שלום, אני חדשה פה בפורום ויש לי מספר שאלות...

shanshan11

New member
שלום, אני חדשה פה בפורום ויש לי מספר שאלות...

בעוד שבוע וחצי לבעלי יש יומולדת 30 ורציתי להכין לו עוגה מצופה בבצק סוכר. דבר ראשון רציתי לדעת איזה עוגות מתאימות לציפוי של בצק סוכר, אם אפשר לקבל מתכונים. דבר שני רציתי לדעת מה יותר קל בהתחלה, לצפות בבצק סוכר ולעשות פיסול של משהו או לצייר משהו על העוגה? יש לציין שזו תהיה פעם ראשונה שאני מכינה משהו מבצק סוכר ואני לא רוצה משהו מסובך מידי. דבר נוסף, רציתי לדעת את כל המצרכים שאני צריכה לקנות על מנת לעבוד עם בצק סוכר. תודה על העזרה :)
 
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

במאמרי הפורום תמצאי הרבה מידע והדרכות, אנסה לתמצת כאן ולתת לך מספר טיפים. לגבי עוגות, כל עוגה בחושה מתאימה לציפוי בבצק סוכר - בחרי עוגה עסיסית, טעימה, רצוי גבוהה ולא מתפוררת. במאמרי הפורום הזה והשכן (מתקדמים) יש מבחר גדול של מתכונים מתאימים. לדעתי, הקל ביותר הוא לקש עוגה בעזרת חותכני צורות. לצפות את העוגה ואז לקרוץ צורות (פרחים, לבבות וכו) ולקשט בעזרתן את העוגה. אבל אם את רוצה לבחור בין ציור לפיסול, אני חושבת שציור יהיה לך קל יותר ללא הדרכה. יש מאמר בפורום (מסרגל הכחול העליון) המסביר כיצד להעביר ציור לעוגה, ואם תזדקקי לעזרה נוספת נשמח לסייע. החמרים והציוד הבסיסי ביותר הדרוש: בצק סוכר, צבעי מאכל (בג'ל), קורנפלור, מערוך, מכחול קטן להדבקה, סכין חדה. בהצלחה!
 

shanshan11

New member
תודה רבה על העזרה ושאלה נוספת...

אני מאזור הקריות, איפה אני יכולה לקנות את כל המוצרים הללו?
 

נילי86

New member
יש בטאגליינס

רשימה של החנויות המתמחות בציוד לקישוט עוגות ע"פ אזורים.
 
../images/Emo207.gif עוד שאלות של מתחילה

כמה בצק צריך בערך לציפוי של עוגה מלבנית לא גדולה, ופיסול של דמויות
ראיתי במאמרי הפורום הכתוב לשים קרם לפני ששמים את הבצק סוכר על העוגה - לאיזה קרם הכוונה?
חשבתי להשתמש במתכון ממש פשוט של עוגת גזר, שעובד אצלינו בבית טוב בלי שום קרם/ציפוי - מתאים?
האם יצאתי מדעתי לחלוטין שאני חושבת לפסל עוגה עם דמויות של טלטאביז, כשזו הפעם הראשונה שלי לגמרי עם בצק סוכר?
 

נילי86

New member
כמה תשובות

ציפוי העוגה- לא הבנתי בדויק את מידות העוגה, אבל נראה לי ש3/4 ק"ג בצק יספיקו לך לציפוי. לדמויות- תלוי בגודלן, אולי חצי קילו. כדי שהבצק ידבק לעוגה את צריכה למרוח קודם על העוגה איזהשהוא קרם. אני משתמשת בריבה בלי חתיכות שאני מדללת במים חמים. מתכון- אם העוגה יוצאת בדר"כ חזקה ולא תשקע לדעתך אז בסדר (היא צריכה להחזיק את משקל הדמויות). הייתי עושה מתכון וחצי או אולי אופה אותה פעמיים (שוב תלוי במתכון- אני לא מכירה אותו) כדי שהעוגה תצא גבוהה- אח"כ זה נראה הרבה יותר טוב (סתכלי קצת בתמונות). ולשאלה האם יצאת מדעתך- שוב אינני יודעת כי אני לא מכירה אותך
, אם את טובה בפיסול בפימו/פלסטלינה, אז יש סיכוי שיהיה בסדר (אל תצפי למושלם בפעם הראשונה) בכל מרקה הילדים יאהבו את זה. מציעה לך למצוא תמונה של עוגת טליטביז ולהדפיס אותה- לי עוזר הרבה פעמים כי יש הרבה פרטים שלא חושבים עליהם קודם. כמה טיפים- ללוש את הבצק איתו את מצפה את העוגה הההההההההההמון (בערך 7 דקות) אחרת הוא לא יהיה גמיש ויסדק לך. גם חשוב לעבוד מהר איתו ובלי הרבה קורנפלור (אני לא משתמשת בכלל, אלא משתמשת באבקת סוכר- כי הוא מייבש את הבצק הרבה פחות ואז יותר קל) אחרת שוב- הוא יסדק לך. פנים- חשוב לעשות את הפנים טוב ובעיקר את העיניים (גודל אישונים בדר"כ- סתכלי בתמונות של הטליטביז). עוגה יכולה להיות לא משהו, אבל אם הפנים בול- אז העוגה תראה מוצלחת, ולהפך. ובעיקר- בהצלחה!!! (פרסמי תמונה של העוגה אח"כ)
 
תודה ../images/Emo140.gif

יש לי שבלונות של טלטאביז (מפליידו
) שאיתן אני מתכוונת לעשות את הפנים - בפליידו לפחות זה יוצא לי לא רע - המון המון תודה על הטיפים!!!! מבטיחה תמונה!
 
../images/Emo41.gif עוד שאלה - איך מדביקים את הקישוטים

על העוגה המצופה (נניח פרחים, או אותיות של השם)????
 
למעלה