שלום,אני חדשה

the queen zohar

New member
שלום,אני חדשה../images/Emo168.gif

רציתי לשאול אם הפורום מיועד גם לילדים מחוננים,והאם יש אתר אינטרנט שבו אני יכולה לראות מה בדיוק מנת המשכל שלי(IQ). שכחתי לומר,שמי זוהר,אני בת 11,ומחוננת.

hilasapir

New member
זה לא עוזר בכלום....רק בגאווה

עם תמצאי אתר אז מה יעזור לך הציון שתקבלי???? IQמבחן ה- זה בדרך כלל כדאי לראות עם את מתאימה למסגרת מסוימת.... ואם תראי להם כמה קיבלת באתר אז יכול להיות שביקשת עזרה או משהו...... לכן תצתרכי לעשות שוב מבחן ומה התועלת שהפקת????:

E s t e b a n

New member
כן ולא.

אני מסכים שאין ממש צורך בלדעת את ה-IQ. מהצד השני, IQ זה לא מה שמודדים כדי לבדוק אם מישהו מתאים למסגרת מסויימת (במיוחד זה -לא- מה שמודדים לבדיקת התאמה למסגרות למחוננים).

the queen zohar

New member
תודה לכם../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

ורציתי לדעת אם זה נכון שIQ נועד במקור לבידקת פיגור שכלי.

מצטער אבל יש כאן טעות....

כמורה למחוננים וכחוקר קוגניטבי יש כמה טעויות שרצות כאן. ראשית, מבחן האי קיו פותח במקורו לאיתור טייסים במלחמת העולם השניה. את המבחן פיתח אלפרד בינה ולאחריו חודש ע"י ווקסלר. כיום, נפוצים מבחני ווקסלר והם אלו הידועים בתור מבחני I.Q. ישנם מבחני ווקסלר לילדים ולבוגרים. לגבי מיון ואיתור מחוננים, המערכת העולמית משתמשת בחלקים מסויימים ממבחן הווקסלר על מנת לאתר ילדים מחוננים. מעבר לכך, אין לקחת את ציון האי קיו ככזה שקובע את האינטליגנציה של אדם מסוים, אלו מונחים שונים בתכלית וכיום ישנו וויכוח בספרות המדעית לגבי המהימנות של מבחני האי קיו של ווקסלר וכיצד להחליפם במבחנים טובים יותר. בכל מקרה, את האיתור של המחוננים מבצע משרד החינוך והתוצאות מועברות למרכזים למחוננים שפזורים ברחבי הארץ.

למעלה