שלום אמיר מבקשת עצה

rut2020

New member
שלום אמיר מבקשת עצה

אחרי תקופת אבטלה של מספר חודשים התחלתי החודש בשעה טובה לעבוד במוסך - פנצ'ירה ( הם עובדים עם תוכנת חשבשבת / תוכנת הנהלת חשבונות) כשהגעתי לראיון העבודה אמרתי את האמת - שאני מכירה את התוכנה שעבדתי אתה בעבר אולם בשנים האחרונות לא עבדתי אתה ושאני זקוקה לרענון... הם קיבלו אותי לעבודה. אני מחליפה מישהי שעזבה... ואמורה לעבוד עם עובדת נוספת , העובדת הנוספת עבדה איתי ביום חמישי ( חצי יום ויצאה לחופש למספר ימים) ביום שישי עבדתי לבד והסתדרתי פחות או יותר. הבוקר כשהגעתי לעבודה ראיתי את העובדת שעזבה ( מסתבר שהם קראו לה שתעבוד בינתיים עד שהעובדת הקבועה תחזור מחופש ) מה שקורה בפועל זה שהעובדת שעזבה ( זו שהם החזירו בינתיים ) עושה את כל העבודה בעצמה ולא מאפשרת לי לעבוד כלל ובעצם היום כל היום פשוט ישבתי ( או בעצם עמדתי לה מאחורי הגב - כמו שאומרים וראיתי בדיוק מה היא עושה ) אני מרגישה לא טוב עם עצמי כי אני רוצה להתחיל לעבוד בפועל, אולם מכיוון שאני לא מכירה עדיין את הלקוחות הקבועים אינני יכולה לעבוד לגמרי לבד ( יש המון סוגי צמיגים בגדלים שונים ואת זה בפועל אמורים להראות לי - לפחות פעם או פעמיים ) . השאלה שלי היא מה לעשות? האם להמתין עוד יום יומיים עד שהעובדת הקבועה תחזור ואז לאמר לה במפורש שאני רוצה להתחיל לעבוד בפועל, או מחר פשוט לגשת לבעל הבית ולאמר לו שאני יושבת ולא עובדת, סך הכל בעל הבית פונה אליה ולא אלי, אני בדילמה עצומה, אני "זוקקה לעבודה הזו כמו אוויר לנשימה" מצד שני אני פשוט לא מבינה מדוע הוא לא פונה אלי ולא מתייחס אלי. כששאלתי ( את אחד העובדים ) הוא אמר לי שסביר להניח שנותנים לה לסיים בצורה יפה "שתרגיש חשובה" (כי סך הכל היא עזבה כבר והביאו אותה רק למספר ימים שהעובדת הקבועה בחופש ). אני מבקשת את דעתך האם להמתין עוד יום או יומיים וכשהעובדת הקבועה תחזור פשוט לאמר לה שאני רוצה להתחיל לעבוד ממש, או לגשת כבר מחר לבוס ולהגיד לו שאני רוצה להתחיל לעבוד בפועל. (אני מודה שאני זקוקה לקצת עזרה הזו - אני לא מכירה את כל סוגי הצמיגים ואני לא יודעת איך למצוא מחירונים של הצמיגים וכו'... בנוסף אני לא מכירה את הלוקוחות הקבועים ולא יודעת איך הם מופיעים במחשב ובהחלט אני עלולה לחייב לקוח אחר. אודה לך אם תייעץ לי איך לנהוג , תודה.

כניסה לעבודה

כמו שאת מבינה יש כאן המון למידה : סוגים וגדלי צמיגים, אופי הלקוחות השונים, ועוד. העבודה על המחשב תהיה לך הרבה יותר קלה אחרי שתעשי היכרות מסודרת עם "השטח". נסי להסתובב וללמוד, לשאול, לרשום, להצטרף לעבודות בפועל,ולהכיר את סוגי העבודות. כל מה שרק מתאפשר לך. כמובן שלצורך העניין את זקוקה להסכמת הבעלים,אבל ברגע שתסבירי לו את מטרת התוכנית הוא ישמח ויאפשר לך להכיר כל פינה שרק תרצי להכנס עליה. זה מה שנקרא להיכנס לעבודה מתוך היכרות מעשית ואת צריכה לנהל את תהליך הכניסה שלך לעבודה בהצלחה

למעלה