שלום, אני חדשה בפורום

yoti london

New member
שלום, אני חדשה בפורום

גיליתי אותו במקרה רק הבוקר. אני יוטי ואני גרה בלונדון, מקום שבו לידות בית חוקיות מאוד וניתן אף לקבל מילדת מבי"ח הביתה לבצע את זה. זו לידה שניה שלי. הראשונה היתה אפידורלית במאיר כ"ס ועל אף שנהניתי בה לא הייתי רוצה לחזור על לידה כזאת מכל מיני סיבות שלכן אני בודאי לא צריכה להסביר (למרות שאשמח להסביר למי שרק תרצה
). אני לא כל כך רוצה ללדת בבית עקב בעיה רפואית קטנה שיש לי ואני מתלבטת בין בי"ח (שיש בו חדרים נפלאים ללידה טבעית) לבין מרכז לידה שבו אם מתעוררת בעיה שולחים לבי"ח כי הם לא ממש מרכז רפואי. אני גם מתלבטת אם לקחת דולה או לא... בקיצור, אני בסביבות שבוע 32 ומלאת התלבטויות ומחשבות על הלידה.

debby12

New member
מנהל
אני הייתי הולכת על מרכז לידה ולא

על מרכז רפואי בשום אופן. אני מניחה שמהסיבות שבגללן לא היית רוצה לחזור על לידה כמו במאיר <אם כי לא פירטת אז הכל מניחוש>. מעדיפה לא להכניס בטן בריאה למקום של חולים. אם בא לך - ספרי לנו מה הבעיה הרפואית?

yoti london

New member
אני בהחלט שוקלת את זה

למרות שמה שקרה ב"מאיר" לא יקרה לא בבי"ח פה לא בבי"ח בארץ כי היום אני כבר נבונה יותר לעמוד על שלי ולא לתת שיחברו אותי למוניטור בלי תנועה הרבה זמן עד שאהיה מותשת מצירים. פה בכלל לא עושים את זה. אני חושבת שבכלל לא מקבלים לחדר לידה כל כך מהר, צריך להיות בשלב קצת יותר מתקדם, שלא כמו בארץ. חדרי הלידה שלהם והצוות מאוד ידידותיים ללידות טבעיות, קיבלתי המלצות חמות על ביה"ח הזה. הענין הבריאותי הוא שנפצעתי מאוד קשה בתאונת דרכים לפני 12 שנה. עברתי ניתוחים, היו לי הרבה שברים הייתי מחוסרת הכרה זמן מה והיו ליכמה התקפי אפילפסיה מספר שנים א"כ אבל אני כבר הרבה שנים בלי התקפים ואפילו כבר לא בטיפול תרופתי. אני יודעת שהיום אני בריאה אבל תמיד יש את החשש הקטן שאולי משהו ישתבש. מצד שני, החשש הזה קים אולי בלידה בבית אבל פחות במרכז לידה. בקיצור, אני מרוצה משני המקומות ולא יודעת מה להחליט.

Srolla

New member
לדעתי...

יוטי - גם לי היתה אותה ההתלבטות ומה שהכריע בסוף היה הסיור בבית חולים. היה לי ברור מיד שזה לא המקום בו אני צריכה ללדת... למרות החדרים הטבעיים והגישה של המיילדות הריח של בית החולים נשאר וכמו כן לא רציתי להיות בקרבת האפידורל ולהתפתות. לאחר מכן שמעתי על EDGWARE BIRTH CENTRE וברגע שנכנסתי ידעתי שזה המקום בשבילי. המקום נעים, אין בו ריח של בית חולים והמיילדות פשוט מקסימות. יתרון נוסף הוא שההכנה ללידה שלהם היא בחינם ומעובר ע''י המיילדות כך שיוצא להכיר כמעט את כולן לפני הלידה. ממליצה לך לבקר בשני המקומות ורק אז להחליט. בהצלחה!

lunchy

New member
אני ילדתי במרכז לידה בארה"ב

אני מניחה שלא כל המרכזים אותו הדבר אז תבקרי שם. כשבאתי לביקור היכרות, היה לי ברור מייד ששם אני רוצה ללדת. ואכן- היה נפלא!!!!

p e a c h i t

New member
הי יוטי../images/Emo24.gif

מצטרפת להמלצה של srolla סיירתי בבית חולים בחדר טבעי (Hampstead) וגם במרכז לידה של NHS ב EDGWARE ואין מה להשוות זה הכי קרוב לבית שיכול להיות... אני אקח דולה כי זו לידה ראשונה שלי ואני רוצה תומכת צמודה ומישהי שתפעיל את בעלי.
בכל מקרה בהצלחה ותחזרי לספר איך את מתקדמת ומה החלטת

מותר לקנא על ההתלבטות? ../images/Emo13.gif

היי, כל האפשרויות שתיארת גורמות לי רצון ללדת את הילד הבא בחו"ל... לשאלה שלך, אני מה"ירוקות" שעוד לא ילדו, אז ממש לא יכולה לתת לך תשובה מניסיון, מרכז הלידה נשמע לי נפלא, הבעיה הרפואית שתיארת נשמעת לי (חסרת כל השכלה בנושא) כבעייה שלא אמורה ליצור מצב חירום מיידי, כלומר אם יש צורך להעביר לבית חולים יש זמן, ולכן אין חשש ללדת במרכז הלידה. דבר נוסף, כתבת שבבית החולים יש חדרים נפלאים ללידה טבעית, אבל האם גם הגישה המיילדותית מתאימה ללידה פעילה? אם כן, נראה לי שפשוט לעשות סיור בשני המקומות ולהרגיש למה את מתחברת יותר. קצת כמו בבית שאת לא מכירה - לראות איפה האנרגיות נכונות לך, משהו כזה.

nulichi

New member
רק תיקון קטן

לא בכל חו"ל לצערי. אני גרה בארה"ב, איזור בו הרפואה היא מהמתקדמות, בתי החולים מציעים לך כל שירות מפנק שרק אפשר להעלות על הדעת (כולל תפריט שאת מקבלת כדי לבחור את הארוחות שלך, חדרים פרטיים, אחיות צמודות ועוד) הכל מלבד בתחום הלידות. אף בית חולים בסביבתי, ואני מדברת על בתי חולים גדולים ומאוד פופולאריים לא מציע חדר ללידה טבעית. כשאני קוראת על החדרים המוצעים בליס או לינאדו אני מזילה ריר. פה אמבטיה (שלא לדבר על ג'קוזי) ללידה או כדור פיזיו לצירים הם מושגים לא מוכרים בכלל בבית החולים. ברוב המקרים המיילד הוא רופא ולא מיילדת (בבית חולים בו אני ילדתי, הפופולרי ביותר באיזור, יש שתי מיילדות שמורשות לילד. בכל שאר המקרים זה רופא) וכמובן שישנם רופאים מקסימים ופתוחים יותר, עדיין הגישה ברובה היא הרבה יותר "קלינית". אין כזה דבר ביות מלא במאת האחוזים כי התינוקות נלקחים לחילופי משמרות (וגם לבדיקות הרופא- עד שלא צעקתי, בכיתי וממש חטפתי מיידיהם את האקוורים הנוסע הזה ולקחתי את התינוקת שלי אלי לחדר, לא זכיתי לביות מלא). הפחד מתביעות מנחה בכל החלטה ותמיד נלקחים כל אמצעי הזהירות האפשריים. גם כאשר הם לא ממש נחוצים. ישנם אמנם שני מרכזי לידה באזור אבל הם במרחק למעלה משעה נסיעה מכאן (בלי פקקים) וכשמדובר בלידה שנייה ומעלה לרוב לא שווה לקחת את הסיכון שבנסיעה הארוכה. מה שכן, מותר להביא את מי שאת רק רוצה (זו רפואה פרטית ובמובן הזה את באמת יכולה להציב דרישות), עד 7 אנשים בחדר אני חושבת שאמרו לי...
אז דולה זה עניין די נפוץ. עבורי- שזו לי לידה שלישית, האפשרויות ללדת פה בחו"ל לידה טבעית כמו שהייתי רוצה, מחוץ לבית, הן מצומצמות עד לא קיימות

עופריקה

New member
תלוי גם איפה בארה"ב

יש מקומות בהם אפשר לעשות את מעקב הלידה אצל מיילדת ולא אצל רופא, ואח"כ לבחור ללדת בבית החולים בו הן עובדות.הן מנהלות את העניינים, לא הרופא.

nulichi

New member
גם אני עשיתי את מעקב ההריון עם

מיילדת, זה אותו בית חולים בו ציינתי שיש שתי מיילדות שמורשות לילד וללוות הריון. המיילדת מדהימה (היא מלווה אותי גם בהריון הנוכחי) אבל הבית חולים אותו בית חולים והנהלים אותם נהלים ועדיין, עם כל הרצון הטוב של המיילדות (ואין ספק שהגישה שלהן היא הרבה יותר טבעית/פחות התערבותית/פחות הסטרית/יותר פתוחה) זו (לצערי) לא לידה טבעית כמו שמרכז לידה למשל מאפשר.

זה נכון וזה עצוב, וזה רק מחזק אותי

בידיעה שעבורי, בי"ח הוא לא מקום ללדת בו. גם עם מיילדת (והמיילדות "שלי" מיילדות גם באחד מבתי החולים האזוריים) זה לא אותו הדבר כי שם הן מחוייבות בנהלים שבבית הן לא. אני התחלתי את ההריון האחרון שלי בחיפושים אחרי מרכז לידה, וסיימתי אותו בלידת בית. גם פה מרכז הלידה הקרוב ביותר נמצא יותר משעה מרחק - לא בא בחשבון (אני יולדת מהר, ואני לא מעלה בדעתי לנסוע שעה פלוס עם צירים... בפעם האחרונה שעשיתי את זה, בשניה שהגעתי לביה"ח ביקשתי אפידורל מרוב שלא יכולתי יותר). בקיצור - הבית הוא התשובה.

למעלה