שלום - אני חדשה כאן

מיליתו

New member
שלום - אני חדשה כאן

אני בת 24, בהריון בחודש חמישי, והיום גיליתי שיש לי לימפומה... זו לא פעם ראשונה, הפעם הראשונה היתה לפני 10 שנים. אז קיבלתי המון כימוטרפיה, הקרנות והשתלת מוח עצם. הפעם אין לי כוח לכל זה, וגם חשוב לי לשמור על ההריון, ועל פוריות להריונות נוספים. אני מרגישה שאני רק בתחילת החיים. התחתנתי לפני חצי שנה, ובעלי די שבור מכל הנושא הזה. בנוסף יש לי הפטיטיס סי (שנדבקתי בו ממנת דם במהלך הסבב הקודם - אני עדין לא מאמינה שאני אומרת קודם ושהולך להיות עוד אחד). אולי יש לכן סיפורים מוצלחים על כימוטרפיה בזמן הריון, כדי לעודד אותי? עכשיו אני גם מתמודדת עם כל מיני סוגיות כמו איך לספר להורים של הבעל (הם נורא התנגדו לחתונה בגלל הבעיות הרפואיות שלי), איך עוזרים גם לבעל להתמודד, הוא בוכה כל הזמן ולחוץ נורא, מה עושים עם העבודה (אני עצמאית וכניראה פשוט אצטרך לסגור, אין מי שיחליף אותי), והלימודים באוניברסיטה (שאני אמורה לסיים בסימסטר זה). אם יש לכם עצות כלשהן ונקודות אור, אני ממש אשמח לשמוע / לקרוא.

היי מיליתו

נשמע סיפור די מורכב. אני לא כל כך יודעת מה עושים במקרה כזה. כי מצד אחד אם יתנו טיפולים עכשיו, התינוק ייפגע, ומצד שני, אם לא, אז אין לדעת איך זה ישפיע על הבריאות שלך. אני חושבת שאם יש ביכולתך לגייס אדם מקצועי, פסיכואונקולוג או עובדת סוציאלית זה יכול לעזור. אני לא חושבת שאת צריכה להתמודד עם כל ההחלטות האלו לבד כרגע. וממה שאת מספרת, זה בהחלט נשמע ככה. אולי קודם כל להבהיר לסובבים אותך שכרגע, במקום לחשוב על מה שהיה או לא היה, אם החתונה הזו כן היתה צריכה להיות או לא, רצוי לעשות משהו בשביל העתיד ודבר ראשון זה אומר לתת לך תמיכה מלאה. ואם זה אומר שבעלך ידבר עם איש מקצוע כדי לקבל כלים להתמודד עם המצב, במקום לתת לך לשאת אותו, אז עדיף כך. אולי אפילו להפגיש איזשהו פורום משפחתי, להסביר להם את המצב, ולהבהיר לכל אחד מה הוא צריך לעשות עכשיו, כמו חלוקת תפקידים לקראת המצב החדש שאיתו אתם אמורים להתמודד. נשמע כאילו כרגע את זו שמחזיקה את כל המשפחה על הכתפיים. אני מקווה שהפורום ייתן לך קצת כוחות לעבור את התקופה הזו.
גלי

מיליתו

New member
דרך אגב, אני בשוב 21 להריון

והרופאים לא ממליצים על הפלה, אלא על טיפולים קלים יחסית, שלא פוגעים בעובר. הם טוענים שיש להם הרבה ניסיון עם כימוטרפיה בהריון, אבל רציתי לדעת אם יש סיפורים אישיים שמישהו מכם מכיר. תודה

אם הרופאים אומרים

נראה לי שבמקרה כזה הם לא יקחו סיכון. לא נראה לי שיש לי מה לתרום בנושא הסיפורים האישיים. יום טוב

היתה על זה כתבה בלאישה

בלאישה לפני כמה חודשים אני חושבת שבסביבות הקיץ אולי אם תתקשרי למערכת שלהם תוכלי לקבל צילום של העיתון שהופיע בו הכתבה. יש את הטלפונים שלהם בכל עיתון לאישה. בהצלחה ותהיי בריאה.

למעלה