שלום אני חדשה כאן :)

אנוכי111

New member
שלום אני חדשה כאן :)

ויש לי שאלה אליכם אתם יודעים אם יש קשר בין קשיי ריכוז להפרעות חרדה ?

היי ../images/Emo60.gif

מן הסתם יש קשר. כשחרדים, האנרגיות הולכות פנימה, אנו מרגישים שאנו צריכים להיות על המשמר ולא מרגישים פנויים לקלוט מידע חדש. למה את שואלת?

אנוכי111

New member
ממ

התכוונתי אם לאנשים שיש להם מלכתחילה בעיות קשב וריכוז יש נטיה יותר ללקות בהפרעות חרדה או שאין קשר בין השניים?

לא ידוע לי על קשר כזה

אבל הגיוני שמקור פסיכולוגי או סביבתי דומה יכול להביא לחוסר שקט נפשי שמתבטא בילדות כבעיות קשב וריכוז ואחר כך בבגרות מתבטא כהפרעת חרדה. כמו כן, אם ילד שהוגדר כסובל מבעיות קשב ורכוז, צובר חוויות של כשלון בלמודים או חוסר הצלחה חברתית בגלל אותה בעיה, זה עלול להשפיע על הדמוי העצמי שלו ועל תפיסת העולם שלו באופן שמביא לפתוח הפרעות חרדה בהמשך, כמבוגר.

בוזיקית

New member
אצלי זה הפוך...

מעולם לא סבלתי מבעיות קשב וריכוז, והייתי תלמידה מבריקה. בעיות ריכוז וחוסר סבלנות הופיעו אצלי רק לפני שנה וחצי, עם כל החרדות והדכאון שפקד אותי עקב המחלה והמוות של אמא... אמרו לי שזה חלק מהאבל וזה יעבור. הלואי...

אנוכי111

New member
מממממממ

איזה עיצה הייתם נותנים לבנאדם שיש לו פחד להסתכל לאנשים בעיניים?

natalieov

New member
גם אצלי זה דומה.....

היי בוזי! קודם כל תודה על התגובה!!! בדרך כלל אני כותבת בפורום ואף אחד לא מגיב... גם לי איבחנו את הליקוים רק לא מזמן ואמרו לי שזה קשור איכשהו למוות של אבא שלי..... ודרך אגב, תכנסי לבלוג שלי!!!!!!!!!blog.tapuz.co.il/nata

למעלה