שלום... אני חדשה

קיט

New member
שלום... אני חדשה

שלום לכולם ... לפני שלושה שבועות איבחנו שיש לי התקפי חרדה . זה הפך לי את כל העולם וזרק אותי רחוק מאוד...בהחלה חשבתי שזה נוראי שזהו - אני "חולת נפש" ובכיתי הרבה , ולקחתי את זה בצורה הכי רעה בשביל המחלה הזאת -שניזונה מפחד . אבל אחרכך הבנתי שהנפש שלי כנראה ממש במצוקה אם היא מפעילה את הגוף שלי נגדי .. אני חוטפת התקפים- קשים- אני מאבדת תחושה בידיים ובחלקי גוף, אני מרגישה שהלשון שלי מתנפחת , אני מתחילה לרעוד בלי שליטה ,הלב שלי דופק כאילו סיימתי מרתון שנתי ... זה מפחיד מאוד . בפעם הראשונה שחטפתי את זה חשבתי שמשהו פיזי דפוק אצלי וזהו- אני מסיימת את החיים שלי כאן ועכשיו . אישפזו אותי ואז קיבלתי את האיבחון שזה סכ"ה התקף חרדה ושלא- אני לא אמות מזה. לא הסכמתי לקבל את זה . אני בדיוק חזרתי מטיול ארוך ביעולם , היה לי כיף מטורף, הכל- חוץ מלחץ . אני גם בן אדם שמח ושלו ו... פשוט לא התאים לי . ההתקף הראשון היה קרוב לשעתיים- אבל זה היה כי הפחד שלי- מחוסר ידיעה -הזין את ההתקףץ מאז היו לי איזה שבועיים שקטים שממש האמנתי שזהו- הבסתי את זה . אני יודעת שזה רק התקף ואני לא צריכה לפחד- אבל כשכבר הייתי בטוחה -בום- שתי לילות ברצף- התקפים -קצרים-אבל נוראיים. אומרים לי- נו, תעבדי על עצמך -אבל אי אפשר אני יושבת לי שם בזמן ההתקף מודעת לזה שלא יכול לקרות לי כלום ובכל זאת חווה אותו .מישהו מכיר את ההרגשה הזאת??? יש שם עוד אנשים כמוני?? אני באמת מנסה להתמודד. אני לא לוקחת תרופות אני מאמינה שאני אוכל לבד . אבל... זה כ"כ קשה אני לא מאחלת לאף אחד . לילה טוב קיט אגב - מצטערת על שלא הצגתי את עצמי כמו שצריך... אני בת 21 , לפני אוניברסיטה ... תשתדלו לא להבהל ממני בבקשה .. מקווה לחזור לקטגוריה של "נורמלית" מהר מאוד ...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום קיט וברוכה הבאה לפורום ../images/Emo20.gif

מה שאת מתארת אכן נשמע כמו התקף חרדה "לפי הספר"... זה לא מעיד שאת לא נורמלית, מדובר במצב מוכר שיש לו טיפול. איני יודעת אם יש כאן עוד אנשים שסובלים מהתקפי חרדה, עד עכשיו לא הגיבו בכל אופן. ומעבר לאבחנה שקיבלת, באת לכאן ומקבלים אותך כאדם קודם כל, בזרועות פתוחות. אם את רוצה לקרוא עוד על חרדה, תוכלי להתחיל בקישור הזה.

שלום קיט-ברוכה הבאה למשפחה ../images/Emo39.gif

אני סובלת מהתקפי חרדה, ואני אחת המטופלות הכי קשות נראה לי
,( ואני שמחה על כך), למערכת הפסיכאטריה, כי יש לי תסבוכת רפואית, ואינטלגנציה יתרה(אי אפשר למכור לי סיפורים ואבחנות), וידע רפואי לא קטן לגבי מצבי, שגורמים לכך שכל התקף חרדה שלי מלווה מלבד תופעות הלוואי הידועות של התקפי חרדה, גם התקף חרדה לסובבים אותי(מסכנה אימי כמעט חמש שנים) לרבות רופאים -ומטפלים פסיכולוגים/פסיכאטרים, כי אני כל כך מאמינה בזה שהנה הפעם זה הסוף אני הולכת למות ומראה את כל הסימנים הרפואיים של התקף אמיתי-שרק בדיקה על ידי מיכשור יכולה לסתור, או שאני נרגעת לבדי. החרדה שלי מתבטאת במצבים כגון:כשאני מתרחקת מהבית, ממכשירים רפואיים, או גם כשאני בבית אבל כשממש רע לי בנשמה,או קרה איזה שהוא התקף רפואי , ו/או שאני נמצאת בתוך מקום שמדברים הרבה על מחלות או מוות, וכו. אני אצרף לך חומר בעברית , שמסביר ממש יפה את נושא החרדה, ואדגיש כמה דברים שנראים לי חשובים מ המאמר. "כל אחד מודע להרגשת חרדה, הפחד שאירוע משמעותי בעתיד עלול להשתבש, שמשהו לא נעים או מכאיב עלול לקרות. זה כנראה חלק מן המורשת שלנו,דרך באמצעותה להיות מוכנים לקראת אירועים מלחיצים. אנשים נכנסים לחרדה, כאשר עליהם להתמודד עם אירועים כגון: מחלה, אבטלה, ניתוח או גירושין.כל זה הוא נורמלי לגמרי, אבל, אצל אנשים מסוימים, במצבים שונים, החרדה היא כל כך קיצונית עד כדי חוסר אונים. הפרעות חרדה הן מחלות נפש, שבהן חרדה חוזרת וקשה היא האפיון העיקרי,לעיתים זה כה חמור עד שהסובל מרגיש שהחרדה והפחד משתלטים על חייו. חרדה קשה מלווה לעיתים קרובות בדכאון.מספר פסיכאטרים סבורים שאלה הן שתי פנים של אותה מחלה. קימים סוגים אחדים של הפרעות חרדה. ארבעת הסוגים הנידונים במאמר מצב חרדה כללי-מצב קשה וממושך של חרדה עם סיפטומים פסיכולוגים וגופניים. התקף אימה-התקף קצר ומרוכז(עד 20 דקות), של שיאי חרדה. פוביה-הפרעת חרדה שקורות בתנאים מיוחדים(לדוגמא:בנוכחות של עכבישים) כפייתיות -כפיה לחזור על מחשבה מסוימת , על רצון או על פעולה(כגון:נטילת ידיים) שבד"כ קשורה לחרדה עמוקה." חלק נוסף וחשוב מאוד-ומאוד רלבנטי לגבי אישית, ובעייתי לטיפולי: "חרדה עלולה להיות סימן של מחלת נפש אחרת או מחלה גופנית, רצוי שהסובלים מחרדה יבדקו בדיקה רפואית כדי להיות בטוחים, שהחרדה אינה תוצאה של מצב גופני.לעיתים קיים בילבול עם מחלות נפש אחרות." לי אישית עוזרים כמה דברים להתקפי החרדה שלי, אבל רצוי שלא ארשום אותם כאן-כי סיפור החרדה שלי לא רלבנטי אליך-הוא בעיקרו משולב בסיפור רפואי-משפטי. יש לחרדה טיפול בתרופות, ו/או טיפול בשיחות.(התחלתי לכתוב כמו במשפטים
) והדבר הכי חשוב שעוזר לי להתמודד זה, שבכל התקף אני נזכרת שהיה לי כבר התקף קודם וניצחתי אותו בשלום, ואם יש לי מישהו ברגע ההתקף לדבר איתו על מה שעובר עלי זה מקל. בכל זאת טיפ שעוזר לי בהתקף חרדה כשאני לבד, ואין אף אחד לידי וברור לי שזה חרדה ולא סיפור רפואי-כי עשיתי בדיקה על ידי מכשירים, וכבר שיגעתי את הרופאים בטלפון-אני מציפה לסהר את האיימייל:))
, אני כל כך מרוכזת בלהסביר להם באיימיל מה עובר עלי, וכאילו אני כל רגע הולכת למות, "כאילו" פסיכולוגית אני כבר לא לבד יש עוד מישהו איתי שיודע שאני בהתקף, ואני נרגעת, ולרוב רואה את איימייל התגובה יום אחרי:)))כשאני כבר צוחקת על עצמי שהייתי כזו פסיכית:)))) מה שרציתי לאמר שאלטרנטיבה לדיבור זה לכתוב, בדף, בפורום, באיימיל, לחברות ויטואליות באיסיקיו, פשוט לספר זה עוזר לך למשוך זמן ולבד הגוף נרגע כי המוח שקוע בדיבור או בכתיבה . בהצלחה רחל-נשמה למען הסר ספקאין באמור המלצה או איבחון כלשהם מומלץ לפנות לאיבחון פסיכאטרי-לאחר בדיקות רפואיות מקיפות בנושא הסיפטומים.

משום מה

הכתובת לא מובילה למאמר עצמו שנקרא חרדה,אימה(פוביה)וכפייתיות כאשר פחד הופך למחלה.. כדי להגיע תלחצי בצד שמאלה על מאמרים, אח"כ על המילה חרדה בצד שמאל והמאמר הראשון. קריאה נעימה רחל-נשמה

לקיט-התקפי חרדה ../images/Emo13.gif

לקיט התקפי חרדה רק עצם המילה נשמעת איום ונורא אני יודעת אבל בעצם כשמסתכלים על זה רואים שכולנו חרדים ממשהו חלק פחות חלק יותר וזה הכי טבעי בעולם אז זה ממש בסדר שלך חנה גונן

למעלה