שלום אני חדשה כאן

המנומשת

New member
שלום אני חדשה כאן../images/Emo13.gif

אני מעוניינת לבשל שקשוקה כפי שראיתי בטלויזה בערוץ 22...ראיתי שטבחית בישלה שקשוקה...ושמה את שקשוקה בתוך הלחם (את הבצק הוציאה)נראה לי ממש טעים..אולי יש לכם מתכון לשקשוקה טעים כמו שראיתי בטלויזה בסדרה של "גידי גוב הולך לאכול" משהו כזה
 

נופר א

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo20.gif../images/Emo24.gif

יהיה לך טעים ונעים איתנו וגם תעלי במשקל......
 
שקשוקה

במחבת לטגן רק עד זיגוג , לא להזהיב, בצל קצוץ (כמות הבצל תלוי בגודל המחבת ובכמות השקשוקה שרוצים) מוסיפים פלפלים חתוכים לרצועות וממשיכים בטיגון יחד עם הפלפלים. לאחר שהבצל והפלפלים התרככו והזהיבו מעט, מוסיפים רוטב סלסה במחבת, (מתכון לרוטב בהמשך). ומעט מים מערבבים, ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בכדי לדלל מעט את הרוטב. ממשיכים לבשל את הרוטב עוד כ- 1/4 שעה . לתוך הרוטב המוכן שבושל במחבת, מניחים את הביצים מסביב ובאמצע ומכסים במכסה (שלא ישפריץ) לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד קצת עד שהביצים מתבשלות. להגיש עם לחם חם. יאמי. רוטב סלסה ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות. החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 שיני שום כתושות 3 עלי דפנה 2 עגבניות חלוטות וקצוצות 300 גרם רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים 1 כוס שמן לטיגון 1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז 1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקים מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות אופן ההכנה לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה. להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים. (אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה). בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.
 

המנומשת

New member
נזכרתי בעוגה כושית שאכלתי אצל חברתי

זה היה לפני כמה שנים..אך הזיכרון והטעם נשארו לי בזיכרון
אולי יש לכן מתכון לעוגה כושית? פורום הזה ממש כיפית וחמימה
 

מירבלי

New member
קחי מתכון מעולה לעוגת שוקולד כושית

עוגת שוקולד חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ תבנית קפיצית 5 ביצים 3/4 כוס שוקולית 3/4 כוס שמן 1 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל 1 חב" שוקולד חלב לציפוי: 1 כוס קפה נמס ללא חלב 250 מ"ל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות בקערה מערבביםאת כל חומרי העוגה בעזרת מטרפה,כ-3-4- דקות ואת השוקולד שוברים לקוביות ומערבבים עם הכל מעבירים לתבנית משומנת אופים במשך 40 דקות לאחר הוצאת העוגה מכינים כוס נס קפה ללא חלב וללא סוכר ומוזגים את הנס על העוגה עוד כשהיא חמה מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד בשמנת עד שמתקבל רוטב חלק אותו יוצקים על העוגה בעודה חמה יש אפשרות להגיש עוגה זו עם כדור גלידה נא לא להיבהל כשמכניסים את העוגה לתנור היא לא מגיעה אפילו לחצי התבנית בגובה אך בסיום האפיה העוגה תעלה ותתפח מקור המתכון : מירבלי
 

מירבלי

New member
../images/Emo12.gifאת רצינית ../images/Emo35.gifלא ראית את התמונות

עם המתכונים
כמה שורות מעל באותו השרשור
!
 

effyba

New member
ברוכה הבאה, והנה שקשוקה בצ'יק צ'ק

מתכון: שקשוקה יוונית- מומלצת ומהירה ביותר רכיבים: קילו וחצי עגבניות בשלות טחונות במעבד מזון 300 גר` גבינת פטה מפוררת 6 - 8 ביצים שמן זית לטיגון 1 כף סוכר מלח לתיבול להגשה: לחם כפרי אופן הכנה: אופן הכנה: מבשלים על אש נמוכה את העגבניות והסוכר בשמן זית כ- 30 דקות לאידוי. מוסיפים את הגבינה מתבלים במלח ומערבבים. מבשלים כ- 1-2 דקות ושוברים את הביצים פנימה. מבשלים כ- 10 דקות עד שהביצים מוכנות ומגישים בליווי לחם כפרי. הערות: מקור המתכון: טעמים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה