שלום אני חדשה כאן

נופר30

New member
שלום אני חדשה כאן

מצדה של אימי יש לי את בת דודתי שעושה אילן יוחסין בין מאות שנים כבר והיא אפילו יצרה לוח שנה עם תאריכי לידה ופטירה של כמעט כולם אבל עכשוו כשהתחלתי לקרוא גיליתי שמצד אבי אין כלום והמשפחה הולכת ונכחדת ולכן שתי שאלות לי 1. כיצד אני בכלל מתחילה בחיפוש של אילן היוחסין וכיצד אני מגלה מידע 2. ושאלה שניה ראיתי פה מספר דיבורים על פורום הונגריה היכן זה ?( אבי מהונגריה) תודה רבה על עזרכתם בשימור אילן היוחסין שלי

ספרן

New member
פורום הונגריה

פורום הונגריה הוא חלק מ JEWISHGEN שמוזכר כאן בלינקים. דרך אתר JEWISHGEN תוכלי לעשות מינוי לקבלת דואר הפורום ולשלוח לשם שאילתא. דרך דף הבית תוכלי גם להגיע לארכיון של כל ההודעות שהיו אי פעם בפורום. אם אביך הגיע מעיר ולא מכפר, מן הסתם המקום הוזכר שם. מעבר לכך, אולי אוכל לעזור לך אם תמסרי יותר פרטים על משפחת אביך ומקומו.

נופר30

New member
ספרן שלום ותודה

אני יודעת שהוריו של אבי הגיעו מדברצן והוא גדל בבודפשט שם המשפחה הוא פולק ולכן לדעתינו יש שורשים בפולין את שם משפחתה של סבתי לפני הנישואין אנחנו לא יודעים אבל אנסה לאתר את זה מאחיו של אבי ידוע לנו שהמשפחה הייתה משפחה ידועה וגדולה ושהיו להם שטחים גדולים באזור דברצן

ספרן

New member
דברצן

דברצן הייתה קהילה גדולה. עדין חיים שם כ - 1000 יהודים. הייתי שם הקיץ, ואף התפללתי שם תפילת שחרית של יום חול. תמצאי פרטים על ספר הזכרון לקהילה באתר ה YIZKOR BOOKS של JEWISHGEN. פולק הוא שם נפוץ בין יהודי הונגריה.

נופר30

New member
איחרתי את המועד

אתמול סבתי נפטרה ולכן כל השאלות שיכולתי לשאול הלכו יחד איתה אבל שוחחתי עם אחיו של אבי והוא אמר שברגע שהם יקומו מהשבעה הוא יתן לי את כל הפרטים שידועים לו כי לטענתו לדברצן הם הגיעו ממקום אחר בקיצור בנתיים קיבלתי את שמה של סבתי מלפני הנישואים שמה היה אלזה ( השם ההונגרי ) רבקה שם אביה יוסף שם המשפחה מונדשיין זהו תודה על העזרה אבקר בכל האתרים שנתתם לי

משתתפת בצערך

הי נופר, אני מתעניינת בנעשה בפורום ("אני כאן בגלל בעלי..") והצטערתי לשמוע על סבתך. אני מקוה שדודך יוכל לתת לך את הפרטים הנדרשים לך ותוכלי להשלים את התמונה. יעל

friend9

New member
הונגריה - מקור נוסף

מידע על יהדות הונגריה וכל הארצות מסביבה - מצוי במוזיאון למורשת היהדות הדוברת הונגרית, בצפת. יש להם חומר רב על בתי קברות, כולל תצלומי מצבות. למשל, יש להם תקליטור של רישומי הקבורה בבתי הקברות היהודיים בבודפשט. זכיתי אצלם למענה אדיב ומהיר על שאלותי. קישור: מוזיאון

נופר30

New member
היי frind9

הקישור למוזאון לא עובד בעיקרון אנימחפשת כל מידע על משפחת אבי מהונגריה אני יכולה למלא רק עד לאמה ואביה של סבתי אבל מעבר אנחנו לא יודעים כלום אני מאוד רוצה להכין עץ כזה שיהיה לילדיי ולילדים של בני דודי

אני חדשה כאן

משפחת אבי הייתה מהונגריה, סלובקיה,צ´כיה וכנראה גם מאוסטריה. לגבי פורום של הונגריה,תוכלי להכנס ל-www.jewishgen.org .ולאחר שנכנסת לאתר, בתפריט הראשי תיכנסי ל- Discussion Group SigLists (תהליך זה דורש הרשמה). אם תתני יותר פרטים לגבי האנשים שאת מחפשת יהיה קל יותר לעזור לך. אמנון פישר.

למעלה