שלום,אני חדשה בפורום אך יש לי בעיה

ענבל332

New member
שלום,אני חדשה בפורום אך יש לי בעיה

שלום לכולם אני בת 34 נשואה + 2 (אני נשואה 9 שנים) מזה זמן רב ההורים שלי לא אוהבים את בעלי,לא מתייחסים אליו בכל מובן המילה וזה נורא מפריע לי למרות שהוא בן אדם "קר"יחסית אך נותן להם כבוד -לחיצת יד ,קידוש בערב שבת,עזרה בכל נושא ואם פותחים איתו בשיחה הוא נחמד אף יותר אך מכוון שהוריי לא אוהבים אותו אז הם לא מדברים איתו ושהוא מדבר האחים שלי יורדים עליו כך שהוא תמיד יושב לבד בצד-וכך זה נמשך שנים עד שהוא אמר די אני לשם לא הולך ובית הוריך ואם את אוהבת אותי תכבדי אותי גם. האם אני צריכה לעצור את ביקוריי בית הורי כי כבר 3 שבועות לא באתי בערב שבת ואימי טוענת שהוא מרחיק אותנו ממנה. איך עליי להתנהג? זה יוצר מצב של כעס? שאני באמצע?גם לילדים שלי זה מאוד מפריע. תודה ענבל332

זה מאד מקשה שהגבר שאת נשואה לו לא מקובל על

הורייך וזה מצב שאת צריכה לנסות לשנות. ההתנהגות שלהם יוצרת מתח בזוגיות שלכם ו"תחרות" שמזיקה לכולם. הורייך צריכים לכבד (היו צריכים כבר מזמן) את הבחירה שלך ולנסות להתייחס לבעלך בצורה מכובדת ומקבלת כי הוא נשוי לך ,אב של ילדיכם ואיתו בחרת לחיות. אני חושבת שאת צריכה לעשות שיחה רצינית עם הורייך ולהעמיד את הדברים בצורה ברורה, לאמר שאינך מוכנה שהמצב ימשיך כך וכולם צריכים לעשות מאמץ לשנות את פני הדברים. אם את מרגישה שזה קשה לך מידי כדאי ללכת יחד לפגוש מטפלת זוגית ומשפחתית בפורום של כל המשפחה ולעשות שינוי. אתם משפחה ואם הדברים לא ישתנו תהיו משפחה מפוררת וכולם יצאו נפסדים. זה הזמן להתמודד כמו גדולים עם המצב ולהיות מודל לילדים שלכם שמגיע להם לגדול במשפחה חמה ואוהבת ולשים את הקטנוניות וצרות העין בצד ולהתגייס לקראת שינוי.

ענבל332

New member
תודה על היעוץ../images/Emo24.gif

בוקר טוב - אני ניסיתי לדבר עם הוריי מספר פעמים וגם עם בעלי אבל הוא הגיע למצב של שנאה כזאת נגדם שכל פעם הוא "מכניס" איזו אימרה או משפט עליהם בעיקר על אימי - ברור לי שאנו זקוקים ליעוץ משפחתי אבל הוא לא מוכן ללכת עימי ומכאן שוב יש בעיה . ומצד הוריי הם טוענים הוא לא נחמד ושהוא צריך לשנות גישת נחמדות ושילך לטיפול או שיפרד ממני "מרוב האהבה שלהם.." אבל זה כרוך בכל כך הרבה דברים (ולא כך קמים ונפרדים ,נכון?) וזה גורם למתחים רבים בבית ואני מרגישה שאני עומדת באמצע. בקיצור אני בבעיה. בערב החג אחרי שכנועים רבים הוא בא איתי לבית הדודה ששם היתה כל משפחתי אבל אנחנו ישבנו בצד השני ולא יד הוריי ולי זה היה מאוד קשה. המשך יום נעים - ענבל332

תעשי כל שביכלתך להביא את המשפחה לטיפול.

תקבעי פגישה ותודיעי למי שמוזמן על המקום והשעה. אין דרך אחרת מלבד זאת אם אתם רוצים לשפר את המצב, כיום כל אחד מתבצר בדעתו ומאשים את האחרים במצב שבמציאות כל אחד תרם למצב ובידי כל אחד היכולת לשנות את הדברים. גם אם תלכי לבד תוכלי לקבל עזרה ואת מעבירה בכך מסר לכל המשפחה שאינך מוכנה לחיות כך יותר. אינך צריכה לתווך בין בעלך לבין הורייך או לקחת צד כל שהוא ולשכנע את הצדדים להפגש. אני מציעה לך שעד שבני משפחתך אינם משתפים פעולה ומוכנים לכנס מפגש טיפולי אתם לא נפגשים בשום הרכב. צריך ליצור שבר כדי להזיז את כולם מהעמדות שלהם וכל הנוגעים בדבר צריכים להבין שאם ידבקו ב"צדק" כולם יצאו מופסדים. דברי עם הורייך בטלפון בתקופה זאת והסבירי להם איך את מרגישה וכמה את פגועה ושחשוב לך יותר מכל לאחד את המשפחה ושביכולתם לעזור לך.

ענבל332

New member
תודה אני אנסה לעשות כל דבר כדי לאחד את המשפחה

פניתי אתמול לנעמת לקבלת יעוץ או משהו והם אמרו לי שכל פגישה איתי זה בעלות 180 שח זה בסדר? אני אבוא לפגישות ויותר מאוחר אסחוב אותו עימי ונראה... אם הוריי ניסיתי לדבר נפגשתי עם אימי והיא ביקשה ממני לבוא לארוחת ערב בשבת - אמרתי לה רק אם המצב ישתנה אבל אני חושבת שזה עוד טרי. נראה...

אני ממליצה לך לחפש אשת מקצוע בתחום של טיפול

משפחתי. תבדקי בנעמ"ת מהיא ההכשרה של מי שתטפל בך ובמשפחה, חשובה ההתמחות הספציפית. המחיר נראה לי סביר. אני חושבת שאת נהגת נכון עם אימך, כולם צריכים להבין ממך שאינך מוכנה להיות חצויה בין המשפחות וזו התחלה טובה. מאחלת לך הצלחה במשימה.

לדעתי בעלך צודק.

יחס משפיל גם מצד האחים מראה שהם גם מדברים עליו הרבה ולא בדיוק דברים טובים. בעלך קר? זה טבע, ולא נראה לי שהמישהו שישנה את זה אלו החם והחמות. אחרי כ``כ הרבה שנים של הרגשה רעה בבית הורייך, הצעד שלו לגיטימי. אימך טוענת להרחקה? תגידי לה שהיא היא המרחיקה. כרגע את נשואה לו, רואה אותך איתו, אסור לך להשאיר אותו לבד גם אם זה מול הורייך. עניי ביתך קודמים. והבית זה המשפחה שאת בונה.

למעלה