שלום אמיר

SHAR11

New member
שלום אמיר ../images/Emo140.gif

לפני מספר ימים 'גיליתי' את הפורום ונדהמתי עד כמה הדברים שרבים מהחברים העלו בו היו עבורי רלווטנים, מעניינים ואמיתיים מאוד. קיויתי שתוכלו לסייע לי בהתלבטות קשה שלי, שדומה מאוד להתלבטויות של חלקכם. אני בת 30, נשואה- בינתים בלי, ובשלוש השנים האחרונות עובדת בחברה שבה אני מאוד לא מרוצה. אולי בעצם זו אמירה כוללנית מדי. אנסה להבהיר עצמי. האנשים סביבי והארגון כשלעצמו מאוד אנושיים, סביבת העבודה היא נעימה, יש בה יציבות רבה, גמישות בשעות ויכולת לעבוד בחלקיות משרה- על פי עומס העבודה. הבעיה שלי סובבת סביב שני דברים: הבעיה העיקרית אולי היא העובדה שאני עוסקת בתחום (משאבי אנוש)בעצם מאז הצבא, וכבר שנים מרגישה בו 'לא בבית' ורוצה מאוד להתנסות בדברים אחרים. הבעיה המשנית, שגם היא מפריעה לי מאוד, היא העובדה שהתפקיד שלי בחברה הנוכחית מצומצם מאוד, נטול סמכויות ויכולת השפעה, וכל ניסיון שלי לפעולה מעבר לגבולות הצרים שנקבעו לי- נתקל בתגובה ברורה ושלילית מצד הממונה שלי שמעוניין לשמר את המצב כפי שהוא. חשוב לי לציין שאני יודעת שאני מאוד מוערכת במקום העבודה, ושאני עושה כמיטב יכולתי לבצע את התפקיד (גם אם מאוד מאסתי בו) על הצד הטוב ביותר. מושך אותי מאוד להתנסות בתחום טיפולי, בעבודה עם ילדים, משהו המשלב יצירה מדי פעם אני מגיעה לכדי עימות עם הממונה שלי, ואז אני מרגישה קרובה מאוד להתפטרות, אך אין לי אומץ. יש לי מספיק חברות בתחום שלי שפוטרו ועדיין מחפשות עבודה כלשהי. אני יודעת שגם אם אעזוב: 1. לא מחכה לי עבודה אחרת בתחום שלי 2. אין לי כל הכשרה לתחום אחר שמעניין אותי להתנסות בו. תחושת התקיעות היא קשה מנשוא, היות וכבר שנים יש בי את הצורך להתנסות ואני בוחרת כל פעם מחדש להשאר במוכר ובבטוח. חשוב לציין שאותה תחושת תקיעות מביאה אותי למצבים של עצב ברמות כאלה שבן זוגי מתקשה להתמודד עמו ואיתי... מה דעתכם?!

טוב שכתבת

שלום סהר ואני מבקש ברשותך לשאול שתי שאלות. על איזה אימהות את חולמת ? האם קראת את המאמר שכתבתי : תקיעות היא תחילת הסיפור - אסטרטגיית שינוי קריירה מציע שתקראי ונמשיך בשיחה לאחר מכן. מקווה שיש לך את החופש להתייחס ולומר את מה שיש לך בלב, כמו שלי יש את החופש לשאול אותך על אימהות. יום טוב, אמיר

SHAR11

New member
אימהות

על איזה אימהות אני חולמת? על כזו שלא היתה לי: כזו ששמה את הילד וצרכיו במרכז. כזו שמעניקה הרבה תשומת לב והשקעה רגשית. מעניין אותי מאיזו סיבה אתה שואל... תודה על התגובה המהירה!

לצמוח מבפנים

הדבר הראשון עליו דיברת היה אימהות, להתעלם מזה ? לא לראות את הקשר בין צמיחה אישית ואימהות ? נקודת המוצא הוליסטית, יש זיקה פשוטה, בסיסית ועמוקה בין הבטים שונים של מימוש אישי. לדבר רק קריירה כאילו אנחנו אדם מסוים בעבודה ואחר בבית - זה מתכון לסבל. איך ללמוד אימהות ששמה את הילד במרכז ? להתחיל להכיר ולהתחשב קודם כל בצרכים האמיתיים שלך עצמך. אולי הקשתי, אבל מדובר בתהליך צמיחה, במסע של מודעות עצמית, בהיכרות קרובה עם חלקים חלשים, עם עוצמות עם רגישויות . . . עם כל מי שאני זה אינו שייט תענוגות אבל ללמוד להפוך מצבי קושי להזדמנויות צמיחה זה לעשות עבודת העצמה. אין לזה תחליף, בהצלחה, אמיר

עבודה רכה

SHAR11 שלום, שמחתי לקרוא את הודעותייך בפורום והרשי לי להביא מספר מילות עידוד. זה שנים ארוכות אני עובד בתחום ההיי-טק ומייחל למצב שבו אוכל לעבוד במשרה חלקית כדי שיהיה לי יותר זמן לטפח את שאיפותי הכמוסות בשעות הפנאי. אני מחפש בנרות עבודה חלקית בתחום ההיי-טק שתהיה בטוחה לאורך זמן ותיתן לי הכנסה סבירה, אבל הדבר נדיר ביותר ודורש הרבה חיפושים ו\או מחוייבות לאורך זמן. ולכן אני מקבל באהבה את מצבי הקיים, ובינתיים כותב את אתר "דולפין היי-טק". את יכולה להודות! (ברוך השם...!) שיש לך עבודה קבועה, ושהיא מאפשרת גמישות וחלקיות משרה. המצב של עבודה במשרה חלקית טומן בתוכו תנאים של חיבה לטיפוח עבודה משמעותית בשעות הפנאי. יש בפנייך הזדמנות שלא תסולא בפז ללמוד תחום טיפולי - כגון "עוצמת הרכות" - ולהתחיל לעסוק בו בשעות הפנאי. אני ורעייתי למדנו את סדנת "עוצמת הרכות" בקורס של יום וחצי, ומאז אנו מפעימים זה את זה ואת ילדתנו. הדבר הפך לבילוי משפחתי מועדף כשחוזרים מהעבודה ותורם הרבה לשמחה הפנימית ולשקט הנפשי שלי. בשבוע שעבר קניתי מיטת טיפולים ומאז אני מטפל או מטופל כמעט כל ערב! לתזונה יש חשיבות עצומה בתחושת הבית שלי. אני מביא איתי אוכל בריא לעבודה, והדבר עוזר לי להיות יותר רגוע, להתעצבן פחות, ולשמור על התדר שלי. אני משתדל למצוא מקום לאכול בו בשקט (לעיתים אני הולך לפרק הקרוב ואוכל שם את האוכל שהבאתי ליד המפל. חשוב לזכור שגם אור השמש מזין, והצבעים מזינים). מנסיוני - אכילה מרובת סוכר גורמת לעצבנות בקלות, אכילה מרובת פחמימות חוסמת את הנשימה. ואכילת מזון קל, טבעי, ואורגני שרעייתי (או אני) מכינים בבית משאירה אותי רענן ומרוכז בשעות העבודה ותורמת גם לאיכות שעות הפנאי שלי. נשמח לארח אתכם בצימר הפעיל שלנו, להיות איתכם, ולסייע כמיטב יכולתנו.

למעלה