שלום, אנחנו רוצים להתחיל התהליך אימוץ, יש לנו

שלום, אנחנו רוצים להתחיל התהליך אימוץ, יש לנו

שאלה.

כבר הינו בפגישה ראשונה בטף, קלנו ההסכם, הוא ממש לטובת טף, ההורים של בעלי אמרו שאולי נצטרך עורך דין.

מה אתם אומרים? לפי ניסיון שלכם, צריך עורך דין או לסמוך בטף.

תודה רבה.

לא אימצתי דרך "טף" ולא נעזרתי בעורך דין...

ויחד עם זאת מכירה לא מעט מאמצים באמצעות הפורום וגם לא באמצעות הפורום.
תהליך האימוץ הוא כל כך אינדיבידואלי,שאינני ממליצה לך להסיק כלום מניסיונם של אחרים אלא לעשות כפי שהשכל הישר שלכם מורה לכם.
לצערי [ולניסיוני] יכולים לקרות הרבה דברים לא צפויים בדרך.למשל שהמחוז יחריף פתאום [בתוך ההמתנה שלכם]את התנאים והדרישות.למשל שבעודכם מחכים לילד ספיציפי לפתע אמו הביולוגית תתחרט-ותמיד ההעדפה הראשונית בארצות הללו היא לכיוון של אימוץ פנימי ובטח ובטח בזרועות הביולוגית.[חישבו עלינו ,מדינת ישראל כמוסרים תינוקות לחו"ל -מהומה רבתי תקום. ומכל מקום בוודאי תוכלו מתוך מחשבה כזאת להבין את עדיפות האימוץ המקומי גם אחרי החתימה שלכם].או שהילד הספיציפי יתברר בבדיקות כחולה מאד [קרה לי אישית]או שלפתע תחול שם פגרה רבתי בבתי המשפט וכו וכו.ולכן גם כשאחרים היו ממש מרוצים והלך להם תיק-תק -לא נכון לדעתי להקיש דבר וחצי דבר מניסיונם. ובאופן דומה גם מאימוץ רב תלאות לא נכון להקיש באותה מידה בדיוק.
אני אישית לא הייתי שוכרת שירותי עורך דין כי הבנתי שאין כמעט שום אפשרות לתימרון עם החוזה,ואת הדברים הפעוטים [מאד]שכן ניתן היה לשנות-שיניתי בעצמי מול העמותה ללא גורם שלישי.אבל גם על דעתי לא חושבת שכדאי להסתמך באופן גורף. כדאי להסתמך על תחושותיכם שלכם וגם על מחשבה ריאלית-האם לדעתכם עורך דין יוכל באמת לעזור?
הבעיה בחוזים הללו היא שבעצם לא רואים כשחותמים את כל האחראים לתוצאה הסופית כי האחראים המעשיים הם בחו"ל בכלל ,וגם אף אחד לא יכתיב לרוסיה מתי לשנות מהיום להיום תקנות....
עוד דוגמה מהמקרה שלי- היה רשום בחוזה שרופא מטעם העמותה יבדוק את הילד המיועד.[בזמנו בדיקת הרופא היתה כלולה בסכום הכללי לעמותה]. אבל מהרגע להרגע,הרבה אחרי חתימת החוזה ,המדינה גזרה ששום רופא מהמדינות המאמצות בתחומה לא ידרוך בבתי הילדים ויבדוק תינוקות-אלא שהבדיקות יתבצעו אך ורק על ידי רופאים מקומיים. מזלי האישי שעבדתי פה בצמוד לרופאת ילדים שעלתה משם ארצה והיכירה היטב את הרופאה הבודקת שניתן לי שמה,כבעלת שם רציני.אבל בדרך כלל אין הכרות כזאת,ושום עורך דין לא יוכל לומר "אבל הבטחתם..."
החליטו לפי תחושותיכם ובהצלחה.

fatfat

New member
גם כאלה שנעזרו בשירותי עו"ד הצליחו

להשיג שינויים קטנים בחוזה. מה שכן במקרים שהתהליך הסתבך העו"ד היה מאוד חשוב.

אבי351

New member
לא לקחתי עוד כי הסיכוי לשנות דברים

הוא קטן מאוד בהצלחה לכם

אולה *

New member
כבר כתבתי הרבה פעמים בעבר

שאנחנו הפכנו את כל החוזה. אפשר לשנות דברים. כשהכל טוב - אז טוב, אבל כשהתהליך משתבש, עזרתו נחוצה עד מאוד.

אמאלבת

New member
פעמיים חתמנו חוזה בטף ולא נעזרנו בעו"ד

לא חייבים. החוזה בעיקרו מגן על העמותה. הצלחנו לשנות פרטים קטנים בלבד. על הרבה דברים הם אינם מתחייבים בעיקר כי התהליך שברירי ונתון לשינויים כל הזמן. טף עמותה עם המון נסיון בתחומה.
אם בכל זאת תבחרו בליווי עו"ד עדיף שיהיה בקי בעולם האימוץ או כזה המתמחה בחוזים.

imor10

New member
לא חייב עו"ד

בוקר טוב, והכי חשבוב בהצלחה!

אומנם לא אימצתי בטף אבל מניסיות החוזים הם אותו הדבר אין סיבה לשלם לעו"ד יש הרבה הוצאות בהמשך אתם עוד תגלו עדיף לשמור את הכסף לבדיקות רפואיות של הילד.

תוכלו להעזר בי אם יש לכם קצת התלבטויות או שאלות גם בפרטי לא פה בפורום.
שיהיה הכי בהצלחה

גלי 10

New member
אני מאוד רציתי ליווי עורך דין

גם התייעצתי עם אחת (טובה מאוד וכבר המלצתי עליה בפורום) אבל בפועל מנהלי העמותות לא מוכנים לשמוע ציוץ לכיוון שינוי החוזה, וכל הייעוץ המשפטי רק מסייע להעלות את כל הבעייתיות שכרוכה בתהליך על פני השטח.
בכל זאת ממליצה, כדי לדעת ולשקול כראוי את הסיכונים.
בהצלחה

למעלה