שלום, אני חדשה כאן...

פונית

New member
שלום, אני חדשה כאן...

כבר הרבה זמן אני מתעניינת בקישוט עוגות, אבל עד עכשיו לא מצאתי שום מקור מידע על זה,אז בגלל שאני שמה לב שאתם מומחים, יש לי כמה שאלות: הבסיס- מאיזו עוגה הוא צריך להיות? איפה אני יכולה לקבל מתכון של העוגה? החומרים-האם עובדים עם החומרים כמו שעובדים עם חימר? ואם לא, אז איך? אילו אביזרים (חוץ מבצק סוכר וצבעי מאכל) דרושים להכנת העוגה? חנויות- איפה יש חנות שמוכרת בצק סוכר, צבעי מאכל ואת כל שאר האביזרים? האם ידוע לכם על חוניות באיזור הרצליה-רעננה-כפר סבא? אודה לכם מאד אם תעזרו לי.

michahz

New member
ותשובות:

הבסיס מכל עוגה בחושה ויציבה. במאמרים יש מתכונים. אני מאוד אוהבת את עוגת המקופלת של נטע. לא יודעת עם מה עובדים בחימר האם השאלה היא לגבי אביזרים? כי החומרים הם בצק סוכר, צבעי מאכל וקורנפלור, לא נראה לי שעם זה עובדים בחימר.
צריך גם קורנפלור לרידוד. גם רשימת חנויות יש במאמרים. אני מכירה בנתניה, איזור התעשיה הישן את מר קייק. בהצלחה.

brownie65

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

במאמרי הפורום (למעלה בסרגל הכחול יש קישור אליהם) הזה ופורום ה"מתקדמים" תמצאי הרבה הסברים, מתכונים וטיפים לעבודה בבצק סוכר. תמצאי שם גם כמה מתכונים לעוגות מתאימות לציפוי בבצק סוכר. כעקרון, כל עוגה בחושה (לא עוגות מוס ועוגות רטובות שדורשות קירור) מתאימה לציפוי. המבחר הוא גדול - עוגת שוקולד, תפוזים, קוקוס, מייפל, וכו'. העבודה בבצק סוכר אינה דומה כלכך לעבודה בחימר. היא דומה יותר לעבודה בפלסטלינה. את הצבעים לשים לתוך הבצק ומפסלים, מרדדים וחותכים בחותכנים ועוד. אילו אביזרים דרושים להכנת עוגה? אני חושבת שהאביזרים הבסיסיים ביותר הם מערוך, סכין, ואצבעות כמובן! מעבר לאלה - השמיים הם הגבול, כמעט... ישנם חותכנים בצורות שונות ובגדלים שונים, כלי עיצוב ופיסול, וכו' וכו'. החנות הקרובה אליך ביותר היא מר קייק באזור התעשייה הישן של נתניה (רח' שכטרמן 4). שם תוכלי לקנות את כל החמרים והאביזרים הדרושים. תוכלי לקנות בצק סוכר (בלבד) גם בפרידלנד, בכפ"ס (ליד סטקיית הכפר). בהצלחה! ואם יש לך עוד שאלות - אנחנו כאן ונשמח לעזור!

t a l talim

New member
ברוכה הבאה!

אני רואה שכבר הספקת לקבל תשובות מפורטות... מציעה להתחיל במאמרים- קחי לך זמן, היכנסי למאמרים פה ובפורום הכתום (אומנות בעוגות), תקראי ותקראי, אח"כ כדאי כמובן לנסות- בסדנא או לבד בבית- ואז הכל יהיה קל וברור. אנחנו כאן, כמובן, לשאלות נוספות. יום נפלא ובהצלחה!

למעלה