שלום אני אורחת חדשה

GATINHA

New member
שלום אני אורחת חדשה ../images/Emo13.gif

יש דת שמרכזה הוא השמש?

gwizard

New member
שלום וברוכים הבאים

אני לא יודע אם יש דת שדווקא מרכזה הוא שמש, אך בדת הוויקה האל מסומל ע"י השמש. ויש גם סגידה לאל מצרי רע (Re) שסמלו הוא השמש. שמש היה מוטיב מרכזי לסגידה בתקופות קדומות כך שאני בטוח שיש עוד הרבה דתות. תנסי לחפש בגוגל אם אף אחד לא ידע את התשובה
אה וברוכים הבאים. אלון.

gwizard

New member
מידע על וויקה

מאגיה וקצת מיתולוגיה ניתן למצוא באתר שלי כאן. אם יש שאלות ספציפיות, תשאלי כאן בפורום ואל תתביישי.

כרמית.

New member
האל כשמש בויקה

כיוון שהשמש נתפסת בכל תורות המאגיה המערבית כאלמנט הגברי והזכרי, בויקה, שיש לה השפעות רבות מהאזוטריה המערבית השמש היא סמל לאל. (או יותר נכון, אחד מן הסמלים ולא בהכרח החשוב שבהם). בהקשר של ההודעה הספציפית הזאת והחיפוש הספציפי הזה לא הייתי מכניסה ויקה, מפני שהתיאולוגיה הויקנית אינה מבוססת שמש כלל וכלל.

Justin Angel

New member
תשובה

ספציפית דת שמרכזה הוא סביב השמש, לא שידוע לי. אבל במספר רב של דתות שונות יש התיחסויות לשמש: - בדת הקלטית ישנו את לודג' לאמפדה ("בעל היד הארוכה") (למרות שעל זה יש וויכוח). - בדת אצטקית יש מונוקו קופאק. - בשבטים האינדיאנים של מרכז ודרום אמריקה ישנו את אינטי ושימי לב לעובדה שלשאר האלים ישנו תפקיד בנושא השמש. יש גם את שוקווארה משבט הפנוואה, ואני מניח שבכל שבט שהתפתח ישנו שם שונה לאל השמש. - בדת היפנית יש את האלה אמאטירסו. - בדת היוונית\רומאית יש את אפולו שהיה אל שמש. - בדת הקמטית יש את רע. - הדת האיטלקית (סטראגה? אני לא זוכר את השם שלה) יש את לוציפר. - בדת הפרסית יש את מיתרה. וזה נמשך הלאה והלאה בכל דת שנחפש. מה שאני מנסה להגיד הוא שלמרות שאין דת ספציפית שהיא "Sun centered" בכל דת שתחפשי יש אספקט של אלוהות בשמש (אפילו בנצרות, אני מחכה חודשים כבר להכניס את הקישור הזה). ישנן דתות ששמות יותר מאחרות דגש על השמש, חלקן מסיבות גיאוגרפיות וחלקן מסיבותיהן שלהן, אבל תמיד ישנה התייחסות. אם יש לך שאלה יותר ספציפית נשמח לעזור.

GATINHA

New member
אני קצת מתביישת...../images/Emo9.gif

מכשהייתי ילדה הייתי יוצאת אל השמש במרפסת והרגשתי כאילו אני "הילדה" שלה... והייות ובאלוהים הספציפי של היהדות אני לא מאמינה (למורת רוחה של אמי) סתם התעניינתי במשיכה הזאת שיש לי אל השמש.. חשבתי שאולי איכשהו יש לי איזה "זיכרון" ורציתי לבדוק מאיפה הוא יכול להיות

Justin Angel

New member
אני יודע על מה את מדברת :)

יש לי דבר דומה עם כוכבים :) זה לא בהכרח עניין של זכרון, זה יכול להיות תחושה. את יכולה לבדוק מה המקור של אותה תחושה או שאת יכולה להשאיר את זה כמו שזה, מה שמתאים לך.

כרמית.

New member
בת השמש

"בת השמש" הוא רעיון מיתולוגי ארכיטיפי עתיק ואוניברסלי. בת השמש מסמלת את הצד הנשי, העדין, המחמם והמזין של השמש. (בניגוד לצד הגברי של השמש: המיבש, הצורב, השורף והמאכל). בת השמש קשורה לחיות פרא לבנות: באפלו לבן, דוב לבן. יש מספר התייחסויות ל"בת השמש" בתרבויות הפוליתיאיסטיות השונות. הנה כמה דוגמאות: יש סיפור ספציפי על בת השמש אצל שבט צ'רוקי האינידאני http://www.sacred-texts.com/nam/cher/motc/motc005.htm מלכות ונסיכות מצרים נקראו "בת השמש" באופן כללי, מפני שהן היו "בנות רע", כלומר בחסות אל השמש. המלכה נפרטיטי היא "בת השמש" המפורסמת ביותר. לאינקה בפרו יש מיתוס בשם "הרועה ובת השמש" http://www.ritualwritings.netfirms.com/NativeTribal/19bk/tsa00.htm באנגולה יש מיתוס קצת שונה "בת השמש והירח" http://archive.zine5.com/ft52.htm "בת השמש" הוא אחד מכינוייה המפורסמים של המכשפה היוונית קירקה. במיתולוגיה ודית (הודו), יאמי היא בת השמש והיא נחשבת לאם כל חי. כאן אפשר לראות בצורה יפה איך הצד הנשי של השמש נחשב לפורה ומזין. במיתולוגיה האבוריג'ינית (אוסטרליה) - "בת השמש" בארה מלווה את אמא שלה וואלו במסעה היומי בשמים. במיתולוגיה היוונית "בת השמש" היא פסיפה, בתו של הליוס. היא נשואה למלך מינוס. כיוון שהמלך מינוס ככל הנראה היה דמות היסטורית, יש כאן, בדומה לנפרטיטי המצרית, שימוש ב"בת השמש" כדי לתאר מלכה. "בת שמש" נוספת היא האלה אלקטרונה. בדת הינדו, "בת השמש" הוא כינוי לאלת התשוקה דווקא. שמה הוא ראטי והיא אשת אל האהבה קאמה (כן, אותו אחד מקאמה סוטרה). מאמא אואלו היא בת השמש של האינקה אבל נחשבת גם אלת ירח. היא אלת האומנויות. האומנויות, שהן דברים של יצירה, קשורים לכך שבת השמש היא הצד הפורה והבונה של השמש. דיא גריינה היא בת השמש בסקוטלנד. במיתולוגיה הויקנית ארדיה היא בת הירח (דיאנה) אבל גם בת השמש (לוציפר). וופה היא בת השמש ווי אצל שבט סו האינדיאני. הסמלים שלה הם מקטרת השלום והבאפלו הלבן, כלומר סמלים של שלווה, שלום ובנייה.

כרמית.

New member
בת השמש

"בת השמש" הוא רעיון מיתולוגי ארכיטיפי עתיק ואוניברסלי. בת השמש מסמלת את הצד הנשי, העדין, המחמם והמזין של השמש. (בניגוד לצד הגברי של השמש: המיבש, הצורב, השורף והמאכל). בת השמש קשורה לחיות פרא לבנות: באפלו לבן, דוב לבן. יש מספר התייחסויות ל"בת השמש" בתרבויות הפוליתיאיסטיות השונות. הנה כמה דוגמאות: יש סיפור ספציפי על בת השמש אצל שבט צ'רוקי האינידאני http://www.sacred-texts.com/nam/cher/motc/motc005.htm מלכות ונסיכות מצרים נקראו "בת השמש" באופן כללי, מפני שהן היו "בנות רע", כלומר בחסות אל השמש. המלכה נפרטיטי היא "בת השמש" המפורסמת ביותר. לאינקה בפרו יש מיתוס בשם "הרועה ובת השמש" http://www.ritualwritings.netfirms.com/NativeTribal/19bk/tsa00.htm באנגולה יש מיתוס קצת שונה "בת השמש והירח" http://archive.zine5.com/ft52.htm "בת השמש" הוא אחד מכינוייה המפורסמים של המכשפה היוונית קירקה. במיתולוגיה ודית (הודו), יאמי היא בת השמש והיא נחשבת לאם כל חי. כאן אפשר לראות בצורה יפה איך הצד הנשי של השמש נחשב לפורה ומזין. במיתולוגיה האבוריג'ינית (אוסטרליה) - "בת השמש" בארה מלווה את אמא שלה וואלו במסעה היומי בשמים. במיתולוגיה היוונית "בת השמש" היא פסיפה, בתו של הליוס. היא נשואה למלך מינוס. כיוון שהמלך מינוס ככל הנראה היה דמות היסטורית, יש כאן, בדומה לנפרטיטי המצרית, שימוש ב"בת השמש" כדי לתאר מלכה. "בת שמש" נוספת היא האלה אלקטרונה. בדת הינדו, "בת השמש" הוא כינוי לאלת התשוקה דווקא. שמה הוא ראטי והיא אשת אל האהבה קאמה (כן, אותו אחד מקאמה סוטרה). מאמא אואלו היא בת השמש של האינקה אבל נחשבת גם אלת ירח. היא אלת האומנויות. האומנויות, שהן דברים של יצירה, קשורים לכך שבת השמש היא הצד הפורה והבונה של השמש. דיא גריינה היא בת השמש בסקוטלנד. במיתולוגיה הויקנית ארדיה היא בת הירח (דיאנה) אבל גם בת השמש (לוציפר). וופה היא בת השמש ווי אצל שבט סו האינדיאני. הסמלים שלה הם מקטרת השלום והבאפלו הלבן, כלומר סמלים של שלווה, שלום ובנייה.

ToryMaster

New member
to be honest

i think nearly any colture had soemthing to do with the sun, the sun is what gives life, so there's no surprise she was so special. i think the Maia or the Inka or soemthing liek that had a special *tekes* to the sun

במצרים,

הייתה תקופה שבה ניסה אחד הפרעונים, בשם אחנאת(ו)ן (ששמו המקורי היה אמנחותפ ה-4, והיה גם אביו של הפרעה-ילד הידוע תות-אנח-אמון), לעשות רפורמה דתית, במסגרתה ניסה להנחיל דת מונותאיסטית, שבמרכזה אתן (Athen) - דיסק השמש. מהלך זה החזיק מעמד רק עד למותו של הפרעה, וכבר בימי בנו חזרה מצרים לדרכיה הקודמות.

Nizzan Cohen

New member
... חזרה לדרכה הקודמת...

...והרסה את רוב העדויות שקיימות מאותה תקופה מונותאיסטית במציריים. הממממ.... זכור לי שהיתה כתבה בנושא בנאטשיונל ג'יאוגרפיק.

מורגיין

New member
ממה שאני יודעת...

בדת האצטקית הפולחן העיקרי, והאל העיקרי הוא אל השמש, למשל, נהוג היה אצלם להקריב שבוי כל בוקר וכל ערב כדי שהשמש תוכל לזרוח (כי בדרך היא מאבדת הרבה דם) תעשי על זה חיפוש בגוגל, אני אף פעם לא התעניינתי באופן מעמיק בנושא... אבל זה הבסיס שאני יודעת.

GATINHA

New member
היי תודה!

חששתי שתחשבו שאני לא נורמלית...
ג'סטין למה אתה חושב שזה קורה לך? (החיבור עם הכוכבים) לכרמית תודה מיוחדת, מצאתי בכל אחת מהדוגמאות משהו שמזכיר אותי או קשור למשהו בחיי...אולי זה בגלל שאני מחפשת... לא יודעת. אני בנאדם "מרובע" מי בשביל לתת לעצמי להסחף ולחפש "אותי" , אני אעבוד על זה עם עצמי..

למעלה