שלום, אני חדשה.

CelimeVolkana

New member
שלום, אני חדשה. ../images/Emo63.gif

היי, אני קלרה, אני בת 14. אני חובבת פנטזיה (טולקין בעיקר) וקצת מד"ב. אני כותבת (ליתר דיוק מנסה ליכתוב) מאז שלמדתי מספיק את האלף-בית. יש לי שלוש בעיות עם הכתיבה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי: הראשונה, היא שגיעות כתיב. אני קצת דיסלקטית ויש לי שגיעות כתיב, וקורא לי לפעמים שאני ניתקעת ולא יודעת איך לכתוב איזו מילה, ולבסוף אני פשוט מחליפה אותה במשהו אחר, כי זה לא נראה בסדר. אמרו לי שלקרא ספרים זו הדרך היחידה, אבל אני קוראת הרבה. אני לא בטוחה שזה הפורום לישאול, אבל אם מישהו יודע אם יש דרך לטפל בזה אני אשמח לנסות כל דבר. השניה היא פיסוק. כשאני כותבת מאוד קשה לי לשם נקודות או לסדר פיסקאות. סצנה אחת כמעט תמיד מתארכת אצלי על פיסקה אחת ארוכה (שתיי עמודים ליפעמים), ובימקום נקודות יש לי נטיה לשם פסיקים. כשאני קוראת את זה, זה נראה לי הגיוני, אבל אנשים אחרים שקוראים את הטקסט נוטים להתבלבל ביגלל הפיסוק המוזר. והשלישית היא זו שאני כל הזמן מוסיפה פרטים וקטעים חדשים לסיפור. סיפור קצר, שלוקח לספר רבע שעה אם לא פחות, נגרר כבר על 9 עמודי וורד והגעתי רק לחצי (ובחצי השני יש הרבה יותר פעולה, מה שיאריך אותו עוד יותר), ואני עדיין מרגישה שהדמויות לא הוצגו טוב מספיק. אבל הוא כבר נימתח יותר מידי. אני מקווה להשתתף בצורה פעילה

Rivendell

New member
אפשר להציע קצת עזרה? ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה
1. לגבי שגיאות הכתיב - אם את דיסלקטית, אני לא בטוחה שאיי פעם תוכלי להפטר מהן לחלוטין. זה הרי נובע מליקוי, ולא מחוסר ידע. אבל אני לא חושבת שזה כזה אסון. מכסימום את מבקשת שיעשו לך הגהה, או עובדת בוורד ומשתמשת בתיקון שגיאות, יש אופציה כזו. בקיצור, שטויות, קטן עליך
ולקרוא זה טוב להכל, בעיקר לאנשים שכותבים. אין כמו השראה מסופרים טובים. "קנאת סופרים תרבה חוכמה". 2. פיסוק זה משהו מאוד טכני, שאפשר ללמוד בכיף. עצתי לך - תביני מה התפקיד של כל סימן (איזו אורך עצירה זה פסיק ונקודה וכו') ואז תתרגלי כתיבה כמו שצריך לדבר. תחשבי איפה היית עושה "הפסקת אוויר" או הפוגה כלשהי בדיבור, ובאיזה אורך, ותכתבי סתם מחשבות. לפי זה תנקדי מה שאת כותבת. יש גם ספרים בנושא אם את ממש רצינית ומשקיענית! 3. אני ממליצה לך בחום על הספר "על הכתיבה" של סטיבן קינג. יש שם פרק שלם שעוסק בדיוק במה שאת מתארת - כמה תיאורים צריך להוסיף? אני מבינה את הקושי, כי הרבה פעמים את רוצה להעביר לקורא בדיוק את התמונה שיש לך בראש, ולא בטוחה מה הדרך הכי טובה. אז תקראי את זה, אני חושבת שזה יעזור. ועצתי בנושא - לפעמים כל המוסיף גורע. יותר מדי תיאורים מייגעים את הקורא ומשעממים אותו. תנסי לתת תיאור מספיק אבל לא מיותר. רק את הפרטים הקריטיים, את השאר תני לקרוא להבין לבד. לא צריך לדחוף דברים לגרון של קורא, אלא לתת לו גם להתפרע קצת עם הדמיון. מקווה שעזרתי לך קצת, ומקווה לראות יצירות שלך בקרוב!

Yuli Gama

New member
הספר "על הכתיבה" של סטיבן קינג

ראיתי המלצות לספר הזה כבר בכמה פורומים. איפה ניתן להשיגו? האם הוא תורגם לעברית?

Rivendell

New member
יש תרגום בהחלט

אני מאמינה שבכל חנות ספרים את יכולה להשיג את זה!

Boojie

New member
ואפילו תרגום לא רע בכלל.

בדיוק סיימתי לקרוא אותו. אמנם יש בו נפילות מסוימות, דווקא בנקודות שבהן לא היו צריכות להיות נפילות (כמו למשל לברר איזה ספרים של קינג תורגמו לעברית ואיזה לא. Firestarter, למשל, תורגם לעברית... כך גם לגבי שמות של דמויות ומקומות מהספרים שלו שמשום מה אויתו בצורה שונה מכפי שהם מופיעים בתרגום העברית) צצות נפילות תמוהות, אבל לא נורא. התרגום בכללותו הוא יופי.

למעלה