שלום. אני חדשה כאן ויש לי שאלה קצת

מיקוש12

New member
שלום. אני חדשה כאן ויש לי שאלה קצת

הי לכולן, אני חדשה כאן, ושמחה שמצאתי את הפורם הזה! הבן שלי בן 8 חודשים, יונק, והתחלנו מוצקים. השאלה היא עם מה מנקים את הפנים (כולל הפה) אחרי האוכל? הרי מי ברז אסורים בגיל הזה, וכשמנקים לו סביב הפה הוא מלקק את המים… אז איך בכל זאת אפשר לנקות? תודה מראש על התשובות!

מי ברז אסורים? איפה שמעת את זה?

וסליחה שאני שואלת, אבל באמבטיה הוא לא מכניס יד רטובה לפה? השאלה קצת לא הגיונית. לפי הנחיית רופא הילדים שלנו, החל מגיל חצי שנה שהילד מתחיל להכניס לבד דברים לפה ולזחול, אין צורך ואין הגיון בנסיון לשמירה על סטריליות. אין צורך להרתיח מים, ואין שום מניעה בשתיית מי ברז. אצלנו איה החל מגיל חצי שנה אוכלת סימילאק במי ברז מסוננים ושותה מים מינרליים (אבל זה בגלל הטעם ולא משיקולי בריאות). אין שום בעיה לשטוף פנים במים, להיפך, זה עדיף על המגבונים למינהם. ואם יכנסו לו קצת מים לפה לא יקרה כלום. כל זה בהנחה שאתם לא גרים במדינה נידחת שבה מי הברז אסורים לשתיה מסיבות של תברואה גם למבוגרים (הודו...). אם את ממש ממש לא מסוגלת לשאת את המחשבה שהוא ילקק כמה טיפות של מים, תרטיבי מגבת במים פושרים ותנגבי.

מצטרפת לכל מילה ומילה ששירלי כתבה

וכמובן ברוכים הבאים לפורום

אורית ג.

New member
היי סוף סוף שאלה קלה כאן...

שאפילו אני יודעת לענות
1. את יכולה לנקות עם מי ברז - זו כמות מאוד קטנה ושום רע לא יקרה 2. את יכולה , ליתר ביטחון לנקות עם מים רתוחים 3. או עם מים מינרליים (לא רתוחים, לא צריך. באמת) 4. אפשר גם במגבונים. אם התינוק לא רגיש והמגבונים מסוג עדין (לא של לייף שטובים לכל מיני דברים וחלקים אחרים - אבל לא לפנים). אבל קודם תלקלקי מגבון אחד בעצמך!!! יש הרבה כאלה (גם אלה המתיימרים להיות בדיוק למטרה זו ) שהם ממש מרים. 5.(סתאאאאם) את יכולה לתת לכלב ללקלק אותו - ראיתי פה בפורום תמונה עסיסית שכזו
ושאלה תהיינה הבעיות שלך

מיקוש12

New member
כן, אה? באמת שאלו יהיו הבעיות../images/Emo9.gif

ותודה לכל העונות! אני מודה ומתוודה שאני די סטרילית, אבל מנסה לעבוד על זה... לטובתו של ילדי...

דיאנה1

New member
ניסיתי פעם את 5

לא, לא על הפרצוף, על הבגדים. נתתי לו פסטה וכל הבגדים היו מלאים באיטריות. חשבתי שהכלבה תאסוף לו את האיטריות מהבגדים ואז יהיה אפשר לזרוק אותם ישר לכביסה. הושבתי אותו עלי על הריצפה, קראתי לכלבה אבל היא סרבה לשתף פעולה... רק מה שנפל על הריצפה היא הסכימה לאכול.

anat30g

New member
למיקוש

את הילד הראשון רוחצים במים רתוחים... את השני במים רגילים... בשלישי כבר לא טורחים לנקות... ואת הרביעי... זרוקים ועושים אחד חדש ונקי... אגב, רק במקומות שיש מים מזוהמים - אבל ממש מזוהמים - לא מומלץ להשתמש בהם לרחצה וניקיון... ואני לא חושבת שיש מקום כזה בארץ. ענת

מי אמר לך את השטויות האלה לגבי המים

את יכולה לתת לו לשתות מי ברז ולנקות עם מי ברז בדיוק כמו שאת מקלחת עם מי ברז ומבשלת עם מי ברז

אורית ג.

New member
אני .... לא שותה מי ברז ולא נותנת

לילדים לשתות מי ברז וגם לא מבשלת עם מים כאלה וכשהם מתרחצים - אז בשלב מלוי האמבט - אני רואה כמה צדקתי (המים אצלינו - בקושי העציץ מסכים לשתות אותם וגם הוא מת פעם בחודש)

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

מצטרפת לכל העונים קודם. אין רע במים רגילים לניקוי..

למעלה