שלום, אני חדשה כאן

• פותח הנושא mp38
  • פורסם בתאריך

mp38

New member
שלום, אני חדשה כאן ../images/Emo13.gif

אני מיכל. נעים מאוד. זה סיפור שכתבתי לא מזמן, אני אשמח לשמוע מה דעתכם עליו: מטפחת "אולי אנחנו לא מסוגלים לרגשות, אבל אנחנו בהחלט חשים." מדבריה של מטפחת זקנה. מטפחת. "אתה בטוח שהכל יהיה בסדר?" "כן, אל תדאגי." מטפחת רטובה. "בטוח?" "זאת טיסה רגילה. אני אחזור עוד כמה ימים. ואז זה ייגמר. זהו. פעם אחרונה ודי." מטפחת ספוגה בדמעות. "טוב. שמור על עצמך." "אל תדאגי, יהיה בסדר." טריקת דלת. מטפחת רטובה נשארת על השולחן. הזמן עובר. מטפחת כבר לא רטובה, מכסה את השולחן. עליה מונח מכשיר כבד. "...ייתכן ונשקפת סכנה לנוסעי מעבורת החלל 'אומגה'... סטייה מהמסלול..." חורים במטפחת. יחזור... לא יחזור... יחזור... לא יחזור... יחזור? יחזור! מטפחת נרקמת באהבה. חמש אותיות – "לאייל". מטפחת מכובסת. מקופלת יפה. "...היום בשעה חמש אחר הצהריים תנחת מעבורת החלל 'אומגה' סמוך לתל-אביב..." דלת נפתחת. "חזרת!" מטפחת ביד. "כן אבל..." "בוא, שב. אתה רוצה לשתות?" "אני לא יכול, אני צריך ללכת." יד מתהדקת סביב המטפחת. "למה? לאן? עכשיו?" "עוד טיסה. אנחנו צריכים לבדוק משהו... אבל זאת הפעם האחרונה, באמת." מטפחת נמעכת. "אבל למה? הבטחת שזאת הפעם האחרונה!" "אני מצטער. זאת לא אשמתי. אני ממש חייב ללכת..." "לפחות קח את זה איתך. כמזכרת." מטפחת מושטת. יד עוטפת את המטפחת. "תודה." "תיזהר!" "אני מבטיח." טריקת דלת. מטפחת נחה בכיס מוגן. קולות. "אני לא מבין מה זה יכול להיות. אולי כדאי שתסתכל..." "זה נראה כמו תקלה מסוג כלשהו. בוא נראה..." הבהוב אדום. "מה זה היה?" "אני לא יודע." "'אומגה' לארץ, נתקלנו בבעיה. אתם מזהים משהו?" "... אנחנו לא קולטים אותכם... שדרו שנית..." "'אומגה' לארץ, אנחנו..." פיצוץ. מטפחת מרחפת בחלל הריק.

Rivendell

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

ותגובה: תראי. זה לא בדיוק סיפור. יותר "קטע". הרעיון שלך מאוד מאוד נחמד, ולא נדוש במיוחד לטעמי, אבל את הביצוע אפשר לשפר. הכתיבה מאוד מקוטעת, המשפטים מאוד קצרים והמעבר בין השורות קצת מעצבן. זה כתוב יותר כמו מעין תסריט מאשר כמו סיפור. אם את עושה משהו "נועז" כמו לכתוב מעיניה של מטפחת, לכי עם זה עד הסוף. תכתבי ממש סיפור, מנקודת המבט שלה, לא בצורה של קטע אלא כסיפור של ממש. תפרטי - מה היא רואה, מה קורה לה, וכו'. רואים שיש לך יכולת להתנסח, לחשוב ולתאר, ולדעתי אם תאמצי את הרעיון הזה, את יכולה לעשות עם זה משהו מאוד יפה. תחשבי על זה קצת, ואם תרצי עזרה אנחנו כאן!

Yuli Gama

New member
חמוד! ../images/Emo13.gif

אהבתי, ממש אהבתי. מסכימה עם ריוונדל, יש תחושה של "מקוטע" והמעבר בין הקטעים קצת קפיצי. היגיון פנימי: 1) בתחילה : "מטפחת "אולי אנחנו לא מסוגלים לרגשות, אבל אנחנו בהחלט חשים."" אבל בעצם אין לך תיאור של רגשות המתפחת. את מדברת על תיאורים חיצוניים שלה, אבל לא על מה היא מרגישה. 2) בהירות: *"משהו כבד מונח על המתפחת" -טלויזיה? רדיו? לא ברור. הדגשת את זה, אבל לא ברור לחלוטין למה התכוונת. *הגבר חוזר, אומר שני מילים ועוזב, זה לא אמין. לא במערכת יחסים אמיתית. אל תמהרי להמשיך עם העלילה לקראת הסוף. חשוב לשמור גם על אמינות של האירועים. ושוב, סיפור חמוד. בהחלוט יש על מה לעבוד כאן.

mp38

New member
מטפחת - ניסיון שני

מטפחת מטפחת. בכל יום רגיל היא הייתה נחה על השולחן, משמשת לקישוט. אבל היום לא היה יום רגיל. מהבוקר היא ידעה שמשהו עומד לקרות. הצעדים העצבניים, הקולות. היא הכירה את המצב הזה. היא עברה אותו לא פעם ולא פעמיים ובכל זאת כל פעם הייתה כמו הפעם הראשונה. "אתה בטוח שהכל יהיה בסדר?" היא שמעה את הקול המוכר לה אומר בחרדה. "כן, אל תדאגי." עוד קול מוכר, קול משרה ביטחון. כרגיל. היא לא יכלה להאשים את נורית בפחד שלה. רק המחשבה על טיסה לחלל גרמה לה לחוסר ביטחון. המטפחת הייתה רטובה. היא לא הייתה רגילה להירטב. היא ידעה שזה סימן לא טוב. נורית שוב עצובה. המטפחת לא רצתה שנורית תהיה עצובה. אבל מה אפשר לעשות, מה? "אתה בטוח שהכל יהיה בסדר?" שאלה נורית. המטפחת הייתה שותפה לשאלה זו. איך הוא יכול להיות בטוח? ממה ששמעה עד כה, החלל היה מקום שבו הכל יכול להשתבש. "זאת טיסה רגילה. אני אחזור עוד כמה ימים. ואז זה ייגמר. זהו. פעם אחרונה ודי." שוב הוא מרגיע, שוב מנחם. הוא לא מבין שנורית צריכה אותו לידה? המטפחת השתוקקה לכך שתוכל לדבר, רק לפעם אחת ואז היא תוכל להסביר לו את הכל. נורית בהחלט נראתה כמהססת להסביר. מטפחת ספוגה בדמעות. "אתה לא רואה שהיא בוכה?" רצתה המטפחת לצרוח בזעם. אבל הוא לא ראה והמטפחת הייתה חסרת אונים. כל שיכלה לעשות הוא לתת תמיכה אילמת לה, לנורית. "טוב. שמור על עצמך." בהחלט כדאי שהוא ישמור על עצמו. המטפחת לא רצתה שנורית תסבול בגללו. המטפחת לא רצתה שנורית תסבול כלל. אבל נראה היה שהיא כן סובלת. למה? "אל תדאגי, יהיה בסדר." הוא עונה, עדיין אדיש. איך הוא יכול להיות כל כך לא מתחשב? אפילו מטפחת מבינה את רגשותיה של נורית יותר טוב ממנו. מה הבעיה איתו? המטפחת לא הבינה. את נורית היא הבינה כל כך טוב ואילו הוא? הוא תמיד היה תעלומה בשבילה. כמו שנורית הייתה תעלומה בשבילו. המטפחת שמעה טריקת דלת. שוב הוא הלך. יצא ל'טיסת החלל' שלו. מרוב טיסות הוא כבר לא רואה את הקרקע, החליטה המטפחת. אבל היא תישאר עם נורית, היא תעזור לה, תתמוך בה. נורית המשיכה לבכות בדממה. לבסוף היא קמה וניגשה אל המטבח. המטפחת נשארה על השולחן. עבר זמן מה. המטפחת כבר לא הייתה רטובה, למרבה המזל. נדמה היה לה שנורית מתמודדת יפה עם הפרידה ועם החששות. יכול להיות שהיא מתרגלת למצב הזה? אסור שזה יקרה. לנורית מגיע הטוב ביותר, חיים טובים, לא חיים שבהם כל תפקידה מסתכם בפרידות ממנו, כשהוא טס. המטפחת נזכרה במה שהוא אמר ביום שהוא הלך: "פעם אחרונה ודי". האם ניתן לסמוך עליו? המטפחת לא הייתה בטוחה. בני אדם נטוּ לא להתכוון למה שאמרו. המטפחת הייתה מונחת על השולחן. עליה נח הרדיו, שחור ומוצק. היא כבר הכירה את הרדיו הזה. יום יום היא ונורית הקשיבו לחדשות בנוגע למעברות החלל. בהתחלה הכל היה בסדר, אבל בזמן האחרון הדיווחים הפכו להיות יותר מטרידים. "...ייתכן ונשקפת סכנה לנוסעי מעבורת החלל 'אומגה'... סטייה מהמסלול..." המטפחת ונורית הקשיבו בדממה. המטפחת ניסתה להיות תומכת, לשדר ביטחון לנורית, ביטחון שהיא עצמה לא האמינה בקיומו. האם הוא יחזור? הוא הבטיח! המטפחת רצתה שהוא יחזור כמה שיותר מהר. הוא לא ידע את זה, אבל היא שמעה את נורית בוכה אחרי כל דיווח על המעבורת. מה היא הרגישה? יכול להיות שאלו געגועים? המטפחת שמעה על געגועים. הם נשמעו כמו רגש אנושי אופייני. האם היא תרגיש אי פעם געגועים? המטפחת קיוותה שלעולם לא. הם נשמעו כמו עסק לא נעים. לבסוף הגיעה הידיעה המשמחת: "לאחר הקשיים המרובים שחוותה תנחת היום המעבורת 'אומגה' בסמוך לתל אביב..." נורית שתתה קפה בדיוק כשנשמעה הידיעה. המטפחת שמעה את הכוס מונחת על השולחן בקול נקישה. "הוא יחזור!" נורית לחשה באושר. המטפחת שמחה בשמחתה של נורית. סוף סוף הוא יחזור! המטפחת האמינה שהיא מתחילה לחוות ציפייה. האם היא נהפכת לאנושית? אולי. בצהרים נורית לקחה את המטפחת והחלה רוקמת עליה – "לאייל". זו הייתה חוויה מוזרה ביותר. המטפחת לא הייתה בטוחה שהרקמה היא מעשה נבון, אבל אם זה גרם לנורית אושר... המטפחת רצתה שהוא כבר יחזור.

mp38

New member
המשך...

הדלת נפתחת. המטפחת חשה הקלה. הוא הגיע, לבסוף. היא שמעה את נורית ממהרת לעבר הדלת. "חזרת!" נורית קראה בשמחה. המטפחת קיוותה שנורית תישאר שמחה מעכשיו. "כן חזרתי, אבל..." אבל? המטפחת התכווצה. מה עכשיו יכול לקרות? נורית לא הבחינה בנימת קולו. נורית עוד לא שמה לב שמשהו עומד לקרות. "בוא, שב. אתה רוצה לשתות?" עדיין שבויה באשליה, עדיין מאמינה שהכל בסדר. מתי היא תבין? תהתה המטפחת. "כן, תודה." המטפחת שמעה את נורית ניגשת אל המטבח. לאחר כמה דקות היא חזרה. "אז.. איך הייתה הטיסה?" שאלה נורית. כאילו שהיא לא ידעה. המטפחת יכלה לצטט את כל דיווחי הרדיו האלה בעל-פה. "היה קשה. נתקלנו בכמה בעיות לא צפויות בדרך. לא כולן נפתרו." זה חדש. לא כולן נפתרו. זאת אומרת ש... הוא יצטרך לפתור אותן? שהוא נוטש את חבריו בשבילה בדיוק כשהם צריכים אותו? "אז מה יהיה?" שאלה נורית. "כנראה שתהיה עוד טיסה, כדי לטפל בבעיות האלה." האם הוא מנסה להתחמק מתשובה? "אבל אתה לא תהיה שם, נכון? אתה הבטחת!" ידה של נורית נשלחה אל המטפחת, אחזה בה. "תראי, נורית, הם צריכים אותי שם. אני לא יכול לעזוב סתם כשיש לנו בעיה, נכון?" ידה של נורית התהדקה סביב המטפחת. "אז כמה זמן תישאר כאן? יום? חצי יום?" קולה היה מריר. המטפחת חלקה את תחושתה. הוא ענה בלחש "אפילו פחות." "פחות?" המטפחת נמעכה בידה של נורית. "כמה?" גם המטפחת רצתה לדעת. כנראה ששוב נורית תישאר בבית, בוכה ובודדה. עם מטפחת בלבד להקל על צערה. "יש לי עוד שעה." הוא עדיין לחש. "אבל למה? הבטחת שזאת הפעם האחרונה!" אז גם נורית קיוותה שזו תהיה הפעם האחרונה. המטפחת הרגישה שידה של נורית רועדת. מתשישות, מעצב אולי. למה הוא לא יכל להרגיש את זה? הוא הרי בן אדם, הוא אמור להבין את נורית. "אני מצטער. זאת לא אשמתי. אני ממש חייב ללכת..." האם הוא באמת מצטער? המטפחת חשבה שכן. "אבל זאת רק טיסה של שבוע. והיא באמת הטיסה האחרונה." המטפחת כל כך רצתה להאמין בזה. אבל מה אם זאת לא הטיסה האחרונה? מה יהיה על נורית? ידו הושטה לעבר ידה של נורית, לוחצת אותה, מנחמת. הם ישבו כך בדממה. המטפחת קיוותה שהדממה תישאר. "טוב, כדאי שאני אזוז." הוא שבר אותה. למה? המטפחת הכינה את עצמה לעוד ימים ארוכים של צער. "לפחות קח את זה איתך. כמזכרת." נורית הושיטה לו את המטפחת. מה? מה היא עושה? המטפחת רצתה לברוח מאחיזתה של נורית. איך היא יכולה לוותר עליה? ועוד בשבילו? ידו עטפה את המטפחת. מגעו היה אחר – חזק, מנחם. הוא לא צריך מטפחת שתעודד אותו, נורית כן. מה לעשות? "תודה." הוא לחץ את ידה של נורית בחוזקה. לרגע הייתה המטפחת בין שניהם. לרגע הכל היה בסדר. הרגע התעופף ונעלם לו. "תיזהר!" אמרה נורית. המטפחת שמעה משהו חדש בקולה – האם הייתה זו תקווה? "אני מבטיח." והפעם גם תקיים, הוסיפה המטפחת בשקט. אני אשמור עליו בשבילך, נורית. שוב נשמעת טריקת דלת. הפעם המטפחת נמצאה בצד השני של הדלת. בצד הלא-נכון. המטפחת נחה בכיס מוגן, בתוך 'חליפת חלל'. מאז שעברה אליו היא למדה הרבה מושגים חדשים כאלה – 'חליפת חלל', 'ניווט', 'מד לחץ'... אבל היא לא הבינה את משמעותם. היא לא הייתה בטוחה שהיא רוצה להבין. המטפחת חשה משהו מוזר. היא חשבה על נורית כל הזמן והיא רצתה להיות איתה. האם אלו געגועים? האם גם הוא מתגעגע לנורית? בפעמים המעטות שהוא הזכיר אותה נראה היה למטפחת שכן. המטפחת שמעה קולות. "אני לא מבין מה זה יכול להיות. אולי כדאי שתסתכל..." קולו שלו. מה קרה? המטפחת נלחצה. האם זה מסוג התקלות שמדווחים עליהן ברדיו כל הזמן? "זה נראה כמו תקלה מסוג כלשהו. בוא נראה..." המטפחת זיהתה את קולו של האיש המכונה 'המפקד'. אוי לא. מה לעשות? מה יהיה עליה, על המטפחת? הבהוב אדום. המטפחת לא חשבה שזה סימן טוב. בימיה המעטים ב'מעבורת החלל' היא למדה שאדום הוא תמיד סימן לא טוב. "מה זה היה?" באמת, מה זה היה? מה קורה כאן? המטפחת כל כך קיוותה ש'המפקד' יוכל לענות. "אני לא יודע." גם הוא לא יודע! המטפחת האמינה שהיא מתחילה לחוות היסטריה. מה יקרה? הם לבד, רחוקים מכל דבר, מה יהיה עליהם? "'אומגה' לארץ, נתקלנו בבעיה. אתם מזהים משהו?" אולי הם יוכלו לעזור. 'ארץ'. הם תמיד עזרו בבעיות הקודמות. המטפחת הבחינה בכך שהאור האדום מתחיל להבהב יותר מהר. ויותר מהר. היא תהתה מה משמעות הדבר. אולי אם היא תצליח להסב את תשומת ליבם לכך... אבל אין טעם. "... אנחנו לא קולטים אותכם... שדרו שנית..." גם 'ארץ' לא יכולים לעזור? המטפחת התחילה לפחד. "'אומגה' לארץ, אנחנו..." האור האדום הבהב יותר ויותר מהר. המטפחת הייתה כמהופנטת. הבהוב. הבהוב. הבהוב. הבהוב. המטפחת שמעה פיצוץ. היא לא הייתה בכיס המוגן יותר. היא הייתה לבדה. לגמרי לבדה. היה שקט נורא. מטפחת מרחפת בחלל הריק.

Yuli Gama

New member
תגובה

אהבתי את השינוי :) הרבה יותר חי, אמיתי. ממש מזדהים עם המתפחת
הערות קטנות: שמות באנגלית- אם נמל החלל הוא הארץ, אז אמין יותר שיתנו לחללית גם שם ישראלי. התנהגות המתפחת- תראי, אל תספרי. את אמרת לנו ""אני לא יודע." גם הוא לא יודע! המטפחת האמינה שהיא מתחילה לחוות היסטריה" - כל החלק של "המטפחת האמינה שהיא מתחילה לחוות היסטריה" הוא מיותר. פרטים כאלו צריכים להיות מובנים מהמילים של המטפחת (ובמשפט הזה, הם בהחלט מובנים) זה מופיע בעוד מספר מקומות בסיפור. העניין של הטיסה מאוד מעורפל, חסר יותר מדי פרטים. את לא חיבת לתת לנו אותם, כי בעצם גם המתפחת לא מבינה את כולם, אבל קצת יותר בהירות יעזור. למה טסים? מתקנים שם משהו? למה דחוף?

mp38

New member
אני אקח את זה לתשומת ליבי

תודה
בקשר לטיסה - לא רציתי לפרט יותר מדי, כי אחרי הכל, זאת רק מטפחת. אבל אני אעבוד על זה.

למעלה