שלום אם אפשר לקבל קצת ידע

c o o l m a n

New member
שלום אם אפשר לקבל קצת ידע

שלום!! רציתי לשאול שאלה והיא די מורכבת וארוכה, אני מאמין שהתשובה תהיה קצרה יותר. השאלה מורכבת מכמה חלקים ,אציין זאת: ראשית הידע הרב שלי הוא המדיטציה אני מתרגל מדיטציית וויפאסאנה כמספר חודשים ורציתי לדעת יותר אודות היוגה. קראתי ספר בעבר אודות היוגה ,די נחמד וראיתי בספר תנוחות ומשמעות לכול תנוחה ותנוחה. ראשית מהי יוגה? ולא הגדרה פילוסופית אלה מה אתה אישית עושה במהלך היוגה(טכנית). ידוע לי שישנם מספר שיטות ,אבל בשלב זה רציתי להתמקד במהות כמו מתחילים תרגילים ,תנוחות ולאחר מכן מודטים זוהי ההגדרה שלי כאחד שלא יודע מתנצל על הבורות. והאם מלבד הגישות השונות ביוגה אני יודע שמדיטציה היא אחת השלבים ביוגה האם גם כאן ישנם מספר גישות -טכניקות אשמח אם תוכל לשפוך אור על חוסר הידע שלי ואולי גם הכוונה תודה

יוגי בר

New member
רוצה ידע? בשמחה

היי לך וברוך בואך לפורום. אז קודם כל, זה אחלה שאתה מתרגל ויפאסאנה. אמחיש לך בקצרה את התהליך שגופך הפיזי עתיד לעבור במשך שעה ומחצה או שעתיים של תרגול יוגה אינטנסיבי. בפרק הזמן הזה אתה מתרגל ולומד * להביא את ריגושיך תחת פיקוח * להגביר את כוח הריכוז * להפחית שומנים ולפתח גוף יפה וגמיש * להשתחרר מהפרעות קיבה ועצירויות * להמריץ את מחזור הדם בעורקים ולשמור על גמישותם * להביא גמישות מירבית לקרסוליים לברכיים ולירכיים * לשמור על גב אלסטי וגמיש, ושרירי גוף גמישים וצעירים. * להביא את בלוטות ההפרשה הפנימית לתפקוד אידאלי * לשמור על תפקוד תקין של כל המערכת העצבית וזה רק חלק קטן מהעניין... כל זה נעשה בעזרת סידרה של מתיחות והרפיות שאותן יוצרות תנוחות מיוחדות (אסנות)המלוות בשאיפות ונשיפות בטניות איטיות ועמוקות. לאחר התנוחות תתנסה בביצוע פראנאיאמה. אלו תרגילי נשימה מיוחדים העובדים ישירות על מערכת העצבים שלך. לאחר התרגול הנשימתי תתתגל מדיטציה ואחריה הרפייה עמוקה. זהו בגדול מערך השיעור ביוגה קלאסית. יש, כמובן, גישות אחרות הם כולם מלמדים האת´ה יוגה בפרשנות שונה. תוכל ללמוד ולעבור קורס מתחילים מסודר ביוגה קלאסית אוריגנאלית באחד ממרכזי שיבננדה ברחבי הארץ. השאר כתובת ואנחה אותך לאחד מהם. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה