שלום, אני חדשה

שלום, אני חדשה ../images/Emo13.gif

שנים שאני מנסה ללמוד תאוריה, בגיל מי זוכר כמה לקחתי שנתיים שיעורים על פסנתר, ואכשהו כלום לא נכנס לראש. דברים בסיסיים כמו מרווחים וכאלו- נכנסים מאוזן אחת ויוצאים מהשניה. פשוט לא נקלט. אז חשבתי אולי הפורום הזה יעזור לי לקלוט דברים, כי כרגע ממש אין לי תקציב לשלם למורים לתאוריה. קיוויתי למצוא פה איזה מילון מונחים או משהו כזה, לצערי גיליתי שאין. עכשיו אני הולכת לנבור קצת בארכיון.

jazzistco

New member
צ'מעי חבובה, אם את רוצה לקבל עזרה

במשהו, את צריכה להיות יותר ספציפית בשאלות שלך... אם הפורום הזה יעזור לך לקלוט דברים ? אני לא חושב... את מצפה מאיתנו שנאכיל אותך בדאיסה ואז ננגב לך את השפתיים עם מפית ?!

../images/Emo6.gif

לא, כמו שכתבתי חשבתי שאולי יש פה איזה מילון מונחים מסודר. חבל שאין, זה היה עוזר לי. התחלתי לקרוא קצת בארכיון, רק לעמודים הראשונים וכבר קלטתי כמה אני צריכה לחזור על הכל. יש דרכים נוספות ללמוד תיאוריה בלי לשלם הון שאין לי למורה?

xibit22

New member
ברור יש אתרי אינטרנט ויש חוברות

יש חוברת בשם שירים וגיטרה חלק א היא מלמדת גיטרה אבל בסוף יש שם תיאוריה אני לומד עם מורה ויש לי את החוברת הזאת והיא טובה יש שם הרבה דברים

נדמה לי שיש לי אותה..

אפשהו בין כל החוברות שלי. הנה דוגמא טובה לכמה אני יודעת ולא יודעת כלום בתאוריה: יש לי שיר שלי (כמו כולם) שמישהי אמרה לי שעדיף להלחין אותו בשש שמיניות. עוד שיר, שהיא התחילה להלחין לי אותו בפה דיאז על החמשה (בשורה החמישית). אלא מה, שכשאני מלחינה אני לא חושבת על הדברים האלו. אני פשוט מנגנת ומה שיוצא יוצא. יש מקרים שאני חושבת, וכשזה קורה אני חושבת על איזה תו יתאים במקום הזה ולא על נגיד איזה סולם או באיזה מקצב אני אמורה להלחין את זה. באתי לנגן את ההצעה שלה ואופס, איך מנגנים את הדבר הזה בכלל? איך אני אמורה להלחין בשש שמיניות? כל מה שזה אומר לי זה השוני במספר התווים בתיבה. בחיים לא חשבתי על דברים כאלו כשהחלנתי, ועכשיו אני קצת אבודה עם זה כי פתאום אני קולטת שאופס, צריך לחשוב. פתאום כשעברתי קצת על הפורום (וזה עוד בלי להכנס ממש לארכיון, רק בדפים הראשונים) אני קולטת כמה אני לא יודעת כלום. בגלל זה לא נראה לי שחוברת שמלמדת גיטרה בעיקר תעזור לי. אני צריכה חוברת שמלמדת תאוריה. ולקחתי איזה שיעור עם מורה לתאוריה, וגם המורה שלי לגיטרה נתנה לי איזה שיעור או שניים לתאוריה. כשלמדתי פסנתר לפני מי זוכר באיזה גיל גם למדתי תאוריה. אכשהו זה נכנס באוזן אחת, יוצא מהשניה. על מרווחים וטונים עברתי לא יודעת כמה פעמים, ועדיין, לא מצליחה דבר בסיסי כמו לבנות אקורד. עזרה, מישהו?

shigaoni

New member
לדעתי..

אם את לא מצליחה ללמוד ככה אז רק מורה.. ותהיי עיקבית 3 שיעורי תאוריה לא יביאו אותך לשום מקום זה דבר שנקלט לאט כל הבסיס אח"כ כבר תתקדמי בקצב יותר טוב.. קחי מורה מהאיזור שלך שיהיה טוב ותגידי לו מראש גם מה את רוצה ללמוד והכל.. בהצלחה!!

מציאת רצף אקורדים בסולם

אם יש לי סולם מסויים, נגיד רה מז'ור, איך אני מוצאת את רצף הארוקדים הנפוץ לסולם? לפי התו הפותח? לפי המרווחים בסולם? איך?

SHEX

New member
מה זאת אומרת הרצף הנפוץ?../images/Emo95.gif

כעקרון הדבר הכי בסיסי ו"נפוץ" הוא לפי דרגות ראשונה - רביעית - חמישית - ראשונה... בסולם רה מז'ור זה יהיה רה מז'ור, סול מז'ור, לה מז'ור, רה מז'ור אבל השאלה היא לאיזו מטרה את צריכה את זה..

למעלה