מכל מה שכתבת גבינת שמנת היא הדבר היחיד
שבאמת מותר לך ללא הגבלה. אולי גם סלט, תלוי איזה ירקות שמת בו.
אני רואה שאתה לא מבין בסכרת שום כלום למרות שאבא שלך היה סכרתי, לא נורא מוזר- הרבה מבוגרים חולים בסכרת ולא מבינים בה כלום... אבל אם אתה לא רוצה להישאר בור כדאי שתתחיל לקרוא, לך לגוגל והוא יספר לך כל מה שרתה צריך לדעת.
אם לחפש מידע ולקרוא אותו זה לא הקטע שלך לך בדחיפות לרופא סכרת ולדיאטנית סכרת, תקבל קצת הסברים והנחיות...
בכלל, אתה כל כך רזה ויחסית צעיר- איך הרופאה החליטה שאתה טייפ 2 ורשמה לך כדורים? רק בגלל הגנטיקה? לדעתי זה דורש בירור מקיף יותר, יש סיכוי שאתה טייפ 1.
לגבי תזונה לסכרתיים- כמה מילים ואני אשתדל לפשט כמה שאפשר
פחמימות= סוכר, כשאתה אוכל פחמימות אתה בעצם אוכל סוכר... 15 גרם פחמימה= מנת פחמימה. כשאתה רוצה לאכול משהו חפש את טבלת הערכים התזונתיים שלו שם יופיע הערך פחמימות ובדוק כמה גרם פחמימות יש במנה שאתה מתכוון לצרוך, כך תדע אם מה שאתה מתכוון לאכול מומלץ או לא מומלץ. פלאפל עשוי מחומוס- חומוס זו קטניה ורווית פחממות... בורגול זה דגן- גם הוא פחמימות... אני לא אומרת לך לא לאכול פחמימות (למרות שאני אישית כמעט ולא אוכלת פחמימות, עם שאיפה ל0) אבל כן להישאר מודע, לשים לב לכמויות ולא להגזים עם דגנים (בורגול, אורז, כוסמת וכו), קטניות (חומוס, שעועית וכו), ירקות כתומים ואדומים, ירקות עמילניים (תפוח אדמה, תירס) וכו.
בירה עשויה מדגנים כמו שלחם עשוי מדגנים, בהחלט לא מתאימה לסכרתיים.