שלום אמיר

שלום אמיר

אני עובדת כמעט שנתיים בתור נציגת שירות לקוחות ,יש נחמה מאוד גדולה בלכתוב בידיעה שאני לא מוכרת שום דבר אלא נותנת שירות שקשור לשירותי בריאות ולכן העבודה שלי לא משעממת אותי כלל וכלל. לאחרונה פניתי אל מנהל החברה בבקשה לעבור אל תחום ההדרכה שגם הוא תחום שמאוד מעניין אותי סיימנו את הפגישה בלחיצת יד ובמילים שלו"את אדם מקסים ונציגה מצויינת השיחה שלנו העשירה אותי מאוד" לאחר שבוע חזרה אלי האחראית עלי עם תשובה כזו:"את באמת מצוינת, את אדם מקסים הציונים שלך מעולים אבל את לא מתאימה להדרכה", לשאלתי למה, קיבלתי את התשובה "כי לא,כי הראש מסריח מלמעלה", והוסיפה ואמרה "אל תשכחי שהיה לך קשה להתקבל לכאן ועברת דרך ארוכה מאוד..." היא כן הציעה להעביר אותי למחלקה בה יש יותר אחריות אבל המשמעות של מעבר למחלקה הזאת היא שאני לא אהיה עם החברות שלי יותר. בהדרכה אני הייתי יכולה להמשיך להיות עם החברות. שאלתי אותה אם זה קשור לאפילפסיה שהיא חלק מחיי,אני מתפקדת בדיוק כמוהם רק עם כדורים ואין לי התקפים כבר המון שנים,תשובתה היתה "לאאאאאאאאאאאאאאאא מה פתאום השתגעת????"(השתגעתי?) על-מנת להתקבל לעבודה הזו הייתי צריכה להגיש מכתב למנכ"לית החברה כדי שהיא תיתן לי קורס חוזר בשל העובדה שנכשלתי במבחן של הקורס הראשון ואכן התקבלתי וכל ההנהלה יודעת שיש לי אפילפסיה. יכול להיות שאין לי את הנתונים המתאימים אך לא אמרו לי,ידוע לי שאין צורך בתעודת בגרות כדי להיות ממונה עלי/מדריכה. השנה למדתי במכינה קדם אקדמית לבני 30+ ותכננתי להמשיך את לימודי לתואר ראשון . העלבון שלי מאוד צורב אולי בשל העובדה שלתחושתי אומרים לי "עשינו לך טובה ,נתנו לך עבודה שבי בשקט ותני גם לנו שקט ,יותר ממה שנתנו לך את לא תקבלי" במאמרים שלך לא מצאתי משהו שיעזור לי למצוא נחמה לעלבון שלי...

הדרכה

שלום דינה עצוב לשמוע את הסיפור אבל אני מניח שאת כותבת כי את חשה שיש ברצונך לנוע קדימה ולחולל שינוי. כשחשבת על הדרכה, מה היה לך בראש ? ראית דרך הדרכה אחרת ? חשבת על שיטות ותכנים שאינם מטופלים ספרי קצת יותר בפרוטרוט ונמשיך משם. שבוע טוב אמיר

הסבר

למעשה אני עברתי שני קורסים ולכן אני מכירה די מקרוב את מערך ההדרכה. בקורס הראשון היתה לי מדריכה קצרת רוח,עצבנית שהובילה אותי לכישלון וודאי במבחן הסופי,לאחר כשנה של התאוששות הצלחתי להיכנס לקורס חוזר בחששות כבדים יש לומר:) הפעם קיבל את פני מדריך חייכן,רגוע וידען שידע לומר דברים נהדרים על המקום שאליו הגעתי וחיזק אותי לאורך כל הדרך. בקורס מקביל לשלו היתה מדריכה שדי דמתה לזו שהדריכה בקורס הראשון שהייתי שנה לפני- בסוף הקורס כל הקבוצה שלה נכשלה וכל הקבוצה שלו הצליחה... מה היה לי בראש אתה שואל? נראה לי שהיה לי קשה מאוד בקורס הראשון לעומת השני ואולי היה לי חשוב באמת להראות הדרכה אחרת,היה לי גם חשוב להסביר שאפשר להנות מהעבודה, זה משהו שדי קשה להסביר לאנשים שחושבים שהם יוצאים למלחמה עם הלקוח שבסה"כ מתחנן לעזרה. המון דברים אינם מטופלים במערך ההדרכה, אם הם היו מטופלים כראוי לא היה נוצר מצב שבו מתוך כל קורס שבו יש כ 20 מתלמדים נשארים בקושי 3 ,מצד שני מדובר בכסף גדול ובשיקולים שהם הרבה מעבר למה שאני צריכה להתערב בהם ,כנראה שזה מה שהמקום מעדיף. הייתי נאיבית כשביקשתי הדרכה,יש לי מכר שהיה מדריך נוער במשרד הרווחה במשך 20 שנה ולא אישרו לו לעבור למערך ההדרכה "ככה"...לממלאת מקום בביה"ס אישרו. ערב נעים ותודה, דינה

אמיר...

חשוב לי לסגור שרשור.בהמשך לדברים שכתבתי בנוגע לשיחתי עם המנכ"ל,קראה לי אחת המנהלות הבכירות לשיחה של למעלה משעה.סוג של ישיבת עבודה,רק בסוף עלה נושא שילוב ההדרכה היא אמרה :"בוודאי שאם נצטרך מדריכה את הראשונה שאקרא לה, פשוט אין צורך ביותר משתיים המשרות שם מצומצמות כל-כך". היא היתה אמורה לקרוא לי לשיחה כבר לפני כשבועיים אך בשל העומס שיש אצלנו לא יצא לה,כל התחושה שלי נוצרה מאי-הבנה גדולה. אני מקווה לדעת לקחת להבא דברים בפרופורציות הנכונות או לדעת לגשת לשאול איפה דברים עומדים במקום להעלב. שתהיה שנה טובה חג שמח וכמובן גמר חתימה טובה, תודה, דינה

טוב שחזרת

שלום דינה לפעמים מה שאנחנו זקוקים ללמד את עצמנו זה לעשות תיווך בין החוויה הפנימית שלנו לבין המציאות. במילה "מציאות" אני מתכוון למשמעויות שלפעמים מקופלות במה שהסביבה אומרת לנו או לא אומרת לנו. מציעה או לא מציעה לנו. אנשים יכולים להגיב לנו מתוך חוויה או תנאים ואם אין לנו אפשרות לקחת את הגורמים הללו בחשבון נטעה בגדול ונפרש את המציאות בדרך שלא תעזור לנו להביא שלום לתוכננו. העבודה הזאת פעמים רבות יכולה היעזר בהתבוננות רגשית כדי להבטיח את השקט הפנימי מתוכו נפרש את מה שמתחולל בחוץ. מאמר שיכול לעזור בדרך : החופש לחשוב על עצמך מחדש, תרגילי גמישות בהצלחה ושנה טובה אמיר דרור

למעלה