שלום... איך נכון יותר לומר:

• פותח הנושא Acct
  • פורסם בתאריך

Acct

New member
שלום... איך נכון יותר לומר:

מומחה במשפט מסחרי או מומחה למשפט מסחרי מומחה בדיני נזיקין או מומחה לדיני נזיקין.... תודה

nizanm

New member
בארבעה עשר בפברואר אענה לך.

לפי זכרוני, אלו היו ההוראות בספר "ודייק" - 1970
מומחיותו נובעת מעיסוק רב בתחום חשוב זה. הוא גם מומחה בתחומי המשפט הקונסטיוטוציוני,האזרחי ובכלל זה ...

הכימאית

New member
שאלה מעניינת

שלא מצאתי לה תשובה ברורה. מלון אבן שושן נותן בערך "מֻמְחֶה" את הדוגמאות "רופא מֻמחה למחלות פנימיות" ו"ועדת-מֻמחים לכלכלה". לעומת זאת, ברב מילים כתוב: "מומחה למשהו, מומחה במשהו". ב"ודייק" לא מצאתי תשובה. אני מעדיפה "מֻמחה ל", אבל איני יודעת אם זו אכן הצורה הנכונה. כך שהשאלה עדיין פתוחה...

מישהו שמתמחה...במשהו...

הוא...מומחה למשהו הזה...? ההתמחות היא ב-מקצוע. ההבדל הזה די ברור לא? זה תלוי הקשר. שימו
לכולנו יש את הידיעה מתי צריך לומר כך או כך למרות שלא כולנו יודעים למה...וזה מה שנקרא ידע לשוני מולד. נכון?

רענן2

New member
לא!

מה הקשר למולד? זה מה שנקרא ידע לשוני לא מודע. (קוגני, איפה את?...)

קוגני

New member
אין כמוך רענן

נכון ממש לא מולד וגם לא נחלת כל דובר,אם תשאלו חלקים ניכרים באוכלוסיה ,סביר להניח שאולי אפילו לא יבינו מה השאלה בכלל,מה שמהווה טיעון נוסף לכך שאין כל קשר למולד. אגב,אחד ה"אזורים"שמבדילים דוברים אוריינים יותר לשונית או פחות,דוברי עברית נורמטיבית,תקנית,סטנדרטית,תת תקנית וכו, הוא מילות היחס הנלוות לפעלים. ראו למשל את שלוש האפשרויות עם הפועל שיקר: שיקר לי |שיקר אותי שיקר עלי כמזהות סוציולקטים שונים:תקני,סטנדרטי תת תקני. וכל זה כבר בתחום הסוציו שהוא כאמור לא מולד

nizanm

New member
"ודייק" - אחח.. בארבעה עשר בפברואר

אני זוכר את זה בברור! אע"פי שזה זכרון משנת 1970 . כימאית! תנסי למצוא ב-"ודייק" את מה שכתבתי בכותר להודעה זו, אולי זה יכוון אותנו.

הכימאית

New member
חיפשתי כבר ולא מצאתי!../images/Emo4.gif

נכון, מוסבר ב"ודייק" שיש לומר, למשל, "בשבעה בחודש" (ולא "בשביעי לחודש"). אך אין לכך שום קשר עם השאלה, האם יש לומר "מומחה ב" או "מומחה ל". חיפשתי גם ב"ילקוט תיקוני לשון" מאת חנה מגיד, וגם שם לא מצאתי תשובה. אבל אל תגידו שלא התאמצתי...

nizanm

New member
../images/Emo3.gif تعارف באדיב

הנה הלינק של ידידי האדיב,רענן 2 למילת הכיבוד הפרסית تعارف המלווה במחווה מודגשת. טוף, נו! לא בלשנות נטו, אבל מי אמר שהחיים הם רק שחור או לבן?

nizanm

New member
וואללה !../images/Emo6.gif

כמה ימים הייתי מחוץ לעיר ואתם חגגתם, הה?
לבריאות ותודה שזכרתם אותי.

למעלה