שלום. איפה המשתתפים הקבועים? אני יוצאת עוד מעט

מינהר

New member
שלום. איפה המשתתפים הקבועים? אני יוצאת עוד מעט

להליכה, ואשלב קניה של בצל ועגבניות. העוזרת עובדת, מנקה את מסתור הכביסה. שם היונים איכשהו מצליחות ללשלש פנימה, למרות הרשת. היא עושה זאת פעם בחודש, וצריך לבקש את אישור השכנה מלמטה, שחס וחלילה לא תטפטף איזו טיפה על הכביסה שלה.

הדסהש1

New member
יום טוב לכולם.ציפי אני ממש כואב לי על מה שאת

ואורי עוברים.אדם בלי נסיון עם קשישים אסור לו להתחיל בעבודה ללא הדרכה.קיבלנו הבוקר הודעה שבעוד שבועיים אקבל סוף סוף את הקאנביס.לאחר 7 חודשים של טירטורים.מקווה שזה באמת יהיה .אני לא מאמינה.רק שרמי צלצל הפקידה אמרה לו שהרשיון יהיה בחברה עוד שבועיים.למה לא מודיעים, לא יודעת.כך ששנינו נהייה עם הקאנביס.רמי בסיגריות אני בשמן.אני כל כל משועת לעזרה.אני כבר יומיים כולי תפוסה כל האברים כואבים.יתכן וזה גם בגלל מצב רוחי העגום.הכל שייך.הלואי ואוכל לישון בלי מחשבות וסיוטים ולהתעורר בפחד.נחייה ונראה...רצו לתת לנו בשתי חברות שונות ורמי ביקש שיאחדו אותנו כי אין לנו אפשרות להתנייד.אני בתל אביב ורמי בבית חולים לחולי נפש אברבנל בבת ים .

בנתיים אחכה בסבלנות לא רוצה להתאכזב.ב 17 לחודש יש לי תור למרפאת כאב ונראה מה זה יעשה להמשך הטיפול בי.המשך יום רגוע לכולם.

בוקר טוב

הדסה, תודה על ההתייחסות למה שעובר עלינו,שיהיה בהצלחה עם הקנאביס,
מינה, את מכירה את הסיפור על הילד שצעק "המלך הוא עירום", אז מה שכתבת
בקשר לפיגור, אני חשבתי על זה ולא הייתי בטוחה ואת כנראה עלית על זה,
אני לא מבינה, איך חברות כוח אדם לוקחות לעבודה, כל אחד שבא ואומר
שהוא רוצה לעבוד, בלי לבדוק, נכון, איזה בחור או גבר הולך לעבוד בעבודה
הזאת, רק מי שיש בו איזשהו דפקט, אבל יש גבול,התחייבתי למנהלת החברה
שניתן לא עוד הזדמנות, למרות שאורי מתנגד, אבל היום אתקשר ואדרוש שימצאו
מישהו אחר.
אתמול בערב עשיתי מעשה, העברתי את הטיפול בענייני וועד הבית לשכנה,
שבמשך כל השבוע לא הצלחנו להיפגש, אין לי מושג איך מישהי שרוב הזמן,
לא בבית או לא בארץ, איך היא תתפקד כוועד, אבל היא הסכימה לעשות
את זה, כי אין מישהו אחר וזאת בעיה שלה, חבל לי רק על המנקה, שמאד
נקשר אלי והתחנן שלא אעזוב, אבל נגמר לי הסוס, נמאס לי שכל מה
שעשיתי התקבל כמובן מאליו וגם קיבלתי תלונות, אז זהו, אני מקווה שבאמת
השתחררתי ויעזבו אותי לנפשי, כמובן שאמרתי לה שתמיד אעזור לה, אבל
אני מקווה שהיא לא תבקש ממני עזרה.
היום הגיעה המטפלת והלכה ברצון לקניה בפרימדונה, כשתחזור, היא
תקפל כביסה משתי מכונות ואשחרר אותה,היא גם לא מבינה איך העובדת
של החברה שהיא כל כך אישה חכמה ואסרטיבית, איך היא שלחה אלינו
כזה בן אדם.
ד.א. גמני שואלת איפה המשתתפים הקבועים, אמנם מעטים, אבל נחמד
לי איתם.

מינהר

New member
ציפי, בהצלחה עם העברת הועד.

בעניין המפגר- גם להם מגיע להתפרנס, ואם יש לו רצון טוב אולי ילמד כמה דברים מרכזיים שעליו לעשות.
בעניין רוהמ ומריבותיו עם גדעון סער. נו, יש בידור, אני נהנית.
בעניין אמסלם שהרגיז את לפיד ואת גנץ בשימוש במילה אוטיסט - יש בידור.

מינה

בעניין המפגר, שרוצה להיות מטפל, אני נותנת לו צ'אנס, מחר אהיה צמודה
אליו ואל אורי בזמן הרחצה וההלבשה, אורי לא כל כך מבסוט, הסברתי לו
שכל מי שהולך לעבוד בעבודה הזאת, יש בו איזשהו דפקט, האמת כואב לי עליו
על מה שהוא צריך לסבול, אני לא תולה הרבה תקוות,שבן אדם שלא יודע לעשות
את הפעולות המינימליות בטיפול, גם לא יודע להחזיק סמרטוט של ספונג'ה,
לא יודע לתלות מגבת על חבל, פתאום ילמד את זה, אבל בכל זאת אנסה,
דיברתי עם העובדת שמטפלת בזה בחברה, היא אמרה שתבדוק את העיניין
ותנסה למצוא מישהו יותר מתאים, יש עכשיו מצוקה גדולה במציאת מטפלים
גברים.

הדסהש1

New member
ערב טוב תזהרו עם המילים"מפגר? אוטיסט"

שהם פוגעים בלי להתכוון אליהן.גם שקד נכדי מוגדר כ"אוטיסט על הספקטרום ברמה גבוהה" הצליח ללמוד 11 שנים בקושי.התמודד עם מצב שלא ידעו איך להתמודד איתו.כל עוד שדקל היה בבית הספר הוא החזיק מעמד.מסיום השנה הוא בבית ומחכה לגיוס באוקטובר.בצבא מקבלים אותו ברצון.כי יש לו פוטנציאל.אך במשרד החינוך הכל לרוץ לציונים.אני כועסת על זה שלא באו לקראתו שראו שהוא בודד לחא חברים בהפסקות יושב בכיתה עם הטלפון.בתחילת השנה ניסו פתאום
לשנות את דעתו אבל הוא אמר להם "איפה הייתם 11 שנה שהייתי זקוק לתמיכה"עגשיו אתם נזכרתם שאני תלמיד בכיתה"וליאת הרימה ידיים.לי זה מאוד השפיע עלי.כי אני גם סבלתי מניכור בבית הספר וזה החזיר אותי 65 שנה אחורה.אני גימגמתי בצורה קשה.והורי נתנו לי טיפול פרטי שנים.אז לא ידעו כל כך איך להתמודד עם זה.מקווה שבצבא ימצאו לו תפקיד שיאושש אותו מבחינה חברתית ואישית.סליחה על הבכיה שלי .זה כואב שלא יודעים איך להתמודד עם ילד שחריג מעט.תמיד אמרו שהוא ילד מקסים עם כל הבעיות שלו.כל שאומרים על אדם "מפגר או אוטיסט בלי מחשבה לפגוע זה פוגע.מקווה שארדם היום ומחר אקום מעט רגועה ואצליח לעבור את ההרצאה ולשבת ללא כאבים.

אדזה 900

New member
חורף

החורף הזה כבר השכיב אותי פעמיים,לפני חודש וגם עכשיו,שיעולים,צמרמורות,חרחור בקיצור יש לי במה להתעסק ואולי לא כי אין לי כוחות לזה..חשבתי שכבר מלאתי את המכסה השנה אבל מסתבר שלא.כל היום שכבתי ועכשיו נאלצתי לקום לטלפון מטופש של איזו עובדת סוציאלית מחברה שאינני מכירה,מסתבר שהיא באה מטעם החברה שמביאה עובדים זרים קוראים לה "אנשים" לא ידוע לי כלום עליה והיא אמורה לבדוק אם הכל בסדר עם העובד הזר,בתחילה לא רציתי בכלל למסור לה פרטים מזהים אבל בעלי התערב ואמר שבעצם כולנו בבית אז אין מה לפחד,רק שתציג תעודה מזהה.אני בכלל סקפטית לגבי כל הראיונות שנקבעים בטלפון,הרי אפשר לשלוח מכתב ואז נשאר זמן פנוי לבירורים ולא לקבוע ביקור ב-8 בערב ליום למחרת.בקיצור כל אחד עושה ופועל רק למה שטוב לו מבלי להתחשב בצד שכנגד ולנו נשאר כל הזמן רק להתווכח או לקבל את מה שיש.

אדזה 900

New member
ציפילע

לא הבנתי האם העובד הוא ישראלי או עובד זר?מהמטפל שלנו למדתי שהם עוברים עוד בארץ מוצאם מיון והדרכה מה יהיה התפקיד שלהם פה,בכל אופן זה מה שסיפר.ולמרות זאת קשה לדרוש מאדם שמגיע לארץ זרה צריך להתאקלם וללמוד את כל המסביב ובהתחלה הם נראים ממש אובדי עצות,אם למשפחה יש סבלנות להדריך אותו וללמד אותו את כל הצרכים הנדרשים בסופו של דבר זה הכי טוב,כך קרה לנו עם המטפל שלנו,הוא הגיע בלי אף מילה בעברית והכל נעשה באנגלית,אבל לאט לאט הוא התביית לפי הצרכים שלנו ואני מקווה שעוד ישתפר.
צריך סבלנות,נכון כבר נגמרה לנו הסבלנות אבל אין בררה.בכל זאת אם הדבר לא ניתן לשיפור תמיד אפשר לבקש מהחברה שתשלח מישהו שכבר עבד אצל מטופל אחר ואז זה יותר קל.

ערב טוב

הדסה את צודקת, לא צריך לשים על בן אדם חותמת, העניין הוא שאין לנו
את הסבלנות והכוחות ללמד, אורי לא מוכן להיות ביתספר,
אדזה, העובד הוא בחור צעיר תושב הארץ, הוא חסר נסיון לחלוטין, שאנחנו
מקבלים מחוק סיעוד מבטוח לאומי לכמה שעות טיפול, אין לנו את הזכות וגם
אין לנו אפשרות מכמה בחינות, לקבל עובד זר, העובדים הישראליים לא עוברים
שום הכשרה, העובדים הזרים, במיוחד הפיליפינים מקבלים הכשרה בארצם,
היום מאד קשה למצוא עובדים גברים לטיפול, יש חוסר גדול, הם לא מוכנים
לעבוד תמורת פחות משכר המינימום, אז מי שנפגע מזה הוא האיש
שהכי זקוק ולא מקבל את הטיפול הנכון. אצלנו כבר התחלפו כמה פעמים
מטפלים, את כל אחד מהם אני לימדתי את מה שדרוש לאורי, אבל באו
עם ידע בסיסי, הבחור הזה ממש לא, מחר אתקשר לרכזת המטפלים שלנו
ברווחה ואבקש ממנה לשוב ולחפש בעוד חברות, אני לא חייבת כלום לאף אחד,
מי שימצא לנו את המטפל המתאים, יתקבל בברכה, תרגישי טוב.

היי לכולן , הדסה לגבי הלחצים וחוסר השינה .

גם אני , כמו נשים רבות בגילנו , מלאה מחשבות ודאגות כרימון , מן הסתם , חלקן ממש ללא סיבה , וחלקן ממשיות מאד . הן מופיעות , בעיקר כשאני נכנסת למטה, ומפריעות לי להרדם . לכן כבר שנים אני לוקחת כל לילה חצי כדור שינה+כדור שלם להרגעה . הוא נקרא רלקסין , ואני קונה אותו בקופ"ח .הקומבינציה הזו עוזרת לי להרדם .אני ממש לא חוששת מהתמכרות לכדור שינה . בגילי , חוסר שינה גרוע יותר מההתמכרות לכדור שינה ואני מתכוונת להמשיך כך עד 120 ..
לילה טוב וחלומות פז גם לכן .

ציפי , קראתי מה שאת כותבת ,וחשה אמפטיה .

אבל , נכון לעכשיו , אין לי מה להוסיף , חוץ משאני מקווה שהדברים יסתדרו .
שחכתי לספר שבשבת חגגנו יום הולדת לבן השש , הם באו לארוחת צהרים , גם הקטנצ"יק מהמרכז הגיע , היה מאד נחמד . היה המון אוכל , את השאריות נתתי לכלתי , וחלק הכנסתי לפריזר . בעקרון התחלתי את "מבצע מטבח לפסח" . כשלב ראשון להתחיל להשתמש בקופסאות השימורים ולא לקנות חדשות, ולרוקן את הפריזר והדיפ פריז מכל הבשרים שקניתי במבצעים של רמי לוי . את הציצי [חזות עוף] אתן לכלתי , שם אוהבים מאד שניצלים . יש לי גם הרבה כרעים , נצטרך לאכול מהם עד שניחנק .
ואפרופו להחנק . לפני שנסעתי ליוהנסבורג , לבקר את הבת , הלכנו שנינו בעלי ואני לעו" לכתוב צוואה . כשסיימנו , [שלוש פגישות] הציע לנו לכתוב גם ייפוי כח , מה ואיך לעשות אם אחד מאיתנו/ שנינו ,לא יכולים לתפקד .צריך להשאיר הוראות לילדים מי דואג למטפל זר, או בית אבות , החלטה על נתוחים וכו . היינו אצלה כבר 4 פגישות וטרם סיימנו . מסתבר שאנו מפילים על הבן תיק לא קטן .
&nbsp

מינהר

New member
הדסה, כשאומרים על מישהו שהוא באמת עיוור

או חיגר או אוטיסט או מפגר, שהוא כזה- זה לא מעליב. זאת האמת. כל ההתיפיפות מיותרת. לומר על גנץ שהוא אוטיסט- זה נסיון לפגוע, להעליב. כי הוא לא.
התנך אומר- לפני עיוור לא תתן מכשול, לא תקלל חרש. התנך קורא לילד בשמו, ואנו לא יותר חכמים מן התנך. התנך מדבר גם על שוטה וקטן בלי בושה ובלי התיפיפות.

למעלה