שלום-אני חדשה כאן ויש לי שאלה

שלום-אני חדשה כאן ויש לי שאלה

אומנם אני עדין לא בהריון אבל כשם הכינוי שלי אני חושבת על זה, אני רווקה וחושבת על הורות יחדנית. וגם לי יש בעיות קרישה-לוקחת כל יום קארטיה-ונאמר לי בזמנו-שבהריון אני אהיה בסיכון גבוהה כולל הזרקת קלקסן. השאלה שלי היא האם יש כאן בנות שעברו טיפולי השראת ביוץ,עברו טיפולי IVF ויש להן בעית קרישה? אני מנסה לחשוב אם אסור לי בגלל בעית הקרישה לקחת גלולות האם מותר לקבל הורמונים? שמחתי מאוד לראות את הפורום הזה

לרלר

New member
מקוה לעזור...

בעיקרון אני עברתי טיפולי פוריות ולשמחתי הרבה אני בהריון תאומים. במהלך ההריון התחילו לי בעיות של קרישות יתר וכרגע אני מטופלת בקארטיה+קלקסן. מעבר לזה אני לא יכולה לעזור אלא רק לומר שבמקרה שלי זה כן "הלך" יחד אולי בגלל שגילו את בעית הקרישה אחרי ההריון... או שלא.... אני לא יודעת. בהצלחה!

את לא הראשונה שתשלב

השראת ביוץ עם קרישיות יתר. נכון, E2 גבוה מעלה את הקרישיות (וזו הסיבה שלא מרשים לך לקחת גלולות). אבל ההורמון הזה עולה גם בהריון, ולנשים עם קרישיות יתר מותר להכנס להריון - כמו שאמרו לך, יש טיפול בקלקסן שהוא מאוד אפקטיבי. אז אותו דבר נכון גם לגבי הטיפולים, שבהם ה-E2 לעתים מרקיע שחקים, הרבה יותר מאשר בשימוש בגלולות. לוקחים מדלל דם (אספירין או קלקסן) ומלווים את הטיפול בהשגחה צמודה יותר. אני יכולה להעיד על עצמי שהזרקתי קלקסן במקביל להשראת ביוץ והכל עבר בשלום. מאחלת לך המון המון
עתליה

אשמח להסבר מפורט יותר על E2

מדוע הוא מעלה את הקרישיות? אצלי הקרשיות יתר התגלתה רק אחרי ההריון (הומוזיגוטית ל mthfr). עד אז הספקתי לעבור 8 טיפולי ivf. מאחר ואני נחשבת למגיבה מהר מאד עם מינונים נמוכים של הורמונים, ה-E2 שלי תמיד היה מטפס לשמיים. האם יש בכך סכנה? האם יש צורך בקבלת קלקסן כבר עם קבלת ההורמונים עוד לפני שיש הריון????!!! היום בדיעבד אני כל כך כועסת על עצמי שבמשך כל שנות הטיפולים לא התעקשתי יותר לבצע את הבדיקות המלאות של קרישיות.

אל תאשימי את עצמך

תראי, למרות הרושם שאפשר לקבל מגלישה בפורום הזה, רוב הנשים בגיל הפוריות *לא* סובלות מקרישיות יתר, והיות שהרפואה היא מדע האפשרות הסבירה ביותר - הרופאים נוטים שלא לבדוק כל סיבוך שמופיע בספר אם אין איזושהי אינדיקציה לכך. אני אישית חושבת שנשים שעוברות טיפולים הן אוכלוסייה שמצדיקה הגדלת ראש מצד המערכת, ושהן כן צריכות לעבור screening לקרישיות, לא רק על רקע של כשלונות חוזרים (יש הטוענים שיש קשר) אלא פשוט כי זה עלול לסכן חיים. אני לא יודעת להסביר למה E2 גבוה מעלה את הקרישיות, אבל הקשר הזה ידוע, וכשידועה בעיית קרישיות משלבים מדללי דם כחלק מהטיפול התרופתי עוד לפני שיש הריון. מקווה שעזרתי, עתליה

למעלה