שלום...אני אנסה את מזלי..../images/Emo9.gif
ואשאל...(את השאלה שלי..) למרות שאני לא בטוחה שזה המקום לשאול...אבל מה אכפת לי לנסות... אה וקודם כל שלום...
שאלה קצת מסובכת אבל תנסו להבין..זה מעניין... אני מאוד אשחמ אם באמת תקראו ותנסו לעזור לי.. בבית הקברות בקילצה יש שני קברים/אנדרטאות אחד הוא לזכר הנרצחים בפוגרום שהיה בקילצה, והשני הוא לזכר הילדים שנרצחו. לפי מה שקראתי, הפוגרום בקילצה היה בעקבות עלילת דם שיהודים רצחו ילדים נוצרים ושתו את דמם או שילד פולני נרצח ע"י יהודים. שמועה זו (לאחר הסתות נוספות..) הובילה לפוגרום. השאלה שלי היא- (כתוב במפורש) אחת האנדרטאות היא לזכר 42 הנרצחים בפוגרום, ולגבי האנדרטה שלזכר 46 הילדים שנרצחו לא כתוב מה הרקע ממש לרחצ הילדים כמו שכתוב שהרקע באנדרטה השנייה הוא הפוגרום.., האם הילדים נרצחו גם הם בפוגרום ועשו להם אנדרטה מיוחדת בשל מספרם הגדול (הפוגרום החל מעלילה על רצח ילדים נוצרים אז אולי התמקדו ברצח ילדים יהודים דווקא ולכן המספר הגדול) או שהייתה סיבה ופעם אחרת בה נרצחו 46 ילדים, אם כן מהי. ז"א- השאלה בגדול היא- מה הרקע והסיבה להצחם של הילדים מהאנדרטה בבית הקברות בקילצה... (סליחה על האורך פשוט הייתי חייבת להסביר את ההתלבטויות שלי ואת אי ההבנה...) אשמח מאוד לקבל תשובה/עזרה למצוא תשובה. תודה רבה!
ואשאל...(את השאלה שלי..) למרות שאני לא בטוחה שזה המקום לשאול...אבל מה אכפת לי לנסות... אה וקודם כל שלום...
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)