שלום אני חדשה כאן

• פותח הנושא puah
  • פורסם בתאריך

puah

New member
שלום אני חדשה כאן

למדתי עיצוב תעשיתי לפני עשור שנים ואני לא ממש עוסקת בתחום ויש לי מספר שאלות יש לי כמה רעיונות עיצוביים חלק ברמה של סקיצות וחלק ברמה של מודלים ושירטוטים של אב טיפוס איך אתם פונים לחברות השונות בלי שיגנבו לכם את הרעיון לצערי היו לי מספר נסיונות לא טובים בחלק מהמקרים שלחו אותי להפגש עם המעצב של החברה - שרצה לנכס לעצמו את העיצוב ופעם אחרת פשוט לא הסכימו ליצר לי אב טיפוס למרות שהצעתי לשלם עליו בעצמי רוב העיצובים שלי הם בתחום הפטנטים וכלים למטבח - חשבתי אולי לפנות לטאפרוואר - אבל צריך להראות אב טיפוס וחלק בתחום הרהיטים- שקל מאוד לגנוב, להעתיק עם קצת שינוי

את צודקת-זה בעייתי.../images/Emo97.gif

גשי לפגישה עם עו"ד ותציגי אותו ככזה. גם חברות כלי בית מייבאות היום הכל מהמזרח. הם יכולים לראות מה שעשית ולשכפל את זה. תני להם להבין שאת יכולה לייצר להם הרבה כסף... ואולי הם יכולים הפעם לגנוב את הרעיון, אבל מפסידים את כל הכסף העתידי שיכול לנבוע מהרעיונות העתידיים שלך.... להשאיר את הרעיונות במגירה בכל מיקרה לא יצמיח לך הרבה כסף... ואת יודעת איך זה,מי שלא מסתכן- לא טועה.אבל אין לו גם סיכוי להצלחה גדולה... אני מציעה לך לפנות לחברת מילניום מרקטינג,דברי עם המנכ"ל,קוראים לו דני ותקבעי איתו פגישה,תגידי לו שקיבלת ממני את הטלפון. הוא לא יעקוף אותך,הוא אמין,אני עובדת איתו. זו חברת כלי בית גדולה מאוד. בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

puah

New member
שאלות תם- על הדפסה תלת מימדית

1)מאיזה חומר זה עשוי 2)האם זה יכול להיות תחליף לאב טיפוס או למודל לפי קנה מידה מדוייק 3) כמה עולה 4)איפה אפשר לעשות דבר כזה 5) מה הגודל המקסימלי של המודל עצמו תודה על התשובות ותודה לך פפריקה על העיצות החשובות (למצוא עו"ד לא יהיה קשה אני עובדת בפקולטה למשפטים
)

roy27hfa

New member
תשובות - על הדפסה תלת מימדית

1. החומר עצמו- סוג של פולימר (פלסטיק) שמתמצק תוך כדי עבודה של המכונה. אם את רוצה לדעת בדיוק איזה חומר זה רצוי שתשאל את החברה המייצרת. (objet- דרך אגב- חברה ישראלית). הפלסטיק עמיד בחום (הטמפרטורה הכי גבוה שאני ניסיתי איתו היא 170 מעלות בערך- והוא עומד בזה.) מובן שבטמפרטורות גבוהות הוא נמס. בשנקר קיימת גם מדפסת תלת מימדית שמדפיסה אובייקטים בשעווה- לתעשיית התכשיטים. 2. הטכנולוגיה נועדה כדי ליצר אב טיפוס ומודל לתעשיות שונות. הדגם מתוכנן על מחשב בדיוק מירבי ויוצא מדוייק ביותר לאחר ההדפסה. 3. מחיר- זה תלוי. לסטודנטים של שנקר יש מחיר מסויים מסובסד על ידי המכללה. לאנשים מבחוץ המחיר קצת שונה- זה לא עסק זול. ישנן חברות בחולון שמספקות את השירות של ההדפסה- אין לי מושג לגבי עלות בחברות אלו. ניתן להדפיס בשנקר (לקחת בחשבון שבתקופות ההגשות לסטודנטים יש עדיפות על אנשים מבחוץ וזה עלול לקחת זמן)- וניתן לאתר חברות בחוץ שמספקות את השירות. 4. ראה תשובה מספר 3. 5. המכונה בשנקר מסוגלת לייצר אובייקט של 30*30*30 ס"מ. ברמת התאורייה כמובן. מודל בסדר גודל כזה יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. אני בספק אם תמצאי חברה (ובטח שלא בשנקר) שתסכים להוציא מודל בסדר גודל כזה. אולי תמורת הסכום המתאים כמובן.

puah

New member
תודה - הודפס ונשמר../images/Emo127.gif../images/Emo13.gif

SShirly

New member
מפעל בצופן - ציקלון

הם מייצרים חלקים שונים של מטוסים ועובדים עם מכונה כזו בשביל מודלים. אני לא בטוחה אם הם עובדים עם אנשים מבחוץ אבל את יכולה לנסות
מה שחשוב שתקחי בחשבון - הדפסות תלת מימדיות עולות המון (המון) כסף.

למעלה