שלום אני חדשה פה

שלום אני חדשה פה../images/Emo13.gif

אני מעוניינת לעבור למרכז בקרוב, אבל זה תלוי בתשובה שאקבל מבית ספר אליו אני מנסה להתבל. את התשובות אקבל בעוד שבוע והלימודים מתחילים עוד חודש וקצת. האם שלושה שבועות יספיקו לי לחפש דירה ולהכנס אליה? ובעיה נוספת שיש לי, אני אצטרך גם לקנות מיטה. האם כדאי לי להכניס אותה לדירה כמה ימים לפני שאכנס לדירה או באותו יום או איך זה הולך? האם הדיירים (דירת שותפים) קובעים לך מתי להכנס או שאתה יכול להגיד שאתה נכנס עוד 3 ימים כי ככה נוח לך? תודה

ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

מהנסיון הקצרצר שיש לי בשכירת דירה (אוטוטו נכנסת לדירה הראשונה שלי...) זה הולך ככה: כעיקרון לא לוקח יותר מדי זמן למצוא דירה ו-3 שבועות הוא בהחלט פרק זמן מספיק כל עוד את מוכנה להתפשר, כי תמיד יש מצב שדווקא באזור שאת רוצה לא יהיו יותר מדי אפשרויות וכשכבר תמצאי דירה שמוצאת חן בעינייך היא תתפנה רק חודש אחרי שאת רוצה להיכנס ובקיצור - יש כאבי ראש לא קטנים בענין הזה. אם זאת, הרבה אנשים מצליחים למצוא דירה בכמה ימים, מספיק שתיכנסי לאתרים המתאימים (הומלס, מד"ס ולוחות מעריב וידיעות) תקדישי מספר ימים לבדיקת הדירות ותחליטי על מה את הולכת. בקשר לכניסה עצמה, כעיקרון את מועד הכניסה את מסכמת בחוזה עם בעל הבית ולשותפים אין מילה בעניין. זה תלוי בד"כ מתי החדר מתפנה. אני אישית מתחילה כנראה חוזה ב-1.9, אבל היות שאני מתחילה ללמוד רק באוקטובר אני מתכוונת לרהט לאט לאט את החדר שלי ולהכניס את עצמי לדירה רק כשהחדר יהיה מוכן קומפלט. ברגע שחתמת חוזה את חלק מהדירה ואת לא צריכה לבקש מהשותפים שלך רשות להיכנס, אם כי רצוי לתאם איתם כללי "התנהגות" בסיסיים, כמו מתי מנקים את הדירה ואיך מתחלקים בקניות וכו'.

מצטרפת לברכות ../images/Emo140.gif

ראשית, את מוזמנת להתרווח ולהתכבד בכוס
. שנית, את מוזמנת לעיין במאמרי הפורום, ובפרט במדריך לשכירת הדירה, שהתפרסם אך אתמול (וזוכה לתגובות חיוביות
). דעתי האישית היא שכדאי, בד"כ להתחיל לחפש כחודשיים לפני המעבר, אבל זה בוודאי שלא אומר כלום לגבי סיכוייך למצוא דירה. הדבר היחידי הוא שבמידה ובאמת יש לך שלושה שבועות, תצטרכי להשקיע מאמץ מרוכז על מנת למצוא בסוף משהו שגם תשמחי בו. אני רוצה לתקן את פני בובה בעניין מועד הכניסה והחתימה על חוזה. ישנם בעלי בתים שיעדיפו להחתים כל שותף בנפרד (כפי שכנראה היא עשתה), אך ממה שראיתי סביבי וחוויתי באופן אישי, לא פחות נפוץ הוא המקרה בו בעל הדירה מעוניים להחתים שותף אחד בלבד על חוזה, ויתר השותפים חתומים על חוזה כנגד אותו שותף. במקרים אלו לשותף החתום על החוזה יש בד"כ את הזכות להחליט מי יכנס לדירה, ובאיזה תאריך. אני יכולה להדגים באופן אישי, לגבי דירה ספציפית שמצאתי פעם, שהייתי מעוניינת לשכור. סיכמתי את הפרטים עם השותפה שהיתה בדירה(וחתומה על חוזה עם בעל הבית), והתכוונתי לחתום כעבור מספר ימים. כמה ימים לפני החתימה התקשרתי לברר שבאמת הכל סגור, רק על מנת לגלות שהיא בסוף החליטה להשכיר לשותף (כלומר, לבחור). הדבר היחיד שנשאר כאן קבוע הוא שכשאת חותמת על חוזה כתוב בו מתי את יכולה להכנס. מאותו רגע והלאה החדר שלך, וההחלטה אם לבוא או לא לבוא היא בידייך. ניתן לתאם עם האדם עמו את חותמת (בעל הדירה/שותף), במידה וזה מסתדר, להתחיל להעביר את הדברים עוד קודם. זה קורה די הרבה כי לפעמים יש "פערים" בין סיום חוזה בדירה מסויימת לתחילת חוזה בדירה חדשה, ואז אפשר לפנות מראש חלק מהדברים. והערה לפני בובה, מזל טוב על דירתך החדשה! את מוזמנת לשתף בתהליך המעבר.

../images/Emo51.gif רבה!!

העיניין הוא שאני מסתכלת בהומלס והדירות שם מתפנות נורא בקרוב, וזה לא מתאים לי. לכם חשבתי שאצטרך לחפש רק בעוד שבוע (להתחיל)

לי 4321

New member
אם את מחפשת בתל אביב

אז חבל שלא התחלת לחפש אתמול. לוקח דיי זמן למצוא ועל כול דירה שמתפרסמת בהומלס קופצים בערך עוד 15 אנשים.מצד שני אם מתאים לך מעורות עכברים ואת חותמת על חוזים במקום ובלי לקרוא אז אפשר למצוא דירה ביום.

נימשון

New member
היי ילדונת ../images/Emo25.gif

אני אתחיל מהסוף, את תאריך הכניסה לדירה את קובעת מול בעל הדירה ורצוי שתבקשי ממנו להכניס את הדברים שלך יום-יומיים לפני התאריך המיועד אלא אם את גרה עם ההורים ואז זה קצת פחות משנה. בקשר לכמה זמן לוקח למצא דירה אז זה מאוד משתנה בהתאם לתקופה ולדרישות שלך. ככל שיהיה לך יותר זמן תוכלי לברור טוב יותר את הדירות שאת רואה מצד שני אם תמצאי דירה מדהימה אבל את עדיין לא יכולה להכנס אליה, זה לא ממש יעזור
בקיצור, אין פה שום נוסחת קסמים את פשוט צריכה הרבה הרבה מזל.

למעלה