שקשוקה
במחבת לטגן רק עד זיגוג , לא להזהיב, בצל קצוץ (כמות הבצל תלוי בגודל המחבת ובכמות השקשוקה שרוצים) מוסיפים פלפלים חתוכים לרצועות וממשיכים בטיגון יחד עם הפלפלים. לאחר שהבצל והפלפלים התרככו והזהיבו מעט, מוסיפים רוטב סלסה במחבת, (מתכון לרוטב בהמשך). ומעט מים מערבבים, ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בכדי לדלל מעט את הרוטב. ממשיכים לבשל את הרוטב עוד כ- 1/4 שעה . לתוך הרוטב המוכן שבושל במחבת, מניחים את הביצים מסביב ובאמצע ומכסים במכסה (שלא ישפריץ) לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד קצת עד שהביצים מתבשלות. להגיש עם לחם חם. יאמי. רוטב סלסה ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות. החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 שיני שום כתושות 3 עלי דפנה 2 עגבניות חלוטות וקצוצות 300 גרם רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים 1 כוס שמן לטיגון 1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז 1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקים מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות אופן ההכנה לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה. להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים. (אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה). בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.