שלום אני חדשה ובודקת את הסביבה

whinnie5

New member
שלום אני חדשה ובודקת את הסביבה

אני בת 37 יש לי שלושה ניתוחים קיסריים עם דלקות ולידה רגילה אחת (ניתוח אחרון לפני 3.5 שנים)
שוקלת 94 קג וגובהי 1.69 האם כדאי להכנס להרפתקאה הזו (סובלת מדימוי עצמי נמוך ביותר בעקבות מה שרשמתי)
התחתנתי לפני 15 שנה שקלתי 63 אחרי דיאטה משקל רגיל אז היה 70
הומלץ לי רק על ניתוח מעקף קיבה לא על שאר הסוגים
מה דעתכם אשמח לקבל עיצותכם המנוסות

תודה רבה

קוביd1

New member
שלום לחדשה הבודקת

הBMI שלך הוא כמעט 33
הקריטריונים לניתוח הוא BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות למשקל עודף בצורה חולנית, מחלות כגון בעיות במפרקים ,בעיות פוריות ,דום נשימה בשינה ,דימוי עצמי נמוך לא נחשב בקטגוריות לניתוח
אני מציע בגלל הנתונים שלך שתרדי מנושא הניתוח ותחשבי על דברים אחרים ,על דיאטניות על קבוצות תמיכה
לידיעתך הניתוח משמש רק ככלי עזר לירידה במשקל ואין פה ניסים ונפלאות ,הכל כרוך בעבודה קשה ושמירה על תזונה נכונה.
סתם שאל כללית מי המליץ לך על מעקף קיבה ?
שיהיה לך בהצלחה בעתיד ,במידה ויש לך שאלות נוספות אנחנו פה

קובי

whinnie5

New member
קובי תודה על תגובתך

בכל אופן מי שאמרה לי את זה זו מישהי שאחותה עשתה את זה ומאוד מרוצה היא שנה אחרי
מזה BMI

תודה שירה

ליבי3617

New member
מה שזה אומר

שהמשקל שלך לא מספיק לניתוח.
ניתוח מאושר ממסת גוף 40 ומעלה או 35 עם מחלות נלוות.
אצלך זה 32... מה שאומר שבאף קריטריון אי אפשר לאשר לך ניתוח לקיצור קיבה.

whinnie5

New member
אני עדיין לא מבינה מזה ה32 הזה

ומי אמר שאני לגמרי בריאה
העצבים לא עוזבים אותי, לישון שנים אני כבר לא ישנה, יש אי שקט תמידי עד כדי קושי בתפקוד ביום יום כולל אמהות, שלא נדבר על זוגיות , דיברו כאן על כאבי גב, מזמן אני כבר לא מתנהלת רגיל יש לי כאבים חזקים ביותר בעיקר בגב תחתון כאבים שלא מרפים גם לא לשניה מתחזקים בעיקר שאני משנה תנוחה
כך שאני לא קוראת לעצמי בריאה
ולגבי דיאטות אני לא מצליחה

קוביd1

New member
בוקר טוב

יש קריטריונים לעשיית הניתוח וזה 40 BMI או 35 עם מחלות נלוות ,זה אומר שלא כל אחד שיש לו כמה ק"ג מיותרים יעשו לו ניתוח ,ניתוח זה תהליך כירורגי עם כל הסיכון בזה ,ניתוח עושים למי שהשמנת יתר שלו היא חולנית כלומר מסכנת חיים
מה לעשות שהקריטריון הוא לא אי שקט נפשי או בעיות בימיומיות כולל בעיות בזוגיות ,אני מבין אותך אבל זאת החלטה ואין מה לעשות , מצטער בשבילך

קובי

אופירA

New member
מנהל
33 לא 32

BMI זה מדד שמחשב את היחס בין המשקל לגובה. למה? כי ברור שאשה בגובה 1.50 ששוקלת 90 קילו היא שמנה מאוד מאוד, ואילו אשה בגובה 1.80 ששוקלת 90 קילו היא סתם מלאה.
החישוב נעשה כך: קודם מחשבים את הגובה במטרים בריבוע. אח"כ עושים משקל לחלק לתוצאה שהתקבלה.
1.69 * 1.69 = 2.856
94 לחלק ל-2.856 = 32.9
זה ה-BMI שלך, 32.9, והוא מלמד שיש לך בעיית השמנה רצינית וקשה, אבל עדיין לא עומדת בקריטריונים של ניתוח ולכן לא יאשרו לך ניתוח גם אם את חולה מאוד. רק אם את חולה בסכרת קשה, ותרופות לא עוזרות לך, יאשרו לך ניתוח. הקריטריונים של משרד הבריאות לחולי סכרת השתנו בחודש האחרון.

יש לך בעיות של שינה ובעיות של כאבי גב. זה לא בריאות, וזה עשוי לזכות בניתוח מעל ל-BMI35. אבל את עדיין לא שם, ולא כדאי שתגיעי לשם, כי גם אחרי ניתוח לא כל האנשים מגיעים ל-BMI נמוך מ-33. ניתוח זה לא קסם. בלאו הכי חובה לשנות את הרגלי החיים גם לאחר ניתוח, אחרת הוא לא מצליח, בעיקר בטווח הארוך.
למשל, האחות של חברה שלך שנה אחרי ניתוח מאושרת לגמרי. אבל מה יקרה עוד שנה וחצי? זה מאוד תלוי בהתנהגות שלה, כי יכולת האכילה גדלה לאחר שנה מהניתוח...
לכן כדאי לך לבדוק באופן יסודי מדוע ההשמנה ואילו הרגלים את יכולה לשנות בקלות, ורק מחוסר ידע אינך משנה אותם.

כמו כן את צריכה ללמוד על הניתוחים השונים כי אולי הם יהיו רלוונטיים עבורך בשנים הבאות. יש 3 ניתוחים שונים שכל אחד עובד אחרת, וצריך לחשוב איזה ניתוח יכול לעבוד יותר טוב בשבילך. כמו כן צריך להכיר את אורח החיים שלאחר ניתוח בקיבה, כי מסתבר שהוא לא ממש דבש וגן עדן... צריך להיות מוכנים לשינוי באיכות החיים וביכולת האכילה, ולדרישות של כל ניתוח ולסבל הנגרם אם אוכלים לא לפי הדרישות הללו.
כמו כן צריך לאמוד את המצב הנפשי הכללי, כי ניתוח בקיבה משפיע מאוד על המצב הנפשי ויכול לגרום לחיים שלך להיות גיהנום מבחינה נפשית בתוך גוף קצת רזה... מה שלא תגרום לך הרזיה ללא ניתוח בתהליך ארוך יותר.
למידת כל אחד מהניתוחים לוקחת זמן כי צריך לקרוא הרבה על כל ניתוח ועל החוויות של כל מנותח לאחר שנים מהניתוח. ללא ידע בכל הפרטים של הניתוחים השונים אי אפשר להצליח בניתוח. כל הכשלונות קורים בגלל חוסר ידע מוקדם.

אז אני מציעה לך להתחיל לקרוא והרבה - גם במאמרים וגם בפורומים של המנותחים.
בנוסף - לגשת לטיפול רפואי מקיף בבעיות האורטופדיות ובבעיות השינה (לעשות בדיקה של דום נשימה בשינה במעבדת שינה) - כי בלי מסמכים רפואיים של הבעיות האלו לא יאשרו לך ניתוח גם אם בעתיד תהיי שמנה יותר מאשר היום.
ניתוח בלי מסמכים רפואיים של מחלות מאשרים רק במשקל של 114 קילו לאחת בגובה כמו שלך. אני בטוחה שאת לא רוצה להגיע לשם... ואז לעשות ניתוח, ואז לרזות 20 קילו ולהגיע למשקל 94... למקום בו את נמצאת עכשיו בתוספת הסבל מהניתוח...
ודבר אחרון - ללמוד מה בעיית ההשמנה שלך בצורה מקיפה. אני מציעה לך ייעוץ טלפוני חינם בנושא זה, כדי לאתר את כיוון הבעיה. כי מדובר בתהליך בן כמה שלבים ומודעות מאוד חשובה כדי להצליח בתהליך הזה. צריך להבין למה את לא מצליחה בדיאטות, כדי לדעת מה אורח החיים שלך, ואם תוכלי להצליח לאחר ניתוח.

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא קולי עם מס' טלפון אם אינני עונה. שיחת הטלפון אורכת בערך שעה (מבררים בה הרבה מאוד פרמטרים).

אופירA

New member
מנהל
BMI זה יחס בין משקל לגובה

היחס אצלך נמוך מכדי השמנה מורבידית, המזכה בניתוח.
אינך זכאית לניתוח, כך שאין טעם שתתענייני בהרפתקאה זו.

בגיל 37 אחרי 4 לידות, אין סיבה לשקול 70 קילו בגובה 1.69. טוב לשקול גם 75 ו-80.
כדי לרדת 20-15 ק"ג במשקל אין עושים ניתוח. עושים פרויקט של חיים. מנתחים את סיבות ההשמנה, לומדים אורח חיים שיביא לירידה במשקל, ולשמירה על התוצאה.
אורח החיים צריך להיות כזה שמביא בחשבון הרבה פרמטרים של חילוף חומרים ותזונה, ולא דיאטה שאי אפשר להתמיד בה (כמו דיאטת חלבונים, כרוב ושאר עניינים שמנוגדים לבריאות לטווח הארוך, ומביאים רק לקלקול נוסף בחילוף החומרים ולהאצה נוספת בעלייה במשקל).

לגבי ההמלצה למעקף קיבה - בגלל שאחותה עשתה את זה ומרוצה זו סיבה להמליץ על הניתוח הכי רדיקלי מבין 3? אדם שלא מתחיל להבין בשיקולים לבחירת ניתוח לא יכול להמליץ על שום ניתוח לאף אחד, ובוודאי שלא לאדם כמוך שעודף המשקל שלו גבוה אך לא מורבידי ולא מזכה בניתוח...

למעלה