שלום אמירדרור - צריך יעוץ בבקשה

love u11

New member
שלום אמירדרור - צריך יעוץ בבקשה ../images/Emo151.gif

שלום אמיר דרור אני בחור בן 35. ההשכלה שלי היא תואר ראשון בכלכלה וניהול והנדסאי תעשיה וניהול את הלימודים סימתי לפני חמש וחצי שנים בציונים גבוהים (ממוצע 90+). הבעיה שלי היא שלא הצלחתי למצוא את עצמי בשוק העבודה ואת מה שאני רוצה לעסוק בו בכלל. העבודה הראשונה לאחר הלימודים היתה עבודת במחירות (חברה שפשטה רגל מהר) העבודה השניה היתה כמנהל משמרת ברשת מסעדות גדולה (התחום שעבדתי בו בזמן הלימודים). לאחר שבע חודשים עזבתי. הקושי בעבודה בשלוש משמרות, שכר נמוך, וסביבבת עבודה לא יציבה, 4 מנהלי מסעדה הוחלפו בתקופה שעבדתי- שהחמישי הגיעה עזבתי. העבודה השלישית היתה בחברת ביטוח במוקד שירות טלפוני. באופו כללי נהנתי מהעבודה והסביבה היתה חיובית למרות שבעבודה מאוד לחוצה ותובענית (מול הלקוחות והחברה). הצטינתי בעבודתי וזה הביא לי קידום שהוביל מהר מאוד לקידום נוסף. הקידום היה לתפקיד פקידותי מנהלתי. על פניו התפקיד היה נחשב (ניהלתי מליוני שקלים בחודש), אך בפועל נכנסתי לדיכאון מהעבודה המשרדית המשעממת והשגרתית. ביקשתי לעזוב את התפקיד ולחזור למוקד הטלפוני (מבחינת השכר היה עדיף המוקד הטלפוני עקב בונוסיםה טובים שהיתי עושה). המעבר למוקד היה לתקופה קצרה--> הטעות הראשונה שעשיתי פיטרו אותי. על הפיטורים אני מודה להם מפני שזה נתן לי זמן להיות עם עצמי ולחוות חופש אמיתי (הפיצויים היו ממש שיום). בתקופה התחלתי לעבוד בשיפוצים כעובד כללי (עבדתי בתחום בעבר) ומדי פעם היתי משיג לי עבודות פרטיות קטנות (צבע, גינון, עבודות עץ וכו'). באופן כללי נהנתי מהתחום והשכר היה בסדר בהתחשב בזמן הפנוי שהיה לי בין עבודות. למעשה אני עובד בתחום השיפוצים בשנתיים האחרונות. עדיין לא הצלחתי להתמקצע בתחום מסוים ואני לא רואה את עצמי עוסק בזה לעוד זמן רב- בקיצור אני לא רואה את זה כמקצוע לעתיד. זהו היסטוריה, עכשיו לעתיד. זמן רב אני שוקל ללמוד תחום חדש (מאוד בא לי לחזור לספסל הלימודים). ההתלבטות שלי היא לאיזה תחום עלי ללמוד על מנת שאני ירגיש מסופק ויהנה בו וגם ההכנסה תהיה טובה. כאן מתחיל הקושי שלי. אני אפילו מתקשה להתחיל לכתוב על התחומים עלהם אני חושב. בהתחלה שקלתי אולי ללמוד משהו מתחום הבניין (אדריכלות, הנדסת בניין, חשמלאי...). לאחר מכן חשבתי בתחום האומנות (אני מאוד כישרוני אבל זו מתקונת להישאר עני). אהה... בהי-טק יש כסף טוב, באמת! יחד עם היכולות האומנותיות שלי אני גם אדם בעל יכולת לוגית ומתמטית מעולה. חשבתי ללמוד תיכנות או עיצוב אתרים. באופן כללי זה נראה לי תחום שאני מאוד יהנה בו (בעבר נגעתי בתחום ברמה חובבנית ומאוד אהבתי). באופן כללי חשבתי ללמוד במסגרת בית ספר להנדסאים אני מוכן להקדיש שנתיים וחצי של לימודים. עפ"י ברורים שעשיתי יש שתי תחומים שאני מתלבט עלהם: 1. הנדסת תוכנה - תקשורת ואינטרנט 2. תקשורת אינטראקטיבית - אינטרנט ומולטימדיה האם ידוע לך על מסגרות או קורסים שיכולים לתת לי מענה בפחות זמן או שהם כדאים יותר. בזמן כתיבת ההודעה הזו ממש התהאר לי שאני רוצה ללמוד את תחום האינטרנט ועיצוב אתרים. השאלה שלי היא באיזו מסגרת או באיזה תחום ספציפי? בתודה מראש רק אהבה

סמכת על עצמך

שלום, זה נשמע שעצם כתיבת השאלה יצרה אצלך סדר מסוים בראש. אם זה עבד כך תמשיך ותסמוך על עצמך ועל החשיבה והאינטואיציה שלך. היום כשאתה ברור לעצמך תוכל מהר יותר לשאול שאלות מעשיות ולראות כל תוכנית לימודים וסביבה עד כמה הם מתאימים ויקחו אותך ממש קדימה. בהצלחה

למעלה