שלום, אני חדשה כאן, מתעניינת לגבי בעלי

שלום, אני חדשה כאן, מתעניינת לגבי בעלי

עשה בדיקות דם שבוע שעבר, אתמול היתה לו שיחה עם הרופא המטפל.
הרופא אמר שיש לו סכרת ונתן לו כדורים, במקביל דיברו על ניתוח שרוול. לצערי הרופא לא נתן שום הפניה לשום בדיקה נוספת, וגם לא נתן הפניה לדיאטנית, בקיצור לא הסביר דבר חוץ מאשר לתת לו כדורים.
כבר ביקשתי מהמזכירה שלו שתכין הפניות לדיאטנית, בדיקות דם נוספות, הפניה לוועדה ברמת אביב (שייכים למכבי).
אני אשמח לקבל תובנות נוספות, כי יש כנראה הרבה דברים שאני לא יודעת.
תודה.
 

קוביd1

New member
למתעניינת בשביל בעלה

תגידי לבעלך שיש לו אחלה של אישה שדואגת ,אכן סכרת אחת מתופעות הלוואי של השמנת יתר ,כמו יתר לחץ דם ,כמו בעיות במפרקים
נתחיל מבראשית כדי לעבור כל ניתוח להגבלת קיבה /קיצור קיבה דרוש שיהיה BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות כגון דום לב בשינה, או בעיות במפרקים ועוד כל מיני מחלות נוספות במידה ובעלך עומד בקריטריונים עליו לגשת לאחד המנתחים שעושה את כל סוגי הניתוחים ,ולקבל ממנו המלצה איזה סוג ניתוח מתאים לו ביותר ,מה שמתאים לX לא מתאים לY
הרופאים גם מתמצאים בכל הפרוצדורה הבירוקרטית ,כמו ועדה שתאשר , דיאטנית ועוד כל מיני דברים
במידה והBMI מתאים תחזרי לפה תקבלי רשימת רופאים
אני בטוח שיהיו חברים בפורום שעברו לאחרונה ניתוח השייכים לקופת חולים מכבי ,שיוכלו לעזור
כי אם הBMI לא מתאים אז זה סתם פול גז בניוטרל

הרבה בריאות


קובי
 
קובי תודה רבה על התשובה

כמו שנאמר על ידי אחרים כאן, אני מתכוונת להכין ש.ב. (אני טובה בלהכין ש.ב.), אז יכול להיות שבזמן הקרוב אני אבלבל לכם את המוח, תסלחו לי מראש על הבורות.
יש לו BMI של 38.5 עם סכרת, הפרעות בשינה, שוקל כ- 110 ק"ג, אני יודעת שהוא מועמד לניתוח שרוול, וזה בעצם מה שאנחנו רוצים.
מסתבר שהוא קיבל טלפון מהרופא של מישהי שאיתה הוא צריך לדבר ולברר פרטים.
נתקשר אליה ביום ראשון ונתחיל.
 

קוביd1

New member
את לא מבלבלת את המוח

הפורום הזה קיים בשביל לענות לכל שאלה ,לא להתבייש לשאול חופשי ,
אשמח לשמוע מה קורה תעדכני אותנו
BMI 38.5 עם הפרעות בשינה דום נשימה נראה לי מספיק לאישור הניתוח ,

הרבה בריאות

גוד שבעס


קובי
 

ליבי3617

New member
הנה קצת מידע

באתר מכבי יש מידע לפני ניתוח בריאטרי.
בלינק תוכלי לראות את כל ההפניות שאתם צריכים ומידע שיכול לעזור לך.

בהצלחה
 

אופירA

New member
מנהל
אין מנוס מהרבה שיעורי בית

הרופא המליץ לבעלך לגשת להליך כירורגי לא פשוט בכלל, שישנה את החיים שלו.
לכן כדאי לעשות שיעורי בית חשובים מאוד, כדי להכיר היטב את ההליך הכירורגי וההליכים הכירורגיים החלופיים לאותה מטרה, ולקבל את ההחלטות הנכונות לכם, כי לא הרופא קובע איזה הליך כירורגי תעשו, אלא אתם זכאים לבחור איזה הליך כירורגי שמתאים לכם, ולבחור את המנתח שיבצע אותו.
ואם יש לפציינט הזכות להחליט - לא כדאי לו להעניק אותה לרופא, משום שלרופא יש החלטות שנובעות ממניעים שונים לחלוטין מאשר מניעי הבריאות המסוימים של הפציינט.

אני תמיד מעדיפה וממליצה להתייחס לרופאים ולעמדת הרפואה בדיוק כמו לבתי הדין הבי"ל בהאג - בעלי סמכות ייעוץ ומתן חוות דעת המבוססת על מידע רב, אך אינה מחייבת לעולם אף אחד. רק את מי שמבקש זאת במפורש.

למעשה, רופא המשפחה לא קשור כל כך להליך הניתוחי. הוא רק יצטרך לרשום לכם הפניות למכוני הבדיקה עבור הבדיקות שידרשו מכם במשרדי הוועדה שמחליטה על זכאות לניתוח והחלטתה מתקבלת כמעט אוטומטית ע"י קופ"ח מכבי.
 

רוייקו

New member
ניתוח קיצור קיבה לסוכרתיים

מעקף קיבה מוצג כאופציה המועדפת לסוכרתיים. שווה לבדוק אצל מנתח שמבצע גם מעקף קיבה וגם שרוול קיבה כדי לקבל תמונה רחבה יותר. הרבה ממנותחי טבעת סוכרתיים מדווחים על נסיגת הסוכרת באופן דומה למנותחי מעקף קיבה. גם שווה לבדוק.
שבת שלום
 
למעלה