שלום אני חדשה כאן

מי של

New member
שלום אני חדשה כאן

ושמחתי לגלות את הפורום הזה. אני בת 27 רווקה. מאוד נהנת להיות רווקה ומאוד לא בקטע של ילדים. מה שאני לא מבינה זה למה כולם מסביב בטוחים שהדבר הכי טוב בשבילי זה להתחתן וללדת כמה ילדים? וככל שהגיל עולה מציקים לי יותר ויותר !!!! אני לא מבינה מה האובססיה הזאת "לדאוג שכל מי שרווק יתחתן"? כאילו שלאנשים אין חיים משלהם, אז הם עסוקים בלהציק לרווקים להתחתן... למה?

זה קשור למערכת ציפיות

שמושרשת בחברה שלנו.את מרגישה שזה מופנה אלייך אישית אבל זה מופנה לכל אחת בגילך ובמצבך המשפחתי...וההצקה עולה ביחס ישר לגילו של השעון הביולוגי. ככל שתקריני שאת הכי יודעת מה באמת טוב בשבילך ידעו לקבלך בדיוק כפי שאת.

מי של

New member
תודה

את צודקת. אני מניחה שכאן הבעיה... אני לא ממש מקרינה שליטה על חיי... אבל אני אנסה.. תודה על העיצה.. :)

efroch99

New member
ברוכה הבאה

בקשר לשאלתך (אולי רטורית), תשובתי, אם להשתמש במושג שנטחן פה עד דק בימים האחרונים - דיסוננס קוגניטיבי (פעם אחרונה! מבטיחה!). הרבה אנשים צריכים להצדיק את בחירתם שאולי נעשתה לפני שהיו בשלים לכך ולפני שחשבו על הדברים עד הסוף. כמו שאומרים Misery loves company

nili6

New member
לדעתי

לדעתי מדובר בפחד פנימי שמא אם את לא נוהגת כמותם שיווי המשקל הפנימי שלהם מתערער תוכלי לקרוא על כך במאמר שקישור עליו צורף כאן בפורום.

מי של

New member
מחשבה מעניינת....

זאת אומרת שהם מנסים לשכנע אותי שכדאי לי להתחתן וללדת ילדים כדי שהם ירגישו טוב עם העובדה שהם בחרו להיות בעלי משפחות?

nili6

New member
זה מעבר לכך

זה יותר עמוק מזה, זה כאילו את מערערת את הסדר החברתי שהם הורגלו אליו. דפדפי אחורה קצת בפורום, ותמצאי את המאמר. (אומנם נכתב בקשר לסמים אך מתאים גם לנושא הזה).

XUXA141

New member
בהמשך לזה

נראה לי שאנשים מפחדים שאם רווקה תחליט שהיא לא מתחתנת או לא מביאה ילדים, וזה ילך טוב והיא תהיה מאושרת, אז הם יראו שהם בחרו לא נכון ויש אפשרות אחרת.. בערך כמו ללכת לבדוק מחיר של מוצר אחרי שכבר קנית אותו במקום אחר ולגלות שיכלת לקנות יותר בזול..

karnity

New member
היי מי של - ברוכה הבאה!

בדיוק בשביל זה הפורום קיים... מזמינה אותך לקרוא את המאמרים ולעיין בקישורים של הפורום... אני שמחה שעוד שותפה לאהבת המחול המזרחי נמצאת כאן....

מי של

New member
תודה

תודה :) נחמד ששמת לב שאני גם בפורום השני :) זה מאוד מחמיא

למעלה