שלום!,אני ובעלי היינו מעוניינים

שלום!,אני ובעלי היינו מעוניינים

לעבור לקוויבק, אני במקור מצרפת (יש לי דרכון צרפתי) ואני מדברת צרפתית שפת אם, בעלי למד דרכי צרפתית והוא מבין ומדבר ברמה די טובה. לי יש תואר ראשון בעבודה סוציאלית ולבעלי תואר ראשון בכלכלה. מה הסיכויים שלנו להתקבל לשם וכמה זמן להערתכם זה ייקח? והאם יש דרישה למקצוע עובדת סוציאלית? תודה רבה.

gilad_no

New member
כנראה שיהיה לכם מאוד קל

לפחות המעבר. לגבי עבודה: לך לא תהיה בעיה אם צרפתית אצלך היא שפת אם. לגבי בעלך - זה תלוי ברמה שלו. למרות שאפשר להסתדר בקוויבק רק עם אנגלית, ישנם הרבה מקומות עבודה שבהם מאוד קשה אם לא יודעים צרפתית. לגבי המעבר עצמו: תצטרכו להגיש בקשה למחוז קוויבק. התהליך הינו קצר הרבה יותר מאשר מסלול פדראלי. יזמנו אתכם לראיון, אבל אם אתם דוברים צרפתית, בעלי תואר ונסיון בעבודה, אני מעריך כי תעברו כמעט בוודאות. אם יש לך דרכון צרפתי, אני חושב כי אתם יכולים להגיע לכאן לתקופת מה ואפילו לעבוד (תצטרכי לבצע חיפוש עצמאי ובדיקה לגבי כך, אני לא סגור ב100%). אם זה אפשרי, עדיף לכם להגיש מקוויבק עצמה ולא מישראל, מכיוון שמקוויבק ייקח לכם בערך חצי שנה לכל התהליך, לעומת בערך שנה מישראל.

המקצועות שלכם הם מקצועות סטנדרטיים

ההגירה במסלול קוויבק נמשכת כשנה עד שנה וחצי במסלול של "עובד קבוע", קראי ביסודיות את התוכנית בלינק המצורף. כלכלן אינו צריך רישוי לעבודה, עובד סוציאלי כן. קראי את הדרשות באתר של איגוד העובדים הסוצייאליים. הסיכויים שלכם להתקבל טובים מאד כי שניכם אקדמאים ודוברים צרפתית. בהצלחה.

למעלה