שלום אני חדשה בפורום ויש לי שאלה...

yaffa555

New member
שלום אני חדשה בפורום ויש לי שאלה...

האם יש קשר בין היקף הראש לבין רמת מנת משכל?

erezsh

New member
יפה ששאלת!

רק בימים האחרונים התפרסם מחקר חדש שטוען שיש קשר סטטיסטי בין גודל הגולגולת לאינטליגנציה של האדם. כלומר, ככל שהראש שלו גדול יותר, הוא חכם יותר. כמובן שזה סטטיסטי, ולא מחייב (כלומר ייתכן אדם עם ראש גדול שהוא עדיין טיפש).

neko

New member
אני חושב שנצפו מקרים של מוח

גדול במיוחד דווקא אצל מפגרים.

neko

New member
אין לי מושג מה היקף הגולגולת שלי,

איך אני אדע מה המקרה הממוצע?!

yaffa555

New member
תודה לך עוד שאלה

האם כתב יד יפה או מכוער או לא מובן גם מעידים על רמת האינטילגנציה?

neko

New member
לדעתי בעיקרון לא, אבל שמעתי פעם

שלפי הגרפולוגיה כתב קטן מעיד על אינטליגנציה.

erezsh

New member
זו טענה ששמעתי פה ושם

אבל לא ראיתי ביסוס אמיתי עבורה (או עדות של גרפולוג מוסמך). הטענה היא שאנשים מסודרים יותר כותבים גם בצורה מסודרת יותר - כלומר הדוקה וקטנה. אנשים מבולגנים, ש"נמצאים All over the place" כותבים עם כתב גדול ומתארך שמתפזר גם מעבר לשורה.

מגוחך לחלוטין

הקשר בין הגודל לבין האינטיליגציה, אם כבר קשור, אזי במיקרים ספציפיים. לא ניתן להכליל, במיוחד שמדובר בדבר שניתן אומנם להוכיח אבל רק לאחר מחקר מאסיבי. חוצמכך, ראייה הפוכה היא אלברט איינשטיין. כתב גדול ומפוזר. פסיכולוגים קלינים רבים שניתחו את מבנה אישיותו הכריעו עליו כעל בעל הפרעת ריכוז וקשב(ADHD), ולאלו שטוענים שהוא היה אדם מסודר, אני רק יכול לומר שהוא(איינשטיין) היה מסודר ביחס למה שהם יודעים(כמו כל דבר אחר ), ולכן אי אפשר לדעת כמה מסודר הוא היה יכול להיות לולא הפרעת הקשב. יותר מכך, יש הטוענים בקרב הפסיכולוגים, שהפרעה זו הביאה אותו לידי חשיבתו פורצת הדרך.

FireZeroX

New member
חבר שלי...

היקף הראש שלו זה קילומטר וחצי והוא לא כזה אינטליגנט... ממש לא נראה לי שהתיאוריה הזאת נכונה...

נכון ולא נכון.

הכל יחסי. זה שאף אחד לא הבין אותו אלא אם כן הוא הסביר ממש טוב לא הפך אותו למבולגן, אולי לא מסודר באותו הסדר של כולם, אלא בסדר של עצמו.הוא היה פקיד פטנטים שוייצרי, יש יותר מסודר מזה ?ואגב ארז(erezsh) התגובה שלך לשמוליק, מעוררת רחמים משהו.

shabaz

New member
לא התייחסתי לדרך ההסבר של אלברט,

אלא לצורת המחיה שלו. הדירה שלו הייתה דיר חזירים, וחבר שלו שבא לבקר העיד שהיו צלחות עם אוכל מלפני שבוע, אלברט ישב בפינה צפופה עם כמעט בלי מקום לתזוזה, לא מקולח כבר זמן מה, עוסק בפיזיקה שלו. אני חושב שאלברט עצמו העיד שהדברים הקטנים הללו של מקלחת וכדומה מיותרים למדי, והכינים בראש שלו הם אישוש לכך.

שזה כשלעצמו טענה מחזקת

היא מחזקת את העובדה ש"הסדר" שלו היה שלו בלבד. וכמו הרבה דברים אחרים הוא בחר להתעלם מהם כי הם לא חשובים לו. כמובן שזה לא טיעון חזק אם מה שבעצם קרה זה שהוא היה בטלן מסריח, אבל את זה כבר קשה לדעת. אופי זה דבר מורכב, ויחסי, במקרה הזה.... פי כמה וכמה.

erezsh

New member
התגובה שלך לתגובה שלי מטופשת

כי אם היית מתרכז קצת היית מבין ששמוליק התווכח איתי על טענה שמעולם לא טענתי. חוץמזה, תשיג קצת חוש הומור.

Naama951

New member
בקשר לגודל הראש...

כמו שכבר אמרו, אין קשר. אך אוסיף ואומר שכובד הראש גם כן לא אמור להוכיח על רמת אינטליגנציה. למרות ששמעתי על איזה ניסוי על עכברים, שכשהיו מאותגרים שכלית, מוחם היה כבד יותר בכמה אחוזים טובים. ואכן יש שמשליכים את זה גם על בני אדם.. את זה צריך עוד לברר

למעלה