שלום אני חדשה בפורום, ורציתי עיצה

שלום אני חדשה בפורום, ורציתי עיצה

אחרי הרבה התלבטויות החלטתי שמה שאני רוצה ללמוד והכי אני מתחברת זה עבודה סוציאלית. יש לי כמה שאלות: האם במכללת ספיר התואר מתקבל מאוניברסיטת ב"ש ? או שזה נחשב בלעדית למכללת ספיר.? שמעתי שמועות שזה כן תואר מב"ש... 2. האם חונכות בפר"ח נחשב ברזומה לעבודה סוציאלית? איך בדיוק הולך כל הקטע של ניסיון מעשי כשאת לומדת את התואר שהכל ייחשב לך .? 3. אם יש סטודנטים שלמדו במכללת אריאל או ספיר אשמח שתספרו לי חוויות. תודה רבה !!! רוית

זה אפשרי לקבל עזרה.."?

תודה לכל מי שיגיב לי . אני באמת צריכה עיצות מכל מי שכבר בתוך מערכת לימוד של עבודה סוציאלית ויכול לתת לי מניסיונו לגבי המקצוע וחווית הלימודים. תודה רוית

פודה

New member
'צטערת, הנה תגובה!

לגבי מכללת ספיר- דפדפי דף אחד אחורה בפורום, יש שם שרשור ארוך על הנושא. אני למדתי בבר אילן אז אני לא יכולה להמליץ לך על המכללות שציינת, ולגבי ההכשרה המעשית ופרח: פר'ח ת מ י ד מוסיף לרזומה ודאי ובודאי בעבודה סוציאלית; זה לא ייחשב לך באופן רשמית אבל ודאי יהווה נסיון נאה ותוספת נאה כשתגיעי לראיונות עבודה. ההכשרה המעשית היא חלק מתכנית הלימודים, יום-יומיים או שלושה בשבוע (תלוי איפה, תלוי בשנה) והיא התייצבות במוסד טיפולי/רווחתי כגון לשכות רווחה, תחנות בריאות נפש, מחלקות בבתי חולים, מוסדות חינוכיים, בתי אבות וכיו"ב (בכל מקום בו משובצים עובדים סוציאליים).לרוב זהו יום עבודה מלא כמו שעובדים באותו המקום בו שובצת. ממליצה בחום: להתנדב במקום טיפולי (כגון: מקלט לנשים מוכות, עלם, אנוש וכו') זה מעולה גם כי זה נותן באמת רקע טוב לרזומה, גם פותח פתח לעבודה במקום ובעיקר מראה לך איך נראה המקצוע מבפנים ואם הוא מתאים לך או לא. המון הצלחה

SuperGirl 25

New member
לגבי ספיר-

אני למדתי בספיר לפני 3 שנים ונהנתי מאוד-הכיתה היתה קטנה ומאוד מגובשת ורמת הלימודים גבוהה (המכללה היתה מסועפת לבן גוריון), המרצים היו מהאוניברסיטה ורובם ד"ר לעו"ס. לא מצטערת לשניה שלמדתי שם. בראיון עבודה לא שאלו אותי כלל היכן למדתי וחוץ מזה "ספיר" נחשבת למכללה ברמה גבוהה, בעיקר בעו"ס. הבנתי שהמכללה הופכת לעצמאית ולא מסועפת לבן-גוריון, לדעתי זה קודם כל בגלל שיש לה כבר רזומה וניסיון בתחום והיא פשוט מסוגלת לעמוד בזכות עצמה ולתת תואר מלא... הבנתי גם שיש ראש מחלקה חדשה, היא היתה מרצה שלי באוניברסיטה, היא מרצה בכירה, מקצועית וידועה בתחומה, כך שזה עוד יתרון לספיר, לדעתי.

tamir2006

New member
ספיר...

נכון להיות למכללת ספיר אין אישור מהמועצה להשכלה גבוהה לפתוח תכנית לימודים לעו"ס.זאת אומרת שבספיר ,נכון להיום,אין תכנית כזאת שנקראת עבודה סוציאלית.התכנית שלהם בתהליכי בדיקה במל"ג ,ואולי תאור בעתיד הקרוב.עד לא מכר התואר בעו"ס ,אשר נלמד בספיר,היה של בן גוריון כאמור.לא כך הדבר בשנה זאת. לגבי הרמה,כשהתכנית היתה של בן גוריון הרמה היתה גבוהה מאוד ,והתואר היה מכובד מאוד בשוק.עכשיו אף אחד לא יודע איזה תכנית ספיר תציג בזכות עצמה ועד כמה הוא יהיה או לא יהיה "יוקרתי". בהצלחה

איזו אכזבה

באמת שחשבתי שספיר יש "שם", דווקא עכשיו הם התנתקו מאוניברסיטת בן גוריון ועכשיו הם צריכים לקבל אישור מהמל"ג לגבי התואר. זה אומר שספיר היא כמו על סטטוס של מכללת אשקלון לא?

למעלה