שלום, איפה אפשר ללמוד תעודת אחות מוסמכת?

haworth is here

New member
שלום, איפה אפשר ללמוד תעודת אחות מוסמכת?

שלום,
רציתי לשאול - איפה אפשר ללמוד תעודת אחות מוסמכת?
מצאתי רק בבית חולים ברזילי באשקלון, ואין להם קורס בתקופה הקרובה.

אני רוצה לעסוק במקצוע, ואני מעוניינת בלימודי תעודה כי הבנתי שלימודי אחות מעשית בסיסיים מדי (במיוחד שאין עכשיו השלמה נוחה לאחות מוסמכת), ולימודי תואר קשים לי עכשיו. האם אחות מוסמכת יכולה לעסוק במקצוע היום בצורה טובה?
תודה רבה.

haworth is here

New member
ממה שאני מצליחה לברר, אני רואה שהתחום הולך ונעשה לגמרי אקדמי

אני רואה שהתחום הולך ונעשה לגמרי אקדמי
כלומר שהאפשרויות היום הולכות לכיוון של רק תואר (או לחלופין אחות מעשית)
בכל זאת האם איפהשהו בארץ יש לימודי תעודה לאחות מוסמכת?
תודה רבה

evil moon1

New member
אני מכירה רק בברזילי

אבל שווה להכנס לאינטרנט ולבדוק כל הבתי ספר לסיעוד, שם בטוח כתוב אם התוכנית היא אקדמית ושמקנה רק תעודת הסמכה.

haworth is here

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובה.

כן, הלכתי לפי הרשימות ובדקתי בכמה וכמה מקומות, ובהרבה כאלה שכתוב שיש, כבר אין. גם אני מצאתי רק בברזילי, אולי יתחיל שם שוב באוקטובר.

האם ידוע לכם על ההבדלים בין אחות עם תואר ראשון לאחות שסיימה לימודי תעודה בעולם העבודה?
אני לא שואפת רחוק מבחינת קידום, אחות אחראית וכו', אבל השאלה אם יש הבדל מבחינת אופי העבודה, מחלקות וכו'?

evil moon1

New member
הבדל

מבחינת אופי עבודה לא קיים.מבחינת קידום-זה כן משפיע , צריך היום תואר ראשון ואף שני.קורס על בסיסי אי אפשר לעשות ללא תואר. זה בעיקר קשור לקידום וקצת לשכר.

סיהרה

New member
אני מאמינה שבמשך הזמן שהאחיות המוסמכות יהיו במיעוט ...

ההבדל יורגש ...דווקא לימודי התואר פחות עמוסים

haworth is here

New member
תודה רבה... עוד שאלה אם אפשר -

תודה רבה...
האם אתם באופן מוחלט ממליצים על על לימודי תואר? האם ההשלמה מאחות מוסמכת לתואר היא סבירה? ומתקיימת לעתים קרובות?

אני נוטה ללימודי תעודה כי יש הבדל של שנתיים לעומת ארבע שנים, ואני צריכה לעבוד במשרה כמעט מלאה כדי לממן את עצמי. כאילו דוחקים את תעודת האחות המוסמכת כל כך לקרן זווית כשיש כזה מחסור באחיות, לא מובן?... למרות שאני לא מכירה את התחום...

evil moon1

New member
האם יש

האם יש ל תואר במשהו אחר?אם כן, תוכלי לעשות הסבה, שזה רק לימודי הסמכה למי שיש לו כבר תואר אחר, וזה שנתיים וחצי למיטב ידיעתי...לגבי השלמה לתואר לאחות מוסמכת שצעתי כל מיני דברים כמו זה שהשנה זה מסלול אחרון כזה, לא יודעת על זה מספיק...בשטח אין הבדל כלל, כמו שאצרתי, בין אחות מוסמכת עם תואר לאחות מוסמכת ללא תואר....נכון לעכשיו...מצד שני, שוב, אם את חושבת על קידום, ברור שצריך תואר...אם המטרה היא בעיקר לעבוד ולא ממש קידום, אפשר לדעתי להסתפק בתעודה בלבד...אגב, בת כמה את ואי הגעת למסקנה שאת רוצה ללמוד סיעוד?אולי כדאי להשאר במקצוע בו היית עד עכשיו?

סיהרה

New member
אין יותר השלמות לתואר ..

במידה ותרצי להשלים ממוסמכת לתואר ...תצתרכי לעשות תואר אחר לגמרי ....
אני חושבת שהמסלול של התואר יותר מתון ואפשר לעבוד תוך כדי

למעלה