שלום! אני חדשה ויש לי בעיה...

נ א ו ק ו

New member
שלום! אני חדשה ויש לי בעיה...

(מקווה שזה הפורום המתאים) אני מנגנת בפסנתר כבר קרוב לשמונה שנים ולא מזמן קרתה לי תקרית מאוד לא נעימה... (מאוד מאוד!) היה לי קונצרט, לא משהו חשוב... קונצרט תלמידים, ובאותו יום היה לי יום ממש רע והרגשתי לא כל כך טוב. בכל אופן, הייתי מאוד מאוד לחוצה לפני הקונצרט ובזמן הנגינה, דבר שלא קורה לי ברמות כאלו בדרך כלל. הרגל שלי רעדה, הזעתי וכו'...את כמעט כל יצירה ניגנתי מושלם, נראה לי הכי טוב שניגנתי אותה אי פעם אבל כמה תיבות לפני הסוף פתאום עצרתי. וזה לא קרה לי בחיים!! זה היה הדבר הכי מלחיץ בעולם. לא ידעתי מה לעשות ופשוט ישבתי שם כמה שניות, ובסוך המורה שלי לחש לי לקפוץ כמה תיבות קדימה וזה מה שעשיתי וסיימתי את היצירה. זאת הייתה חוויה מאוד לא נעימה והתבאסתי בטירוף... לא הפסקתי לבכות בערך 10 שעות! עכשיו אמרתי לעצמי שאני לא אתן לחוויה הזאת לדרדר אותי ושאני אמשיך לנגן במלוא המוטיבציה ופחות או יותר זה מה שקרה. הבעייה היא שמאז אני הרבה יותר נלחצת לנגן בכל מני מצבים, מול החברים שלי ואפילו מול המורה שלי! כשאני מנגנת לבד בבית ופתאום אני חושבת על קהל אני פתאום חוטפת שוב בלק אאוט והידיים שלי מתבלבלות לגמרי... הבעייה הגדולה באמת, זה שהשנה יש לי שני קונצרטים מאוד מאוד מאוד חשובים שאני חייבת להצליח בהם. אחד מהם זהו ערב של המגמה שלי שאני כנראה אנגן בו 4 קטעים, והשני זה רסיטל בגרות. כל פעם שאני מתאמנת ופתאום חושבת על הקונצרט הכל נהרס לי ומתבלבל לי... זה כל כך מתסכל, אני לא מצליחה להתאמן כמו שצריך! אני לא יודעת מה לעשות, כי אם אני אחליט בגלל זה לא לקיים את הקונצרטים האלו ולוותר על הבגרות אני אתאכזב מעצמי מאוד. מישהו חווה חוויה דומה? מה אפשר לעשות? איך מתגברים?? נ.ב כן, הציעו לי לקחת לפני הופעה איזה כדור וגם אמרו שהרבה יותר אנשים עושים את זה ממה שאני חושבת. אבל לא יודעת... אני סקפטית. סליחה על המגילה, ותודה!

פחד קהל... ../images/Emo186.gif

את מספרת שבעקבות מה שקרה בקונצרט את מרגישה עכשיו יותר מתוחה לנגן לפני אנשים. הרבה פעמים כשמשהו לא מצליח לנו (אפילו אם הצלחנו בו הרבה פעמים קודם) זה מערער לנו את הבטחון. לפעמים זה מרתיע לחזור ולעשות את זה שוב, והלחץ משתק אותנו. את כותבת שאת לא נתת למקרה הזה לפגוע במוטיבציה שלך לנגן, ואני חושבת שזה מצוין. אני מבינה שעכשיו את מרגישה לחוצה מאוד גם בגלל מה שהיה וגם בגלל שיש לך הופעות חשובות, והלחץ מפריע באימונים ומתסכל. תנסי לחשוב על כל ההופעות המוצלחות שהיו לך, על כמה שנים את כבר מנגנת, על כמה את מנגנת טוב. תחשבי על זה שבאותו יום הרגשת לא כל-כך טוב והיית לחוצה יותר מאשר בדרך-כלל לפני הופעה, על זה שאפילו אחרי שעצרת לא קמת וירדת מהבמה, אלא הצלחת לסיים את היצירה. תנסי להשתמש במחשבות כאלה כדי למצוא את הכוח לקיים את הקונצרטים שיש לך ולהשתתף בבגרות. הדרך הכי טובה להתגבר על חששות וחרדות כאלה היא לא לוותר להן, לצאת נגדן, להתמודד איתן. את יכולה להלחם בלחץ ובחרדה בעזרת כל מיני משימות שאפשר לעשות, ואת יכולה להתחיל ממה שיותר קל לך ולעלות בהדרגה בקושי. למשל להחליט שאת מנגנת מול חברים שלך, מול המורה...ובהמשך בקונצרט ובבגרות. כל משימה כזאת היא התמודדות עם החרדה, והיא הופכת את החששות להרבה פחות מטרידות. את יכולה גם לנסות לעשות הרפיה לפני שאת מנגנת מול אנשים או מופיעה. לשבת על כסא בצורה נוחה, עם הגוף רפוי. לקחת כמה נשימות עמוקות ואיטיות, כשאת מכניסה אוויר דרך האף לבטן (שימי יד על הבטן ותרגישי שהיא מתנפחת) ומוציאה את האוויר דרך הפה. אח"כ תעברי להרפיה של השרירים, מכווצים שרירי בגוך כווץ חזק ומיד משחררים, ואז מכווצים שוב חצי כווץ (כווץ חלש יותר) ומשחררים מיד. ככה עוברים על השרירים בגוף (כתפיים, כפות ידיים, רגליים, כפות רגליים, פנים וכו', ואז כווץ של הכל ביחד...). זה לוקח כמה דקות (אפשר גם לעשות רק חלק מזה, נגיד נשימות או כווץ רק של חלק מהשרירים), זה מרגיע את הגוף ואת הלחץ. אני פותחת נושא של "פחד קהל", אולי אנשים יכתבו שם דברים שיוכלו לעזור לך. לילה טוב
טלי

נ א ו ק ו

New member
טלי!

תודה על העצות הנהדרות!! לפני האימון הבא אנסה להשתמש בטכניקת ההרפיה שהצעת לי, ולהגיד לעצמי חיזוקים חיוביים. (למרות שכרגע אני לא יודעת מתי יהיה האימון הבא כי איבדתי את התווים!
) בכלליות, אין לי כל כך הופעות טובות להזכר בהן, רק מעטות, משום שמאז שאני זוכרת את עצמי לא אהבתי קונצרטים והשתדלתי להתחמק מהם. כרגע אני חייבת להתמודד... מפחיד... בררר....

היי נאוקו ../images/Emo85.gif

שיהיה לך המון בהצלחה. ותספרי לנו איך הולך לך. חג שמח
טלי

למעלה