שלום, איפה יש מדריך לתרגילי יוגה

טרף טרף

New member
שלום, איפה יש מדריך לתרגילי יוגה

online? או אפילו הסבר כתוב על תרגילים פשוטים ביוגה? לא מצאתי בפורום... תודה

יוגי בר

New member
עזוב אותך משוטטות. לך ללמוד יוגה ברצינות.

היי טרף טרף אז ככה: מבאס סתם להתבאס. אל תתבאס. 1. העיקרון פורום יוגה אינו מדריך מצולם המנסה ללמד אותך יוגה אינסטנט online ולמה? פשוט מאוד. יוגה לא לומדים אינסטנט. יוגה הוא מדע שלם. וככזה אנו מתייחסים אליו. 2. הלימוד תנוחות פשוטות או מורכבות של יוגה הן רק חלק מהעניין. ותשוב ללמוד אותן-כמו שאני אומר תמיד- אצל מורה מיומן במרכז יוגה לעניין. 3. הדרך חפש לך מקום כזה. ותתחיל. קח קורס יוגה למתחילים. תלמד את הבסיס. תבין את העיקרון. תדע להתאים את התרגול למצבך הגופני והנפשי. תרצה אחר כך לתרגל לבד בבית. אהלן. תרצה במקביל לראות תנוחות יוגה מצולמות. וסהלן. תקיש את המלה yoga בכל מנוע חיפוש ותמצא. יאללה תתפנן. בכייף. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

טרף טרף

New member
ובכן, אתה צודק

אלא שאני כרגע לומד ועובד ואין לי זמן לקורס, זה יצטרך לחכות עוד 9 חודשים בערך, בינתיים במקום סתם להתבאס אני יכול לעשות למשל כל בוקר/לילה 10 דק' יוגה, אני עושה מדיטציה(לספור את הנשימות וכו') וזה כמובן מקביל, אבל מעניין אותי גם לדעת על תנוחות יוגה פשוטות במקום רק ישיבה מזרחית

סטיוויה

New member
ממממ....

העניין הוא שאפילו מתרגול לא נכון/מדוייק של תנוחת יוגה אחת,אתה עלול להפגע.פיזית ונפשית.בסופו של דבר הנשימות והמדיטציה הן לב ליבה של היוגה.ככה,לפחות,אני ועוד כמה מאסטרים ליוגה מאמינים.בענייי זה נפלא שלמרות כל העומס בחייך אתה כן מוצא זמן להתיישב ולנשום או למדוט.ככה גם אני התחלתי,אגב.פשוט גיליתי שהרבה יותר קל לי להתמודד עם הכאוס של חיי אם אני מתחילה את היום במדיטציה ונשימות. גם בישיבה מזרחית,שים לב ותן מודעות ליציבה.אין מדיטציה בלי גו זקוף וישר.לא משנה איך ממוקמות רגלייך-תן מודעות לגו. תן מודעות לנשימה.מאיפה היא מתחילה?לאן היא הולכת?לאן היא מגיעה?מה ארוך יותר השאיפה או הנשיפה?איפה קשה לך יותר להיות? בשאיפה תן לעמך להתמלא בכוח ובחיות.בנשיפה שחרר את כל מה שמעיק עליך. שחרור;נשיפה-הורד סנטר אל החזה,שאיפה-החזר למרכז.הרגש קודקוד נוגע בשמיים.שאיפה-הרם ראש אחורנית.בלי מאמץ.ככל יכולתך.סנטר אל התקרה.מודעות בין הגבות.נשיפה-חזרה למרכז.אחרי שתתרגל כך מספר פעמים נסה לבצע את התנועות בזרימה-תנועה ונשימה. המשך;נשיפה-אוזן לכיוון הכתף.שאיפה-חזרה למרכז.קודקוד נוגע בעננים.נשיפה-אוזן שנניה לכתף.שאיפה-חזרה למרכז.בשלב הבא התנועה זורמת,נשימה ותנועה. שלב אחרון;סיבוב מלא ועדין.מוצא-סנטר אל החזה.שאיפה עמוקה ואיטית,האוזן הימנית מגיעה אל הכתף הימנית ומשם הראש עולה מעלה,מבט אל התקרה.משלב זה מתחילה הנשיפה כשהראש ממשיך לכיוון אוזן שמאל ומשם חזרה לסנטר.סוף שניפה. מחזור חדשה לכיוון הנגדי.לא לשכוח נשימה.תיאום.מודעות לגו זקוף. עוד רעיון לאיש עסוק;אפשר לקחת שיעור פרטי חד פעמי או פעמיים בסה'כ.ובשיעור הזה ללמוד טכניקות כמו שאתה מבקש ללמוד.בשני שיעורים כאילו תוכל לקבל כלים נפלאים לתרגול ביתי קצר.וזה לא יעלה לך הרבה.אז בהצלחה.

שפיריתת

New member
תרגול לבד

אני מתרגלת פעם בשבוע יוגה בשיעור וכל יום אני עושה בבית. למה הכוונה שאפשר להפגע נפשית אם לא עושים יוגה טוב? להפגע פיזית אני יכולה להבין אם לא עושים נכון את התנוחות אבל מה לגבי הנפשי?

סטיוויה

New member
יוגה אינה התעמלות

והשפעות האסנות והפראנימה הן גם ברמה העיצבית ומנטלית.תרגול בסדר לא נכון או בצורה לא נעונה-יביא לתוצאות הפוכות מרוגע,שלווה,חיוניות ובהירות הכרתית.

יוגי בר

New member
קבל החלטה: ארגן לך סדר עדיפויות ותמצא זמן

היי טרף טרף אז ככה: 1. ברגע אתה מחליט שמשהו חשוב מאוד בחיים שלך. אתה תמצא את הזמן בשבילו. ביי הוק וביי קרוק. ככה זה עובד. 2. ממליץ לך להפנים את מילותיה של סטוויה. 3. מהמקום שאני בא. יוגה קלאסית. התנוחות החשובות הן תנוחות המדיטציה. ולא 840,000 ( סתם המצאה)התנוחות האחרות שנחשבות ונקראות: תנוחות תרבות. כולן נועדו למטרה אחת: כדי שתוכל לשבת הרבה זמן ללא מאמץ לעשות מדיטציה. זכור ונצור איפוא: ישיבה מזרחית: סוקהה אסנה- היא תנוחה מאוד מאוד חשובה ביוגה. ואם אותה מקיים אותה כל הזמן, אשריך. חייך-הרווחת בגדול. בברכה ואהבה יוגי בר

כן, אבל

אתה לא באמת יכול לשבת בצורה נכונה ונוחה בישיבה מזרחית אם לא עשית לפני כן תרגולים שמאריכים את שרירי הירך, פותחים את מפרקי הירכיים, מחזקים את השרירים המייצבים וכו', שלא לדבר על המצב התודעתי הממוצע של האדם המערבי שלא מאפשר לרוב לשבת יותר מעשר שניות בלי לימוד ותרגול מתאים.

שעה וחצי בשבוע?

זה לא עניין של זמן, זה עניין של סדר עדיפויות וגם לדעתי, להתחיל לתרגל לבד זה לא בריא ולא מועיל, ויכול לגרום לך להשריש טעויות שאחר כך יהיה קשה לתקן

למעלה