שלום, אני חדשה כאן וזה מזל

שלום, אני חדשה כאן וזה מזל

שמצאתי אתכם, אני כבר כמעט שבוע בבעיה כי לבת שלי בת 3 אסור לאכול בכלל מוצרי חלב וכן להמנע (עד כמה שאפשר) מאכילת קמח לבן, כל זה בגלל נזלות בלתי פוסקות וכאבי בטן. בעצם אני מחפשת איזשהו אוכל, שיהיה גם טעים, שאפשר להכין במגבלות האלה. תודה מראש

מאקי

New member
מרקים עם בשר זה הפתרון שלי

לכל ארוחה כשילד חולה ממש לא מענין אותי מה השעה מה שהוא רוצה הוא אוכל לכן מרק עוף עם קניידאלך למשל כי זה קמח מצה מהווה פתרון טעים ותרופתי לילדה

wan

New member
קמח מצה =קמח רגיל

את יכולה להשתמש בקמח אורז למשל להסמכה. ואפילו לדייסה. אם אין לך קמחאורז(יש לקנות בחנויות שמוכרות מוצרי המזרח הרחוק). אפשר לטחון בטוחם תבלינים קמח. אך כדאי קודם לכתוש במכתש. טופו טרי הוא תחליף מצויין. אפשר להכין לה פשטידות על בסיס טופו ולעיבוי קמח אורז, ביצים וירקות . אפשר בהחלט לחיות ללא מוצרי חלב. את יכולה להכין לה מעדנים מחלב סויה +קמח אורז+קקאו או קוביה שוקולד. יוצא משהו כמו מלבי. חלב סויה ישמש אותך מצויין לכל מה שבעבר שמש החלב. אפילו לפנקייק- על בסיס קמח אורז. חג אורים שמח.

וואי יש הרבה מתכונים...

קציצות מירקות (ברוקולי, כרובית, גזר עם תפו"א - לכל הקציצות האלה את יכולה להוסיף גם שניצל טחון ואז הן בשריות)
אורז - עם תרד, גזר, יקרות (גמבה, פטריות קישוא, אפונה וכו') כשבא לי להשקיע אני מבשלת אורז לבן מקפיצה את הירקות מוסיפה נקניקיות חתוכות קטן או חתיכות חזה עוף, מטבלת לברוטב סויה - וכולנו מתענגים.
שניצא ממולא - הילדים אוהבים את זה כי יש בפנים הפתעה (שימי איזה ירק שהם אוהבים).
תפו"א בכל הוריאציות - מוקרמים, אפויים, מבושלים עם רוטב,בלי רוטב - תפו"א תמיד הולך! בתאבון!

../images/Emo99.gifהמון תודה על התשובות, אני גם

קצת הסתכלתי בהודעות הקודמות ומצאתי כמה דברים טעימים שננסה בקרוב. שוב המון תודה

למעלה