שלום אני חדשה כאן :)

שלום אני חדשה כאן :)

רציתי שתעזרו לי במשהו, בן זוגי הפסיק לאכול בשר ואמרו לו שהוא חייב לקחת חלבונים, השאלה היא איזה חלבונים? באיזה אוכל הם נמצאים? אם תוכלו לכוון אותי לאתרים מסויימים שיש בהם חלבונים שאפשר לאכול, אשמח מאוד. וסליחה על הבורות. לא מבינה גדולה בחלבונים. יום טוב, צין.

motior

Member
חייב לקחת חלבונים?

אמנם אני לא מומחה לתזונה אבל משהו פה מוזר. אולי בן זוגך עוסק בפיתוח גוף? אם לא, והכוונה לתזונה צמחונית "רגילה", הרי שאני מניח שהכוונה היא כי הוא חייב לצרוך חלבון מלא. הסבר קצר (וסליחה אם אני לא מדייק) - חלבון הוא חומר חיוני לגוף. הגוף מייצר אותו מחומצות אמינו. קיימות 20 חומצות אמינו שונות. חלבון מלא הוא חלבון המכיל את כל ה-20 - וחלבון כזה יכול לבוא בתזונה רק מן החי (בשר, חלב, ביצים...) הפתרון הפשוט ביותר לקבלת חלבון מלא בתזונה צמחונית הוא שילוב של דגנים וקטניות - הדוגמא הקלאסית בארץ היא פיתה עם חומוס - הפיתה המבוססת על דגן (חיטה) מכילה חלק מחומצות האמינו, החומוס שהוא קטניה מכיל חלק אחר, וביחד מספקים לגוף את כל חומצות האמינו הנדרשות. לקריאה נוספת

היי

בן זןגי לא עוסק בפיתוח גוף, הוא אוכל בשר מאז ומתמיד וגם אני אבל ממש מעט כי אני קצת, הוא פשוט ראה לפני כשבוע באינטרנט סרטונים שמה שעושים לחיות <הריגה> כדי לאכול בשר. לא שאני לא מצדיקה וזה באמת מגעיל מה שעושים ולכן אני אוכלת מעט בשר אבל חייבת מסיבות רפואיות לאכול. חוסר ברזל ואנמיה... הוא פשוט הפסיק לדית בבשר או עוף או טונה מאז הסרטונים שראה באינטרנט, ובערב שבת יצא דיבור על זה וגיסו אמר שהוא צריך לאכול חלבונים.. לא יודעת למה.. אבל רציתי לדעת איפה יש חלבונים כדי שהוא יאכל.

motior

Member
כפי שכתבתי

חלבונים יש כמעט בכל מאכל. שילוב של דגנים וקטניות נותן חלבון שווה ערך לחלבון שבבשר.

TheFinalCut

New member
כמה תיקונים

ראשית, כל 20 חומצות האמינו מצויות באופן עקרוני בחלבונים של כל האורגניזמים, בין אם אלו חיידקים, צמחים, פטריות או בע"ח. מתוך ה-20, יש מספר חומצות אמינו שנקראות "חיוניות" כיוון שאיננו מסוגלים לייצר אותן בגופנו, ואלו מצויות ביחסים שונים באורגניזמים שונים. גם בקבוצות מסוימות של צמחים יש אחוז קטן יותר של ח"א חיוניות מסוימות, ואחוז גבוה יותר של אחרות. כדי לקבל את הכמות המומלצת של כל הח"א החיוניות (כדי לצרוך מה שנקרא "חלבון מלא", שם מטעה אבל מקובל) מומלץ לשלב בין קבוצות שונות של צמחים בתזונה, למשל קטניות ודגניים (קבוצות צמחים שהחלבונים העיקריים שלהן מורכבים מח"א חיוניות ביחסים שמשלימים זה את זה). למיטב ידיעתי, יש גם מקורות צמחיים שמכילים לבדם יחסים מתאימים של ח"א חיוניות כדי להתאים גם כן להגדרה של "חלבון מלא", למשל קינואה.

אלי ו.

New member
מהשאלה שלך משתמע שהוא

מתקרב לצמחונות אובו-לקטית (צמחוני שאוכל גם מוצרי חלב וביצים) ואולי אוכל גם דגים. ככזה לא נראה שהוא צריך לדאוג במיוחד לחלבונים.

למעלה