שלום אני חדשה פ- אפשר להצטרף?

karin3175

New member
שלום אני חדשה פ- אפשר להצטרף?

אני חודש אחרי לידה ממש קשה שנגמרה בקיסרי חרום יש לי ילד מקסים אבל אני עצבנית יתר הפצעונים בפנים- לא עוברים וגם בצאוור לכיון הציצים- אותו הדבר כולם מעצבנים אותי- במיוחד המשפחה שלי לא יודעת מה ירגיע אותי חזרתי לעשן- כדי להירגע- זה עוזר רק לקיבה הילד דוקא בסדר- אבל אני מרגישה שאני לא ורוצה להוריד עוד במשקל( הייתי 45 עכשיו 55 אחרי שירדו כבר 15 קילוט לאחר לידה בבקשה- עזרה ועצות

מעיןבר

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תוכלי לספר לנו מה גורם לך להיות עצבנית? התקופה שאחרי הלידה היא תקופה ממש לא קלה ומבלבלת. חשוב לנסות למצוא את הגורמים שמפריעים לנו בתקופההזאת ואם אפשר אז לנטרל אותם. אם תספרי לנו קצת יותר בפירוט מה גורם להרגשה הרעה שלך, אולי נווכל לשתף אותך בחוויות שלנו ולתת לך טיפים מעשיים להתמודדות. לעניין המשקל - חכי קצת, עבר רק חודש ואת במצב טוב, צריך לזכור שהגוף עבר טראומה. אני שנתיים אחרי הלידה והכי שמנה שהייתי אי פעם
בכל מקרה, אחרי שתראי את הרופא שיאשר שהכל תקין אפשר יהיה להתחיל לדבר על דיאטה. שימי
שאם את מניקה אז זה שונה קצת - הגוף מגיב אחרת בזמן ההנקה וגם אסור לעשות דיאטות דרסטיות.

karin3175

New member
קודם כל שלום לך- אני זוכרת אותך

מפורום לקראת הריון- זה היה מזמן דבר שני- הכל מרגיז אותי רוב הזמן אני לבד עם הילד אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך על אף אחד לא מסכימה לאף אחד להאכיל אותו עד לא מזמן חמתי קילחה אותו- אבל זהו( כי יש עוד נכד של גיסתי שנולד שבועיים קודם וגרים לידי) אם אמא שלי באה- וזה לא הרבה לשמחתי- אז יש לה רק הערות והיא די אגרסיבית עם ילדים- אז אני לא נותנת לה שתאכיל אותו- מפחיד אותי ואני מרגישה שכולם מסביבי יש רק הערות- ואין לי כח לזה לגבי המשקל- אני לא עושה שום דיאטה אני לא מניקה- לא הצלחתי כי עברתי את כל סוגי הלידה האפשריים ביום אחד- 12 שעות בחדר לידה + 3 פעמים ניסיון ואקום בתוך שעה- וגם תפרו אותי למטה גם טחורים וגם הבטן של הקיסרי- לא הייתי מסוגלת להניק אז אני מעשנת סיגריה ביום- כדי שיהיו לי יציאות אמרו לי ללכת הרבה- קניתי אפילךו נעלי ספורט- ואין לי כח לבד

משוש30

New member
קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

עבר רק חודש. בלי לחץ. תני לעצמך זמן מכל הבחינות: זמן להירגע , זמן להתרגל לילד, זמן לחזור למשקל (זה לא הזמן להתחיל עם זה) ואם את יכולה אז אולי כדאי לוותר בינתיים על הסיגריות בעיקר עם את מניקה. (לא בקטע מיסיונרי). לי לקח 9 חודשים לחזור לג'ינס וגם זה עם דיאטה וספורט. ושוב, זה לא הזמן לא לדיאטה ולא לספורט. תני לגוף שלך להתאושש ולהחלים וקחי אותה לאט את חופשת הלידה...

karin3175

New member
דוקא ירדתי יפה- אני רוצה עוד

מחכים לי בארון כל הגינסים מידה 0- כן כזו רזה הייתי אחד עלה עליי- אבל הוא סטרץ- זה לא חוכמה אני רוצה לרדת 10 קילו- אני חייבת איך עושים את זה הכי מהר אני רוצה סקס- ולא יודעת כבר כמה זמן עוד נשארעוד שבועיים אצל הרופא- ונראה מה יגיד אוף- לידה זה ממש דבר טוב ודבר טראומטי מצד שני לגוף

מזל טוב לך! ועכשיו תנשמי עמוק...

ותעצרי. (אין אפילו פסיקים ונקודות בהודעה שלך...) את רק חודש אחרי הלידה. ועוד אחרי לידה קשה מאוד. הכל עוד חדש ואת צריכה פתאום "לשחק תפקיד" שאף אחד לא לימד אותך קודם, להיות אחראית לאדם קטן שתלוי בך באופן טוטאלי, לאכול, לשתות, להנות קצת, לישון, לרזות... אוף! כמה דברים בבת אחת! אני לא מכירה אף אחת שמתמודדת עם כל הדברים האלה ביחד. ולכן אני מציעה לך להפריד בין הדברים ולהתמקד רק במה שחשוב כרגע - וזו הבריאות של תינוקך ושלך (ולא, ב"בריאות" אני לא מתכוונת לירידה במשקל, ממש לא). מה את צריכה לעשות בשביל זה? לתינוק: להאכיל, להלביש, להחליף, לרחוץ, להרגיע, לחבק, לאהוב, לאפשר שינה והקלה על כאבים (אם יש גזים) וכמובן - לשמור על בטיחות. לך: אוכל, שתיה, מנוחה, שינה. את ככככלללל היתר תעזבי! הג'ינס מידה 0 שלך יחכו לך בארון, גם אם זה יקרה בעוד כמה חודשים. הסיגריה - אם זה מה שעוזר לך להירגע, תעזרי בזה (מקווה שאת מעשנת הרחק מהתינוק שלך). הבית - שיחכה. בעלך - שיסתפק כרגע בלעזור לך לעבור את התקופה הזאת. שיאכיל, ילביש, יחליף וכו' גם הוא כשהוא נמצא ויתן לך לנוח. הפצעים בפנים - כדאי לגשת לרופא עור או לפחות לקוסמטיקאית טובה. זה יכול לנבוע ממפל ההורמונים הגדול שאחרי הלידה. העצבנות - גם היא תופעה הורמונלית וכל עוד היא בגבול הסביר זה בסדר. תזונה נכונה ובריאה יכולה בהחלט לעזור בעניין הזה, טיולים בחוץ, פגישה עם חברות - יכולים גם הם מאוד להקל. אבל אל תעשי את הטעות של להתייחס אל הכל כמכלול. תפרקי את הבעיה לגורמים ותראי שעם כל אחד מהם הרבה יותר קל להתמודד מאשר עם: "הכל חרא". מאחלת לך המון הצלחה ואושר!

למעלה