שלום אני בסימן שאלה לגבי מספר דברים

Macpire

New member
שלום אני בסימן שאלה לגבי מספר דברים

דבר ראשון והכי דחוף זה שאני מובטל ומגיעה לי אבטלה על החודשיים האחרונים אני צריך להגיש לביטוח לאומי דוח על החודשים שבהם הועסקתי וחוייבתי על מס. העניין הוא שאני עבדתי בשתיי עבודות במקביל ככה יצא.. התקבלתי למשרד גדול בת"א ובמקביל קיבלתי משכורת לפי שעה ממקום אחר שלא עלתה על המינימום בשוק. אני מועניין לדעת אם תיהיה בעיה מסויימת בהגשת דוח שכזה? מה עלי לעשות כדי למנוע בעיות ?! הדבר השני שאני בסימן שאלה הוא.... חברתי כרגע עובדת בחברה היא בתהליך פתיחת כרטיס עובד לחודש הראשון שלה במקביל היא עובדת מול אתר שנקרא החשבונית שלי ששם אתה גם נחשב עובד שכיר מה עליה לציין בטפסים של 101 לרישום כשכיר בחברה? **בשני המקומות המשכורת היא מתחת למינימום תודה רבה ! =) המשך יום נעים.

תאום מס

כאשר עובדים בשתי עבודות אצל שתי מעבידים יש לבצע תאום מס תאום מס מבוצע במס הכנסה באיזור מגורים כאשר צריל להגיע אם תלושי שכר של שתי מקומות העבודה או מס הניכוי במס הכנסה כאשר השכר הגבוה יהיה שכר העיקרי והשכר הנמוך יותר שכר משני ואת טופס תאום המס צריך למסור למקום העבודה המשני. כאשר הפסקת לעבוד בשתי המקומות עליך להגיע עם שלושה תלושי שכר אחרונים של שתי מקומות העבודה + מכתב פיטורין של שתי מקומות העבודה ללשכה עבודה+ ביטוח לאומי כדי לקבל את תקרה המגיע לך לפי שתי מקומות עבודה. כדי לקבל ביטוח לאומי צריך לפחות לעבוד במקום עבודה אחד 180 יום.

Macpire

New member
הבנתי אז אלי ללכת למס הכנסה...

בעצם גם רואה חשבון יכול לבצע את העניין את אומרת שאני צריך תאום מסס בין שניהם ולהגיש אותו לסכום הנמוך יותר... הבעיה שחברתי עובודת במקום מסויים ללא שכר בסיס והשכר יכול לעלות ולרדת בהתאם להכנסות.. שעובדים מול החשבונית שלי זה אתר שמעסיק אותך בתור שכיר אבל הם מנפקים לך חשבוניות מס כמו עצמאי... האם יש עוד משהו שעלי לדעת ?

דוח שנתי למס הכנסה

בסוף שנת המס צריך להגיש דוח למס הכנסה במידה ששולמו סכומים עודפים מס הכנסה מחזיר בתוספת ריבית + הצמדה או להפך במידה ששילמו פחות מס מס הכנסה יבקש את המס בתוספת ריבית והצמדה. הגשת הדוח מבוצעת למעשה בחודש מרס- אפריל שנה עוקבת לאחר שקיבלת טופס 106 מכל המעבידים.

Macpire

New member
הבנתי ...

מה בנוגע לחברתי שעובדת בשני עבודות היא יכולה לרשום בטופס הרישום של כשכירה משרה חלקית בשני המשרות בעצם לא ?

חברתך צריכה תיאום מס דחוף

על פי החוק, אחרת יורידו לה 50% מס שזה באמת מוגזם. זה הליך מהיר ופשוט

למעלה