שלום אני חדשה כאן

שלום אני חדשה כאן

ויש לי שאלה שהעליתי בפורום אחר והפנו אותי לכאן. יש לי בת בת 4.5, גובהה 102 ס"מ ומשקלה 25 ק"ג. היא מתלוננת לאחרונה שבגן קוראים לה שמנה. מאז היותה פיצפונת היתה ילדה עגלגלה ובערך מגיל שלוש כששמתי לב לנטיה שלה להשמנה החלטתי להעביר את כל הבית לתזונה נכונה, זה עזר בעיקר לי, קצת לכולם ולה לא עזר כלל. אני שולחת אותה בכל בוקר לגן עם חצי לחמניה מרוחה בממרח דל שומן או פסטרמה דיאטטית או גבנ"צ 9% או גבינה לבנה עד 5%. בצהריים היא אוכלת בצהרון, נותנים שם מנת פחמימות, חלבונים וכן ירקות או מרק. בערב אני נותנת לה שני/ שלוש פריכות אורז או פתית מרוחות בגבינה ולידם מלפפון או שניים ועגבניה. לפעמים היא אוכלת מעדן ולפעמים קורפלקס עם חלב. עלי לציין שאין לי יותר מדי אפשרות להפעילה מבחינה פיזית, לפעמים כשיש שמש בחורף אנחנו יוצאות לטיול ברגל, כשקיץ אנחנו יוצאות כמעט כל יום לגן השעשועים וזהו. במה אני נוהגת לא נכון? מה האפשרויות העומדות בפני לעזור לה? תודה מראש.

לחדשה

תחילה יפה שאת מעבירה את כל הבית ל"משטר" בריא וזו אכן הדרך - טיפול במשפחה כולה אבל עלייך להבין שאת צריכה להתייעץ עם דיאטנ/ית ילדים בדבר הרכב וכמויות התפריט היומישל ביתך ולברר על סדנאות להורים של קופ"ח שכן בגיל זה הטיפול צריך להיות דרך ההורים, בהצלחה.

תודה

האם זה לא נורא ללכת כבר עכשיו עם ילדה כל כך קטנה לדיאטנית בקופ"ח, זו לא הדבקת תווית, חוויה מעליבה לילדה?

למעלה