שלום!אני זקוקה לעצה ידידותית...

j u n k

New member
שלום!אני זקוקה לעצה ידידותית...

חבר`ה אני אשמח אם תוכלו לעזור לי עם הקונפליקט שלי.. אני בת 18 לפני גיוס (מסיימת י''ב), וכל חיי רציתי לטוס לארה''ב,שם כיום מתגוררת חברתי הטובה ביותר. כשבאתי נרגשת לשגרירות ארה''ב בישראל ,דחו את הבקשה שלי לויזה בלי להסתכל על פרצופי אפילו, ללא שום שאלות מיותרות. האם למישהו מכם יש איזשהי עצה ידידותית שאוכל להשתמש בה בכדי לממש את חלומי להגיע לארצות הברית לפני הגיוס? תודה מראש!

doronf65

New member
מנהל
לצערנו לא

אם בקשת הויזה שלך נדחתה את יכולה להגיש בקשה נוספת אחרי חצי שנה. לדעתי, אם נתונייך הבסיסיים לא השתנו (גילך, הותק שלך בעבודה ממושכת ומכניסה - שאנחנו מבינים שאינה קיימת...), הרי שהבקשה תידחה שוב. לאחר הצבא, את שוב בבעיה, כי את בחתך האוכלוסיה הקלסי להגירה בלתי חוקית. בחורה צעירה, ללא קשר כלכלי ממשי לארץ, שעלולה להישאר שם. לכן זו בעיה בגילאים האלה להוציא ויזה. אני למשל דאגתי שאחותי הצעירה תוציא ויזה בעודה תלמידת אמצע תיכון (כיתה י) ויכולה להביא אישור מהתיכון ש"מבטיח" לאמריקאים שהיא חוזרת לארץ ולא נשארת בארה"ב. כך היא קיבלה ויזה ל- 10 שנים ויכולה לבוא לבקר אותי. אגב, אם את עדיין בתיכון, הבאת להם אישור כזה? לפי הסיפור שלך הלכת ישירות לשגרירות? זה לא ייתכן. מה היה? הלכת לסוכן נסיעות? קיבלת דחיה רשמית? אולי עוד אפשר לעזור אם תתני תשובה מפורטת. דורון

j u n k

New member
אוקיי דבר ראשון תודה על התגובה..

אכן הלכתי לסוכן נסיעות שקבע לי פגישה, אגב, הוא היה ממש אופטמימי בקשר לקבלת הויזה שלי, הוא אמר שאין סיבה שלא יתנו לי ויזה, כך שבאתי מאוד נינוחה. הבאתי איתי אישור מבית ספר, הבאתי איתי צו גיוס, אבל לה לא היה איכפת, הבאתי איתי גם הזמנה אישית מהמשפחה שאני הולכת לבקר שהבטיחה שאני על אחריותם ושהם מבטיחים את חזרתי לישראל בסוף הקיץ. היא אפילו לא לקחה את הפתק הזה ואמרה לי ללכת בחוסר נימוס משווע.אני בשוק מהיחס המחפיר שלהם.

doronf65

New member
מנהל
אני מצטער בשבילך

ושוב - חוזר על מה שאמרתי בתשובה שלי, יש בעיה בגיל שלך בנושא. תביני, האמריקאים בקריזה מאז התאומים בנושא הגירה וכלכלה ואבטלה. ההנחיות של הפקידות שמראיינות אותך הן שכל אחד הוא מהגר בפוטנציה ועלייך נטל ההוכחה שאת לא. זה לפעמים ממש מצחיק, כי יכול להיות שצו הגיוס שהבאת לעזור לך והמכתב מהמשפחה שיחקו לרעתך, והם חשבו שאת מנסה לא ללכת לצבא והמשפחה עלולה להוות בסיס עבורך כך שלא תחזרי לארץ. ברור שזה לא נכון אבל זה מה שלפעמים קורה כשהאמריקאים פאראנואידים. אותו סוכן נסיעות כנראה לא היה מנוסה. סוכן מנוסה לא היה מביא מכתב ממשפחה והיה כותב בבקשה שאת בבתי מלון במשך השהיה שלך. הוא גם היה אולי מוותר על הצו. סוכן מנוסה גם לא היה אומר לך שאין צפי לבעיה, כי ידוע שנתונייך מאוד בעייתים בנושא הזה. כמו שאמרתי, לפחות חצי שנה, ועוד בעייתיות נוספה, כי בפעם הבאה שתבקשי כבר תהיי מישהי שסורבה בעבר. מצטער... דורון

j u n k

New member
שאלה נוספת

חשבתי לנסות לטוס בדרך "עקיפה" נגיד במחנה קיץ, זה אפשרי לטעמך?

בשיל מחנה קיץ צריך ויזת תייר

וזה בדיוק אותו סיפור, לחכות חצי שנה והקריטריונים זהים.

doronf65

New member
מנהל
אם את מתכוונת להירשם למחנה קיץ

כאחת המשתתפות, כמדריכה או משתתפת? זה דורש ויזת תייר / עבודה/ ויזה אחרת שאני לא מכיר, אולי חילופי סטודנטים? לאמריקאים לא איכפת איך את מגיעה לשם, כקבוצה, כיחיד, הם רוצים לראות דרכון עם ויזה. האם מחנה הקיץ יכול לנסות להכניס את הדרכון שלך כעסקת חבילה עם עוד דרכונים? לא יודע, ולא מכיר את המנגנונים האלה. גם כמדריכה, אם המארגנים יכולים להגיש את הדרכון שלך המסגרת שלהם, כך שאת יוצאת וחוזרת במסגרת, זה ייתכן שזה אפשרי. נקווה שהעובדה שקיבלת סירוב בעבר לא תקלקל לך. אפשר לנסות, למה לא? אני מציע שתחכי לעוד תשובות, כי אין לי נסיון בסוגים האלה של ויזות. אולי אם אין תגובה ביומיים הקרובים, נסי לשים שאלה חדשה עם הרעיון הזה. דורון

bb2002

New member
יש לי עצה

טוב,קודם כל לגבי הצבא הייתי מציע לך לסים אותו ואז תעשי מה שאת רוצה,בגלל שאם יגרשו אותך מארה"ב ולא סיימת פה צבא אני לא רואה פה הרבה עתיד.זה מה שאני עושה,סיימתי חצי שירות ואחרי הצבא אני עף מפה...חוץ מזה בנות עושות רק שנתיים זה לא נורא.לגבי ויזת תייר,יש סיכוי טוב לקבל אותה בזמן הצבא,אני קיבלתי בלי בעיות.

למעלה