שלום, אם תוכלו בטובכם לעזור לי

Lonly badger

New member
שלום, אם תוכלו בטובכם לעזור לי

אני מחפש אחר פירוש או ייחוס(איך אומרים) מקראי למונח "ציני"/"אירוני"/"סרקסטי". תודה רבה רבה לכולכם, אני מעריך מראש. יום טוב לכולכם!

r i n t

New member
להתל?

הדבר הכי קרוב שאני מצאתי הוא: מלכים א', יח, כז: "ויהתל בהם אליהו ויאמר קראו בקול גדול..." תבדוק שם.

Lonly badger

New member
נכון , אני זוכר את זה

למדתי על זה , ועוד מקרים בעם הנביאים , ואלה שמשתמשים בתוכחה בתרגילים שימשכו את מאזיניהם , בין השאר ציניות. אבל אני מחפש משהו יותר מוחלט ומבודל , כאילו יותר מונחי מאשר להתל. מחיבור המונחים של סרקסטי: סרקסטי (ת') ארסי, עוקצני, לגלגני, מביע לעג, שנון, חד, מקניט, אירוני. לחקתי את שלושת הפירושים או מילים נרדפות: חד, עוקצני, ארסי, והם מזכירים לי חיה מקראית, נחש, אולי כתוב משהו על נחשים או אזכור של התנהגות כזאת במיתולוגיה או במשלים אחרים מקראיים(או תלמודים \ משניות, משהו בעל ייחוס לשפה יהודית מקראית). שוב זה כמובן דורש עבודת תחקיר או בדיקה, אבל אולי מישהו יודע היכן עוד אני יכול לשאול, מישהו שידע?(הפניה לאיזה פורום אחר או אתר\ קהילה?) שוב , ובתודה רבה leo.

דקדקן

New member
מצאתי בירמיהו ט` ז`

"חץ שחוט לשונם", שחוט הכונה משוך- ככל שהחץ משוך יותר בקשת הוא פוגע יותר. אף שיתכן ואין כונת הפסוק לחדות לשון בדוקא אלא ללשון הרע הפוגע בזולת.

Lonly badger

New member
מצוין!

תודה! אחלה דברים כאלה אני מחפש. מאוד מעניין תודה על המאמץ. תודה רבה. זה יהיה מוגזם לבקש עוד דוגמאות.. אבל זה מאוד מעניין. ומעשיר לדעת על דוגמאות כאלה.

למעלה