שלום. אני חדשה פה.רוצה להצטרף

תומרלי

New member
שלום. אני חדשה פה.רוצה להצטרף

הי, אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידת בני הבכור. הלידה הייתה אחרת לגמרי מהציפיות. אנחנו עדין מעכלים. ילדתי חודש לפני הזמן והיה טראומתי. בהזדמנות אספר את סיפור הלידה שלי, אולי זה יעזור לי לעבד טוב יותר את החוויה. בינתיים, רוצה לשאול כמה זמן אחרי הלידה עשיתן סקס עם הבעלול? אני לא מסוגלת לחשוב על זה, גם בגלל העייפות וגם בגלל חששות שקשורים לניתוח הקיסרי שעברתי. אולי הם לא מוצדקים אבל אני מפחדת שהצלקת תיפתח. הייתכן? מיותר לציין שהבעלול מאוד רוצה, אבל מאוד תומך ומתאזר בסבלנות אגב, אני מניקה ונוטלת פמולן ואמרו לי שהגלולה הזו ממש לא מונעת. זה נכון? מצטערת שיצא קצת ארוך ואשמח לשמוע תגובות תודה.

משוש30

New member
הי ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ישר לנושא הכאוב של הפורום...גם כשחוזרים לוקח זמן (אם בכלל) לחזור לתדירות של פעם...פמולן אמורה לפעול בהנקה מלאה אם את לא מניקה מלא צריך לעבורה לגלולות אחרות אבל אני מניחה שקודם כדאי לחוזר לפעילות....

תומרלי

New member
תודה על התגובה. שאלה לגבי גלולות

האם גלולות מסוג אחר אינן מייבשות את החלב? בעבר נטלתי מילאן

new mermaid

New member
ברוכה הבאה!

אני חושבת שפורום הנקה יהיו יותר מומחיות במניעת ייבוש, נדמה לי שהדור החדש הן פחות בעייתיות אבל תשאלי את המומחיות.
מה שכן, לגבי הפמולן חייבים לא סתם להקפיד לקחת אלא ממש באותה השעה כל יום, סיפרו פה שזה קשור ליעילותה המופחתת

Shprintzak

New member
../images/Emo3.gifבניגוד לחברותיי...

שלושה שבועות אחרי הלידה (גם אני עברתי קיסרי) כבר קיימנו יחסי מין (לא מלאים), ברגע שהדימום נפסק. ויחסי מין מלאים קיימנו אחרי חודש בערך. אני לא חושבת שיש מה לחשוש בקשר לניתוח. החשק זה כבר משהו אחר, אבל אני יודעת שאני לא "אישה נשואה" טיפוסית - אף פעם אין לי "כאב ראש". לעומת זאת, לבעלי יש... לא יודעת לגבי הפמולן כי אני לא הנקתי. ולגבי הצלקת, עד היום (חצי שנה אחרי הלידה) אני חוששת לעשות דברים חריגים שמא היא תיפתח, למרות שברור לי שזה שטויות. אני יודעת שזה קצת דבילי, אבל אני גאה בה. היא מהווה אות מופת עבורי למה שעברתי במהלך הלידה.

1במיה

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gifוברוכה הבאה

לגבי חשק מיני: אחרי הלידה הראשונה רציתי עוד בבה"ח אבל זה היה בלתי אפשרי והיה סקס אחרי חודש וחצי (בערך 5-6 שבועות) אחרי הלידה הזאת שאגב עד היום לא ממש בא לי באותה תדירות (6 חודשים אחרי) לקח לי חודשים.

תומרלי

New member
תודה על קבלת הפנים.

לא תמיד אני כותבת, אבל תמיד אני קוראת והכל!

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני בהחלט מחכה לקרוא את סיפור הלידה. הכתיבה שלו היא תהליך משחרר מאוד. אנחנו חיכינו כדין 6 שבועות, עד לביקורת הרופא, אבל זה לא הכרחי. חשוב להרגיש שזה נכון, להתאזר בעדינות ובסובלנות ולהצטייד בחומרי סיכה, כי השילוב של המתח בפעם הראשונה, העובדה שזה "ניסוי כלים" יותר מאשר התפרצות חשק וההנקה, הוא שילוב קצת מייבש. הנקה מלאה יחד עם פמולן אמורה להגן היטב (למעט התנזרות, שזה אמצעי המניעה שלך רגע, אף אמצעי לא יעיל במאה אחוז, אבל הנקה פלוס פמולן בהחלט מתקרבת לזה).

תומרלי

New member
סיפור הלידה שלי בקצרה

אז ככה,היה לנו הריון ראשון ספונטני ותקין ממש לפי הזמנה. משך כל ההריון הייתי פעילה מאוד (עבודה ולימודי תואר שני) הרגשתי טוב ולא עליתי הרבה במשקל. אהבתי את ההריון מאוד עד שבוע 32 - אז התחילו צירים מוקדמים בלי סיבה מיוחדת (לא התייבשות ולא דלקת בדרכי השתן) אושפזתי למשך שלושה ימים, קבלתי טיפול מעכב צירים (אדולא ופרזולט) וזריקות צלסטון להבשלת הריאות. כך שלושה שבועות. במשך כל הפסח הייתי בשמירת הריון ובתחילת שבוע 35, הפסיקו את הטיפול התרופתי וירדו לי המים. הפתיחה הייתה מהירה מאוד, תוך פחות מארבע שעות הייתה לי כבר פתיחה מלאה והתחלנו ללחוץ, תוך כדי נשימות והכל (כמו בקורס). הכל הלך חלק, עד שזיהו ירידות בדופק העובר והחליטו ללכת לקיסרי כי הוא היה גבוה מדי בתעלה ובמצג לא נכון. פה התחילה דרמה: הכניסו לי קטטר לא טוב ובמשך שלושה ימים אחרי הניתוח דממתי במקום לתת שתן (אני לא מפרטת את הכל - היה הרבה יותר גרוע.בקיצור: אחרי הניתוח הקטטר היה חסום בקריש דם ובמשך שלוש שעות הבטן התמלאה בנוזלים). התינוק שלנו נולד חבול ועם צפלהמטומה בראש(שטף דם) והועבר לפגייה ואני למחלקה והתראנו רק לאחר שהתאוששתי. מיותר לציין שבהתחלה לא הניקתי והוא קיבל מזון לפגים , אבל לא ויתרתי וכשהגענו הביתה, התחלתי להניק. היום הוא בן שלושה חודשים במצב מצוין, כל שטפי הדם נעלמו מהפנים והראש. ואני? אני מעכלת. היה לי קשה.

אפרת12

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

איזה סיפור
אני חושבת שדיברנו לפני כמה ימים על לידות קשות, או טראומטיות, ואני חושבת שאמרתי משהו על סובייקטיבי. טוב - אז אצלך זה ממש לא סובייקטיבי... את שאלת כמה שאלות, אבל אני קצת בהלם מהסיפור ואני לא זוכרת מהן... מקוה שענו לך כבר על כולן. ומאחלת לך חויה מתקנת - מתי שרק תרצי אותה

עינבלית

New member
../images/Emo24.gifאיזה סיפור!

מאחלת לך חוויה מתקנת ושתמשיכי לגדל את תומר בכייף גדול!

lulyK

New member
../images/Emo5.gif

ברוכה הבאה. איזה סיפור לידה! כניסה מאד מרשימה לעולם.

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

אנחנו חיכינו ששה שבועות ועוד כמה ימים,הייתי בשמירת הריון ארוכה,ודי התגעגעתי... אחרי הלידה הראשונה לקחתי פמולן ולא היה לי טוב איתו. עכשיו חצי שנה קונדומים ואח"כ גלולות רגילות מהדור החדש.

יעל י

New member
ברוכה הבאה

אכן לידה לא קלה וסיבוך מיותר בגלל הקטטר טוב שעכשיו הכל טוב פמולן למיטב הבנתי מונעת כל זמן שיש הנקה מלאה

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

לגבי יחסי המין אם הרופא אומר שהכל בסדר אז אין סיבה להמנע וכפי שאת בטח יודעת יחסי מין זה לא רק חדירה אז אפשר בהדרגה עד שתרגישי בשלה... אישית התחלנו חודש אחרי הלידה לאט לאט... ולגבי הפחד מהריון גם אני שמעתי דברים שליליים על הפמולן ממליצה לך בחום על זריקה שנקראת דפופרו-ורה והיא מותרת בזמן הנקה דקירה קטנה אחת לשלושה חודשים בתוסיק ואין הריון

למעלה