שלום אני חדשה

my chinese lady

New member
שלום אני חדשה

שלום, לא מזמן התחלתי לקרוא בפורומכם ועוד בכמה אתרים ואתם נשמעים מאוד משכנעים והגיוניים. היום באה אלינו לכיתה (יא) (לצערי, אני גרה בשטחים-מעלה אדומים) מדריכת נוער שתפקידה הוא ללמד אותנו על הצבא... אחרי שטיפת המוח שהיא העבירה לנו צצו לי הרבה מאוד שאלות..היא אמרה דברים כגון:"אמור להיות גיוס חובה בזמן חירום, לצערינו המדינה שלנו היא תמיד בזמן חירום ולכן לא ניתן לאפשר גיוס מרצון"- איך אתם מגדירים מצב חירום? האם לדעתכינו מדינתו כל הזמן במצב חירום?! האם אנחנו כל הזמן במצב של מלחמה? היא עוד אמרה שמטרתו של הצבא היא להקנות ערכים- הדוגלים במוסר (מוסר? מה כל כך מוסרי בצבא??!) שילוו אותנו עוד אחרי הצבא.

niso23

New member
אז ככה...

לדעתי הצבא שומר מאד על מוסר יחסית לשנים מוקדמות יותר. אני שירתתי בשטחים והזהירו אותנו לא להתעסק עם המקומיים, כי על כל שטות הכי קטנה יכולים "לתקוע" אותנו, אז אני יכול לתת עדות לכך שיש מוסר. וברור שלא הכל מוסרי... שום דבר לא מושלם. לגבי מצב החירום, אנחנו לדעתי נהיה במצב חירום עד היום האחרון לקיומנו וזאת בגלל הסכסוך המתמשך עם הערבים, שלא יגמר לעולם (לדעתי בלבד). תמיד הם יהוו עלינו איום ובגלל זה אנחנו במצב חירום. בנוסף, יש לנו את סוריה שגם מהווה איום על מדינת ישראל. לגבי רצונך לשרת בצבא, הכל תלוי היכן תהי ומה תרצי לעשות. אם את הולכת להיות פקידה אז אל תתגייסי. אני בכל אופן ממליץ על שירות שיכול לתרום באופן רציני יותר לצבא בחיל קרבי.

niso23

New member
דבר נוסף,

הצבא ביגר אותי באופן משמעותי. השירות בחיל קרבי (תותחנים) עשה לי רק טוב

yair abitan

New member
צה"ל !

הוא הצבא הכי מוסרי בעולם ! צבא יכול להיות מוסרי , יש עניין של "טוהר הנשק" זה אומר שנכון שנשק מטרתו היחידה היא להרוג אבל יש לדעת את מי ומתי להרוג. מותר , אפשר ואפילו מוסרי להרוג מחבלים אשר מאיימים לרצוח אותנו !

Dolo

New member
כמה מגוחך כבר אפשר להיות?

"מותר , אפשר ואפילו מוסרי להרוג מחבלים אשר מאיימים לרצוח אותנו". אז לפי דברייך, זה מוסרי להרוג חיילים שמאיימים לרצוח את אותם המחבלים, אז זה מוסרי להרוג את אותם מחבלים שהורגים את החיילים, ואז זה מוסרי להרוג את החיילים שהורגים את המחבלים שהורגים את החיילים שהורגים את המחבלים שהורגים את החיילים וככה זה יכול להימשך עוד הרבה זמן... אחת הסיבות שהסכסוך הזה לא יסתיים בקרוב היא אנשים חכמים כמוך שיכולים בקלות למצוא אשמים לכל דבר ולהסתכל אחורה ולראות מי אשם, כשבעצם החוכמה היא להסתכל קדימה ולראות איפה מפסיקים את המעגל הזה. ואולי לא ידעת, אבל גם לאותם מחבלים שכל כך מוסרי להרוג יש משפחות וילדים, וגם הם בני אדם כמוך, ולא כולם רוצים רק לרצוח אותך.

greenor

New member
אל תוציאי שם רע לכל הפציפסיטים!

מהיכרותי הדלה עם הפציפסטים, אין הם אנשים טיפשים. אולי פחדנים, אבל כמו כל בעלי אידיאולוגיה יש משהו בראשיהם. בסתירה מלאה עם הקדמה זאת עומד המשפט הבא שכתבת: " ואולי לא ידעת, אבל גם לאותם מחבלים שכל כך מוסרי להרוג יש משפחות וילדים, וגם הם בני אדם כמוך, ולא כולם רוצים רק לרצוח אותך." בחיי, אני קורא שוב ושוב ולא מאמין... אם הם מחבלים, אז מה זאת אומרת לא רוצים לרצוח אותי? הלוא זוהי בדיוק הכוונה במילה מחבל! אני אשקיע ואבדוק בשבילך במילון: "מחבל - חבלן, משחית, מזיק, מקלקל. "שועלים קטנים מחבלים כרמים"..." וכו'. אין שום מניעה, ואף הכרחי למנוע מאותם המחבלים לחבל. משהו שלמדתי כשהייתי קטן ונגעתי בתנור חם למרות שהזהירו אותי שלא: תישא בתוצאות של ההחלטות אותן קיבלת. דמם של מחבלים - מותר! אגב, לא טרחתי מספיק בשביל לבדוק מה הגדרתו של אבן שושן ל"אוויל". וזהו.

Dolo

New member
אני משער שזה מאוחר מדי

לטפל במנחם בגין ושות'... אהה, אבל ציונות זה לא טרור, נכון?

yair abitan

New member
אתה ממש לא מחובר לקרקע !

אנו מונעים ע"י הריגה ממוקדת של מחבלים פעולות טרור . לא אמרתי לרצוח כל ערבי-פלשתיני (אותו הדבר) . מחבלים מותר , צריך ומוסרי להרוג !!!

ובכן

העובדה היא שמסביבנו קיימים מדינות אויב רבות שמטרתן היא למחוץ אותנו למוות, וללא צבא לא היינו שורדים פה!! אז כל הכבוד לצה"ל!!!!

מצב חירום

עניין מצב החירום הוא פורמלי ותו לא. ישראל מוכרזת במצב חירום בכל שנה, ובכך מאפשרת לעצמה להמשיך תקנות שמתירות פגיעה בחירויות לצורכי הגנה. דוגמא אחת היא גיוס לצה"ל, דוגמא אחרת היא, למשל, מעצר מינהלי. באופן כללי דמוקרטיה שנמצאת באופן מתמיד במצב חירום הינה הרבה פחות דמוקרטית, אך מצד שני גיוס החובה או המעצרים המנהליים הם בכל זאת אמצעים חיוניים למדי לשמירה על מדינת ישראל. העובדה שהצבא הוא זה שמקנה ערכים במדינת ישראל היא אכן בעייתית ויוצרת מיליטרליזם וקשר בין פלאפלים על הכתף לשלטון. אך שוב, האם אין זה סוג של כורח המציאות בה אנו חיים על חרבינו כבר עשרות שנים (גם אם בעשורים האחרונים מדובר בעיקר בביטוי ולא בתיאור המציאות עצמה)? קשה להגדיר צבא כ"מוסרי", הרי כל צבא מעצם היותו צבא, וקל חומר כזה בסיטואציות קשות כמו שלנו לוקה בחוסר מוסריות. השאלה היא עד כמה. הערכים המוסריים של הצבא הם בעיקר טוהר הנשק - למנוע יד קלה על ההדק ופגיעה בחפים מפשע, בתיאוריה בהחלט אפשר להיות גאים, המציאות קצת יותר אמביוולנטית. בכל אופן אני מאמין שחייל השומר על טוהר הנשק הוא הרבה יותר מועיל מאשר סרבן בכלא. עם האמירה הזו אני רוצה להעניק לפורום הזה מעט חומר למחשבה.

למעלה