שלום אלוני, בהמשך לצון הפוזיטיבי

שלום אלוני, בהמשך לצון הפוזיטיבי

הייתי שמח גם כן לקבל התייחסות לשאלה ששאלתי אמש לאחר התוכנית. מכיון שאין צורך בלכתב אותה מההתחלה, אני פשוט מעתיק את מה שכתבתי אתמול, אך השאלה מכוונת למי שיכול לענות. בכל מקרה תודה מראש. גיל שלום. לאחר הצפיה בתוכנית של היום חשבנו רעיתי ואני שאולי לך תהיה עצה טובה בנושא הבא. יש לנו חשבון בנק ביהב. לצורך קניית דירה לקחנו את הלוואות יהב השונות על מנת להראות לבנק הון עצמי ובכך לקבל הלוואה. (התחלנו מכלום). אחרי כל מיני קימבונים אם תוכניות חסכון שנפתחו וכו' המצב הוא כזה: בבנק לאומי יש לנו את הלוואת הזכאות הרגילה ל - 25 שנה ויש לנו משלימה כבדה בריבית של 4.8 אחוז לעשרים שנה. את ההלואה לקחנו לפני כשנתיים. ההחזר החודשי שלנו בנוי מהחזר של 3500 ש"ח לבלמ"ש ועוד כ-1500 ש"ח החזרי יהב. למותר לציין שההלואות יהב הן בריבית קבועה שנעה בין 2.5 ל 3.5 אחוז שנתי בהתאם לסוג ההלוואה. בעוד כחצי שנה נפתחת לנו קרן השתלמות בסך 55000 ש"ח לערך. השאלות הן : א. האם לחסל את מרבית הלוואות יהב? ב. האם להכניס את הכסף להלוואה המשלימה? ג. האם להשקיע את הכסף במסלול אחר? תודה מראש איש הסאקס(ופון) נ.ב. חיסול מרבית הלוואות יהב יחסוך לנו סדר גודל של 1000-1200 ש"ח מס"כ ההחזרים החודשים שלנו

אלוני.

New member
חסר נתונים

לכמה שנים ההלוואה מבנק יהב ובאיזה סכום מדובר? מהי הכנסתכם הכוללת ?? ברור שההלוואה מיהב היא הזולה ביותר ומן הסתם זה משחק "אפס" עבורכם -משמע הריבית שאתם משלמים שוות ערך לזו שאתם משלמים ב"יהב". אם הבנתי נכון הרי שהלוואתכם היא על כ 520,000 ש"ח ללא יהב ? במצב העניינים שאתם מתארים ולפי הפרטים שיש כאן, הייתי לוקח הלוואת גישור מקרן ההשתלמות וסוגר את יהב, זה פשוט כבד מדי למרות הריבית הנמוכה. אין טעם להכניס את כספי הקרן למשכנתא, זו פשוט טיפה בים.

למעלה