שלום אני חדשה ויש לי שאלה

שלום אני חדשה ויש לי שאלה

האם ידוע כאן למישהו על קשר הסתברותי בין קלאב-פוט לאוטיזם או ללקויות תקשורת ברמות שונות? אם כן, האם אפשר לצרף לי קישור כלשהו למחקרים כאלה או סטטיסטיקות כאלה? תודה מראש על התשובות.

טאניוש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תראי, שתי הבעיות שייכים לתחומים די אפלים. ברוב המקרים לא ברור מה גורם לקלאב פוט, ועד כמה שאני יודעת גם מקור האוטיזם לא כל כך ידוע. לא שמעתי על קשר כזה, אף רופא לא הזכיר אותו, לא נתקלתי במחקרים בנושא. אפשר לדעת ממה נובעת השאלה?

מקור האוטיזם

גנטי לרוב אבל נטוע בכל זאת במערכת הנוירולוגית של המוח. כיוון שאני זוכרת כשהיינו בהיריון, הוסבר לנו שקלאב פוט בסבירות נמוכה ביותר יכול גם לגרור בעקבותיו לקויות נוירולוגיות נוספות, תהיתי אם זו אחת מהן. בני בן 9 ואובחן כאספרגר לפני שנה וחצי. אספרגר זו לקות תקשורתית על הספקטרום האוטיסטי, בתפקוד גבוה מאוד, אבל עדיין על הקשת בגלל עניינים אורגניים שנלווים לבעיות הרגשיות ומשויכים בפירוש לילדי הספקטרום. עדיין, הנסיגה שלו קרתה בעיקר אחרי הניתוח השני שבוצע אצלו לפני שנתיים והרגרסייה בעקבות הניתוח הכניסה אותו למצב פוסט-טראומטי שבו כל הסימנים הראו על בעיית תקשורת. לאחר אבחון קיבלנו את התשובה הזו והוא מקבל טיפולים רגשיים ועזרה נהדרת והוא ילד מקסים חכם וחייכן. הוא במצב מצוין היום ומתפקד ממש כמעט כילד רגיל בכיתה רגילה, עם מעט עזרה. עדיין, עניין אותי לדעת אם יש מחקרים על קשר בין קלאב-פוט לאוטיזם ואם מישהו בפורום הזה, חלילה, חווה משהו דומה. אגב, ניתוח הקלאב-פוט השני שהוא עבר לפני שנתיים, הצליח מעל המשוער והוא הולך ורץ נפלא. למעט ההיפוטוניה המוּלדת שלו שגורמת לו להיות קצת קלאמזי... תודה.

את האמת. לא לא ידוע לי אבל...

כשאני חושבת טוב, הסיבה שלשמה עשיתי מי שפיר כאשר גילו קלאב פוט, הייתה מנח לא טוב של הראש ביחסית לגוף... אז אולי יש קשר כלשהו וחלש מאוד כאשר זה מגיע בשילוב עם עוד סיפטום. סתם מנחשת, לא רוצה להתחייב על כך. ברוך הבא ותרגישו טוב אורית

אש33

New member
מקור הקלאב פוט

לקלאב פוט 2 סיבות - אחת "טכנית, מכנית" - מנח ברחם וגיד קצר ונוקשה והשניה נוירולוגית משהו בסגנון CP - שיתוק מוחין במקרה הזה יש בעית תקשורת עצבית לרגל. לבן שלי קלאב פוט מכני בלבד אבל בצבא בדק אותו רופא שכתב מכתב ללשכת הגיוס כי הוא סובל מקלאב פוט כתוצאה מCP. כמובן שמיד פנינו לד"ר בור ששלל את האיבחון של הרופא הצבאי. אבל שמעתי גם קודם לפני הסיפור שלנו על קלאב פוט הנובע מבעיה נוירולוגית אבל לא ממשהו הדומה לאוטיזם אלא יותר מ"הוראות" המוח לעצבי הרגל.

שלום וברכה,

בעבר ניסינו ממש לחפש מידע מדעי וסטטיסטי ובאמת לא מצאנו כלום חוץ ממשפטים כמו "ברב המקרים הק"פ מבודד". מצטערת שלא יכולה לעזור.

למעלה