ממממ....
העניין הוא שאפילו מתרגול לא נכון/מדוייק של תנוחת יוגה אחת,אתה עלול להפגע.פיזית ונפשית.בסופו של דבר הנשימות והמדיטציה הן לב ליבה של היוגה.ככה,לפחות,אני ועוד כמה מאסטרים ליוגה מאמינים.בענייי זה נפלא שלמרות כל העומס בחייך אתה כן מוצא זמן להתיישב ולנשום או למדוט.ככה גם אני התחלתי,אגב.פשוט גיליתי שהרבה יותר קל לי להתמודד עם הכאוס של חיי אם אני מתחילה את היום במדיטציה ונשימות. גם בישיבה מזרחית,שים לב ותן מודעות ליציבה.אין מדיטציה בלי גו זקוף וישר.לא משנה איך ממוקמות רגלייך-תן מודעות לגו. תן מודעות לנשימה.מאיפה היא מתחילה?לאן היא הולכת?לאן היא מגיעה?מה ארוך יותר השאיפה או הנשיפה?איפה קשה לך יותר להיות? בשאיפה תן לעמך להתמלא בכוח ובחיות.בנשיפה שחרר את כל מה שמעיק עליך. שחרור;נשיפה-הורד סנטר אל החזה,שאיפה-החזר למרכז.הרגש קודקוד נוגע בשמיים.שאיפה-הרם ראש אחורנית.בלי מאמץ.ככל יכולתך.סנטר אל התקרה.מודעות בין הגבות.נשיפה-חזרה למרכז.אחרי שתתרגל כך מספר פעמים נסה לבצע את התנועות בזרימה-תנועה ונשימה. המשך;נשיפה-אוזן לכיוון הכתף.שאיפה-חזרה למרכז.קודקוד נוגע בעננים.נשיפה-אוזן שנניה לכתף.שאיפה-חזרה למרכז.בשלב הבא התנועה זורמת,נשימה ותנועה. שלב אחרון;סיבוב מלא ועדין.מוצא-סנטר אל החזה.שאיפה עמוקה ואיטית,האוזן הימנית מגיעה אל הכתף הימנית ומשם הראש עולה מעלה,מבט אל התקרה.משלב זה מתחילה הנשיפה כשהראש ממשיך לכיוון אוזן שמאל ומשם חזרה לסנטר.סוף שניפה. מחזור חדשה לכיוון הנגדי.לא לשכוח נשימה.תיאום.מודעות לגו זקוף. עוד רעיון לאיש עסוק;אפשר לקחת שיעור פרטי חד פעמי או פעמיים בסה'כ.ובשיעור הזה ללמוד טכניקות כמו שאתה מבקש ללמוד.בשני שיעורים כאילו תוכל לקבל כלים נפלאים לתרגול ביתי קצר.וזה לא יעלה לך הרבה.אז בהצלחה.