שלום, אני חדשה פה...

heaven is here

New member
שלום, אני חדשה פה...

אני אתאיסטית אך מאמינה בעל טיבעי. לפני שנה בערך עברו בראשי הרבה מחשבות על השואה ומעבר זה על העם היהודי ופשוט חשבתי לעצמי: "מוזר, כתוב בתנ"ך שאנחנו העם נבחר. אם אנחנו באמת העם הנבחר אז למה דווקא לעם שלנו קורה כל הדברים שלא קורה לאף עם אחר? כמו השואה לדוגמא. 6 מיליון יהודים זה לא כלום! ואם באמת אלוהים שם אז מה, הוא פשוט נרדם כשזה קרה או התעלם?" ומאז, כיוון שאני בבית מסורתי אני לא מדברת על זה עם ההורים שלי, בעצם, לא דיברתי על זה כמעט עם אף אחד עד עכשיו. אבל (תמיד יש אבל...).... אני מאמינה שיש שם משהו בחוץ. משהו על טיבעי שגרם לכל זה להתקיים כי לא יכול להיות שכל זה בא מהאבולוציה. כל מה שקורה כאן קיבל דחיפה או משהו שזה יקרה. ויש כח כלשהו "עליון" אני קוראת לו שמתקיים מסביבנו. בזה אני מאמינה. וואו, כמה טוב להוציא את זה החוצה!

Uranium

New member
כמו שאומרים בפרסומת של כללית....

כי אנחנו כאן......., בשבילך!
סתם סתם.... יש הרבה הסברים לשואה, חבל שאת מתחילה להתעמק בזה עכשיו... אבל לא חשוב אף פעם לא מאוחר! יש כאלה שחושבים כמוך.... (איפה הוא היה וכל זה...) יש כאלה שחושבים שהכל לטובה, והשואה הייתה חלק מאוד חשוב בתורת עם היהודי, והיא גרמה לאיחוד העם, למדינה וכו' וכו' וכו'... ויש עוד 1001 פירושים, רק חבל להתעמק בזה, כי תשובה תוכלי לקבל רק מאלוהים וזה בעיה כי הוא בממתינה עכשיו אז היא אפשר לדבר איתו
(סתם).... שיהיה לך בכיף בפורום....

Lu Tze

New member
הנה משהו מעניין:

בעקבות השואה הרבה יהודים גם יצאו בשאלה וגם חזרו בתשובה. ז"א, השואה יצרה "משבר באמונה" ללא קשר למהות האמונה. אני חושב שזה יכול להראות כמה דברים על טבע האדם.

למבדה

New member
זה שישה מליונים! לא מליון!

זה לזאתי שמעליך. לך: המממ. "יש כאלה שחושבים שהכל לטובה"? יש באמת אנשים שמאמינים שהמדינה הוקמה בשל השואה (מה שנכון..) וכן הלאה, אבל אני לא חושבת שיש מישהו שמאמין שטוב שהייתה שואה- כמו שניתן היה להבין ממה שכתבת.

neko

New member
ואם לא הייתה שואה, ולא היתה מוקמת

מדינה לעם היהודי, וכולנו היינו חיים בקהילותינו בארה"ב באהבה וברעות עם שכנינו הלא-יהודים. זה היה כ"כ נורא? ואם כל העם היהודי היה מתיוון לפני 2500 שנה? ואם היה מתנצר לפני 500?

lordjek

New member
אולי הכוונה

לא ל"עם נבחר", אלא יותר ל"עם מיוחד". ואז נוכל לטעון שלעם מיוחד קוראים דברים מיוחדים. או כמו שנאמר : "רק בישראל"...

heaven is here

New member
מממממ....

אמרו לי כבר פעם אחת שאולי השואה היתה מן מבחן כזה לעם שלנו. ולמה שהאלוהים שלנו שאמור להגן עלינו עושה לנו מבחן הרסני כזה.? ולמה קורה אצלנו, ולא כמו בכל ארץ אחרת, פיגוע כל יומיים שלושה מידי שכנינו הערבים? יש לי המוווון שאלות שאני יכולה לשאול על אלוהים ולא לקבל תשובה. לכן, אני פשוט לא חושבת שהוא קיים, כי אם הוא היה קיים המדינה שלנו היתה נראית אחרת לגמרי!

L7

New member
אלוהים- האשליה המצליחה ביותר בעולם

אם באמת היה כזה היה כיף. אבל אין. והדתיים אונסים את המציאות כדי להוכיח שאלוהים הטוב חולל שואה המגיעה לקורבנותיה.

Uranium

New member
למה את חושבת שהמדינה הייתה נראית...

אחרת? אולי כשאלוהים יחזור הוא יחליט פתאום להתחיל עם הבודהיסטים ואותנו הוא יעזוב בשקט..... חוצמזה אם הוא היה חוזר לא היינו נראים יותר טוב, כי בתנ"ך הוא הסיט את בני-ישראל כל הזמן למלחמות וכיבושים, ואין מה להתחיל עם זה עוד פעם! חוצמזה אין מה לשאול אף פעם מה, מי, למה, כמה, מתי ואיך אלוהים רוצה מה.... כי מהשאלות האלה מתפתחות אמונות עיוורות, כמו ההלכה למשל, שהיא כמו דת בתוך היהדות ש"מפרשת"את היהדות..... אז עדיף שהוא ישאר איפשהו עכשיו ויתן לנו לחיות עכשיו בשקט ובשלום ללא מלחמות ובחופש כמו שבני האדם אוהבים..... אינני יודע ואינני מעוניין להכיר או לראות את אלוהים!

lordjek

New member
אמור?

נונו. למה אנשים מצפים לדברים שיפלו עליהם? "אמר להגן" ? הוא פתח חברת שמירה או משהו?

למעלה