שלום אני חדשה בפורום

שלום אני חדשה בפורום

ואני די בטוחה שאני במקום הנכון. אני צריכה עזרה, תמיכה וייעוץ.... טוב אז הסיפור שלי הוא כזה לפני חצי שנה הייתי הבחורה המאושרת ביותר בעולם כל דבר שאי פעם חלמתי עליו או רציתי התגשם מיד הייתה לי עבודה מגניבה - הקמתי עסק עצמאי שהצליח ממש לא רע, התחלתי את התואר השני באחת האוניברסיטאות המכובדות בארץ, היו לי המון חברים שסמכתי עליהם בעיניים עצומות, הייתה לי דירה גדולה רק שלי במיקום נהדר, והייתה לי אהבה מדהימה ובריאה עם האיש שהאמנתי שהולך להיות בעלי הוא היה הגבר המפרגן ביותר, הרבה בזכות העידוד שלו הצלחתי להקים את העסק, הוא היה משקיען ורומנטי, אהבנו אחד את השני בעוצמות נדירות, היינו כמעט שנה ביחד, ופשוט ידעתי שזהו מצאתי את הבית שלי, את האיש שאיתו אני רוצה להקים משפחה. שנינו בסוף שנות העשרים שלנו, והאמנתי שהצעת הנישואים מצדו היא רק עניין של זמן. ואז במפתיע יומיים לפני חגיגות השנה שלנו - הוא עזב אותי. ליבי התנפץ לרסיסים, אבל הוא היה נחוש, הוא אוהב אותי, עד שהוא פגש אותי הוא בכלל לא ידע מהי אהבה, אני מדהימה בעיניו אבל הוא לא מאמין שאני האחת שלו... יסוריי הפרידה המעשית היו כה ארוכים ונמשכו חודש כשהוא מצד אחד מסרב לחזור ומצד שני מסרב להרפות וכל הזמן שולח לי מסרים כמו אני מתגעגע אליך , מה שלומך? אני דואג לך, או מטלפן לחברים שלי לבדוק מה שלומי ואיך אני שורדת, מה שכמובן השאיר אותי בלימבו מטורף של רגשות, של לקום בבוקר בתקווה מטורפת שהנה הוא חוזר, וללכת כל לילה לישון בבכי מטורף. לקח חודש למצוא בעצמי את האומץ (אחרי דרמה ארוכה כולל מפגש שהיה לנו) לבקש ממנו לנתק איתי קשר לחלוטין אם הוא לא רוצה אותי כבת זוג. הוא הסכים ומאז לא שמעתי ממנו הכאב היה נוראי אין לי מילים לתאר לכם כמה זה שרף, עולמי התמוטט, השותף שלי לעסק שגם היה החבר הכי טוב שלי בכל העולם והבן אדם שהכי סמכתי עליו נעץ לי סכין בגב, ליכלך עלי בתקשורת, גנב לי לקוחות, שלא לדבר על זה שהוא לא עזר לי בכלל בכל התהליך הקשה של הפרידה, במקביל עברתי תאונת דרכים, עוד כמה חברים שלי התגלו כאנשים לא נחמדים בכלל, הציונים שלי בתואר ירדו וכבר לא הייתי מועמדת בטוחה למסלול הישיר לדוקטורט, כלכלית המצב שלי התדרד, אצל אחי הקטן התגלה גידול, בקיצור - איוב קטן עלי

המשך הסיפור + המפנה הדרמטי

ואז בכוחות שאני לא ידעתי מאיפה מצאתי החלטתי שזה לא ישבור אותי ושבשיניים ובציפורניים אני אלחם בכל החזיתות ואני אנצח!! החיים שלי לא יגמרו. שיקמתי את עצמי ברוב החזיתות, הכרתי חברות חדשות, הציונים שלי מתחילים לטפס למעלה בחזרה, ופתחתי לפני שלושה חודשים עסק חדש שעכשיו מתחיל להניב ניצנים של רווחים. אפילו התחלתי לצאת מחדש. ואז פגשתי אותו - הסיבה שאני כאן. הבחור הכי יפה שראיתי בחיים שלי. עיניים כחול טורקיז שמחליפות צבעים, גוף מושלם, זיפים בלונדינים על פרצוף נערי גברי (שילוב בין אשטון קוצ'ר, דודי בלסר וראיין פילפה הצעיר) ולהגיד לכם את האמת - בהתחלה ממש לא שמתי עליו, הוא עניין אותי כקליפת השום, בדייט הראשון שלנו נרדמתי בזמן שהוא נישק אותי, נתתי לזה הזדמנות בגלל שבנוסף להיותו יפה הוא גם גאון לא קטן, כוכב עולה בשמי ההי טק, אינטלגנט, משעשע, ולהוסיף על הפלא הוא גם אומן ויוצר... ואפילו אני במצבי האדיש לכל דבר שאינו האקס שלי הבנתי שעומדת בפני הזדמנות ושאני חייבת להתנער מהאדישות שלי כי אני עלולה לפספס את הזדמנות חיי. בדייט השלישי זה קרה לי - התחלתי להרגיש משהו - זה היה מדהים, הוא היה כל כך חם ומחזר רומנטי ואוהב שקשה שלא היה להנמס בפני הקסם שלו. ואז גיליתי משהו עליו שהטריד אותי אבל ברוב טימטומי לא יחסתי לזה חשיבות ואפילו ראיתי בזה יתרון. בניגוד לאקס שלי שלא חווה מערכת יחסים משמעותית עד שהכיר אותי, הוא בדיוק סיים מערכת יחסים של שלוש וחצי שנים. לא סתם מערכת יחסים, אלא מערכת יחסים של חיים משותפים, תכנונים לחתונה, ושהייה ביחד במזרח של למעלה מחצי שנה - והם נפרדו שבועיים וחצי לפני שהתחלנו לצאת. הוא טען שמערכת היחסים בינהם הייתה טעונה ומלאת ריבים ורגשית למעשה הפרידה התרחשה כבר ממזמן מה גם שהאקסית שלו נסעה בחזרה למזרח. להפך ראיתי את זה כמצב אידיאלי, מישהו שנמצא איפה שאני נמצאת ויודע את כאבי הפרידה (היא עזבה אותו). בהתחלה הכל היה אידיאלי - הוא חיזר אחרי ואני הרגשתי שאני נפתחת ולאט לאט אני מפתחת אליו רגשות ואפילו מתאהבת בו - אני שהייתי בטוחה שלא אצליח לאהוב שוב, התאהבתי... ואז חגגנו חודש ומשם הכל השתנה - הוא התחיל להתרחק, להעלם, לא מתקשר, כשמתקשר אילו שיחות של דקה וחצי בקושי וגם בקושי פעם ביום כשיוכלים לעבור גם ארבעה ימים בהם הוא לא יוצר קשר, לא עונה לי לסמסים או למיילים. עכשיו צריך להבהיר שבחודש הראשון הוא הכיר לי את כל המשפחה שלו, את כל החברים שלו היינו יוצאים מלא. כשאנחנו נפגשים הוא עדין מקסים ונראה מאוהב בי לגמרי אבל ברגע שאנחנו לא מתראים הוא כאילו שוכח מקיומי. החלטתי לחתוך את הקשר הלא הדדי הזה מליון פעמים - ואני לא מצליחה.

מצטערת על האורך - אחרון ודי

לפני שבועיים הוא עשה לי שיחה. הוא הסביר שהוא לא בנוי לקשר נורמטיבי עכשיו, שאחרי שלוש וחצי שנים במערכת מחייבת הוא לא יודע כבר מי הוא, הוא צריך זמן עם עצמו, הוא מרגיש אלי הרבה אבל לא יודע איך להתמודד עם זה, "הלוואי שהיינו מכירים עוד כמה חודשים...", ה וא רוצה אותי בחיים שלו, הוא צריך אותי בחיים שלו, אבל שאני אבין שהוא לא מסוגל לתפקד כרגע כבן זוג. ומאז אני תלויה על חבל, אנחנו נפגשים - וכל מפגש הוא עוצמתי ומדהים, אנחנו מדברים וצוחקים, מתנשקים, יוצאים לסרטים, הופעות, נפגשים עם חברים עושים אהבה מטורפת במשך שעות ואני בטוחה שזהו, הוא מתאהב בי... ואז אני נשברת שאני קולטת שהוא לא מתקשר גם לא לאחל לי בהצלחה לפני מבחן, או לפני אירוע גדול ומשמעותי שיש לי בעבודה, או כשהתקשרתי לספר לו שאחי הקטן יאלץ אולי לעבור ניתוח יקר להוצאת הגידול בחו"ל כי המחלה שלו כל כך נדירה שלא מכירים אותה בארץ וכנראה שנצטרך לגייס 100 אלף דולר - הוא הגיב: "באמת עצוב, טוב אני רוצה לקפוץ לסופר, אז נדבר...." הוא התנצל על הקטע עם אח שלי והסביר שלפעמים הוא שוקע בעצמו ולא מסוגל לדבר, ושהוא יודע שהוא מאנייק ומפלצת אבל הוא שקוע בעצמו ולא מסוגל לגלות סימפתיה לאף אחד שהוא בשלב של השתבללות והתכנסות עצמית - זה המצב הנתון ואני יכולה להחליט אם לקבל אותו או שלא, יהיה לו עצוב אם אני לא יהיה בחיים שלו אבל הוא לא רוצה או יכול לתת יותר ממה שהוא נותן והוא יבין אותי אם אני אחליט לעזוב. ומצד אחד - אני מבינה אותו, אני יודעת כמה היה לי קשה אחרי שנה להרגיש משהו. מצד שני מגיע לי מערכת יחסים הדדדית. מצד שלישי (כמה צדדים יש לי?) אני מאוהבת בו, הוא גבר עם אכויות נדירות וקשה לי להאמין שאמצא בקרוב או בכלל מישהו שמתקרב אליו. מצד רביעי אני נעה כל הזמן ברכבת הרים של רגשות - שאנחנו ביחד, אושר שמחה וחיוך שלא נגמר. דיכאון ובכי כשנוקפים השעות והימים והוא לא מתקשר... אז מה אני עושה?? איך אני נפרדת ממערכת היחסים הזאת שעושה לי רע? או איך אני לוקחת דברים בקלות בתקופה הזאת שהוא צריך זמן עם עצמו עד שהוא יעבד את הפרידה ויהיה בשל להמשיך הלאה? בקיצור אם הגעתן עד הנה המון תודה לכן וכל עצה תתקבל בברכה...

*רק אני*

New member
אז חייבת להיות חזקה

ולחתוך. גם אני התחלתי לצאת עם הבחור שבגללו אני כאן שבועיים אחרי שהוא התגרש (בזמנו לא ידעתי שזה היה כל כך טרי) ושנה וחצי הייתי ברכבת הרים רגשית כמוך. יום אחד אני כל עולמו ולמחרת הוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו. זה דורש כל כך הרבה כוחות להיות בקשר כזה שאת נותנת את הנשמה ומקבלת פירורים וסביר להניח שבסוף את תתאכזבי. חבל על האנרגיות ועל האהבה שלך. מצטערת על הפסימיות הלוואי וכל האהבות היו נגמרות כמו בהוליווד....

spooni

New member
אפרופו אהבות בהוליווד ....

הן לא מחזיקות מעמד הרבה זמן
כל הזמן הם מתגרשים ..מתחתנים ..מתגרשים ...מתחתנים ..בפרקי זמן מאד קצרים. לפעמים אני חושבת ....האם הם יושבים וכואבים גם על מי שנפרדו ממנו או שהם פשוט מדלגים להבא בתור ולא מתמודדים עם כל החרא. כי בין כה וכה האחר ישכיח את הכל. ותחשבו על זה ....

לחתוך

הקטע הוא שלעזוב אפשר תמיד וכמו שציינה חברה שלי - יש איזה מישהו חדש חתיך, חכם ועשיר באופק שמחכה לך? אז אולי אני צריכה להגדיר לעצמי פרק זמן שאם דברים לא משתנים עד אז זה הזמן לחתוך??

spooni

New member
וואוו ....מדהימה את ../images/Emo13.gif

כמה שאלות ? איך עברת את הפרידה הראשונה שלך (מהבחור הראשון)? מה עשית אז ? איך התמודדת אז עם הפרידה? כמה זמן לקח לך עד שעברת את הפרידה ? שכחת ממנו לחלוטין אחרי כמה זמן ? האם ההתנתקות ממנו לחלוטין דרשה להכיר מישהו אחר או שהתנתקת לפני כן ? ונראה שאז היה יותר קשה כי היית צריכה להתמודד עם הפרידה מהבחור והעסק והלימודים. לגבי הבחור הנוכחי-את שואלת איך את לוקחת דברים בקלות בתקופה שהיא צריך זמן עם עצמו עד שיעבור תא הפרידה ויהיה בשל להמשיך הלאה? את רוצה לחכות לו ? כמה זמן את מקדישה להמתנה הזו ? ובזמן ההמתנה הזו במידה ותחליטי להמתין את תישארי נאמנה לו ? בעצם הוא מעוניין ביזיזות כרגע ? או ידידות ?

תשובות לכל השאלות

לא חושבת שהתגברתי עדין על הבחור הראשון אני עדין אוהבת אותו מאד מאד ואין יום שבו לא חולף בי געגוע אליו... איך עברתי את הפרידה?? לקחתי יום אחרי יום בהתחלה היו התקפות בכי יומיומית, וכאב בחזה חוסר שינה, חוסר תאבו, לא זכרתי איך צוחקים. עכשיו זה השלמה עדינה עם העובדה שהוא לא חלק מחיי יותר... עם הרהורים וגעגוע מידי פעם. בקשר לבחור הנוכחי אני נעה ברכבת הרים רגשית - יש זמנים שאני בטוחה שאני הולכת לבעוט בו לכל הרוחות ויש זמנים (כמו נניח אתמול בערב כשהוא קנה לי את זר הפרחים הלבנים, נשא אותי בזרועותיו, נישק אותי ואמר לי שאני כמו כלה בשחור, שאני מוקסמת ממנו ורואה איתו עתיד... אני לא יודעת, זה כאילו שכל הראציונאל שלי נעלם כשאני איתו...

שלום לך לימונדה ורודה וברוכה הבאה

זה אכן המקום שלך...נשמע לי. משהו ביחסים משתבש לך באופן סדרתי ויוצר ניגוד עצום בין היכולות העצומות שלך במישור התפקודי והביצועי ובין המישור הרגשי . יש לי שאלה כזאת: האם את משפיעה על בן זוגך שפע לא מסתיים של הנאות ותשומת לב? האם את בזמינות מוחלטת אליו? האם את נותנת לו להרגיש "על גג העולם" כשהוא איתך וכשהוא הולך את במשבר של ריקנות ותשישות? מחכה לתשובות שלך.

עוד תשובות

כן עם החבר הקודם זה היה שפע לא נגמר של נתינה מצידי אהבתי אותו כל כך!! קניתי לו מלא מתנות ושטויות (כן גם הוא קנה לי לא מעט דברים) לא הרגשתי ריקנות כשלא היינו ביחד אבל זה בגלל שתמיד היינו ביחד - גם כשלא היינו ביחד תמיד היה סמס, מייל, טלפון חטוף והכי חשוב מן תחושה של ביטחון תמידי בנצחיות של האהבה שלנו, אפס ספקות, אפס חששות, אפס מריבות... אני מתחילה לחשוב שאולי את צודקת בקשר לסדרתיות - השנה איבדתי מערכות יחסים משמעותיות מעבר למערכת יחסים זוגית - ובאמת אין לי מושג קלוש למה...

למעלה